Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecommonitor: datagebruik weer toegenomen

door Els Werkman

Logo ACM2020 is ook op telecomgebied bijzonder. Uit de Telecommonitor over het derde kwartaal blijkt dat we toch weer meer data zijn gaan verbruiken. En dat we veel minder zijn gaan bellen. Dat was over het tweede kwartaal precies andersom. Wat komt er nog meer naar voren uit dit onderzoek? 

264 miljard MB dataverbruik

Niet voor te stellen, we verbruikten in het derde kwartaal maar liefst 264 miljard MB mobiel internet. Dat is een stijging van 20% ten opzichte van het tweede kwartaal. Nu moet wel gezegd worden dat het tweede kwartaal een afwijking vertoonde ten opzichte van eerdere kwartalen. De naweeën van de eerste lockdown zorgden voor een trendbreuk. De afgelopen jaren nam het verbruik van mobiele data sterk toe. Dit werd doorbroken door corona.

Over de eerste helft van 2020 verbruikten Nederlanders 219 miljard MB mobiele data. Dit was in dezelfde periode een jaar eerder 347 miljard MB. Een mogelijke verklaring daarvan is het thuiswerken via wifi, in plaats onderweg mobiele data te gebruiken. Maar goed, in het derde kwartaal is die dip weer vervangen door een piek. De stijging is mogelijk te verklaren doordat veel mensen buiten waren in de zonnige zomermaanden. Maar misschien dat ook het toenemende woon-werkverkeer in die periode effect had. Het moet natuurlijk nog blijken welke gevolgen de huidige lockdown heeft op het mobiele internet verbruik. 

Helft alle mobiele data via T-Mobileacm-q3-mobiele-data.PNG

De helft van alle verbruikte data in Q3 liep via het netwerk van T-Mobile.  De marktaandelen van KPN en VodafoneZiggo op mobiel dataverbruik lag tussen de 20 à  25%. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Minder belminuten

Na een stijging in het eerste halfjaar daalde het aantal belminuten voor vaste telefonie weer tot het niveau van voor corona. Ook het aantal mobiele belminuten daalde met ongeveer 10% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020. Misschien omdat we gewend raken aan de coronamaatregelen. Maar in Q3 waren de regels natuurlijk ook iets soepeler dan in Q2 en konden we meer op bezoek, dus dat zou een factor kunnen zijn.

Internetverbinding thuis

In Nederland zijn 7,5 miljoen huishoudens aangesloten op een vaste internetverbinding (er zijn zo'n 7,99 miljoen huishoudens). Inmiddels kunnen iets meer dan 4 miljoen daarvan gebruikmaken van een downloadsnelheid van 100 Mbps of meer.  Steeds meer huishoudens hebben een internetverbinding via glasvezel, 59.000 meer dan in Q2. Dit gaat ten koste van de kabel- en DSL-aansluitingen.  Zo'n 6 miljoen huishoudens gebruiken kabel of koper.acm-q3-breedband-snelheid.PNG

 47,8% heeft toegang tot internet dat sneller is dan 100 Mbps
 44,4% heeft internet met snelheden tussen de 30 en de 100 Mbps
 7,3% heeft in verhouding tot de rest toegang tot langzamer internet, tussen 10 en 30 Mbps.  In Q3 van 2019 was dit nog 0,7% Daar zit dus een kleine verbetering in.

 Omdat alle partijen momenteel hard inzetten op het aanbieden van erg snel internet zullen deze aantallen in de volgende Telecommonitor er anders uit gaan zien. Inmiddels is  tweederde van de Nederlandse huishoudens Gigabit ready.

Verder interessant

  • Steeds meer apparaten worden aangesloten op het mobiele netwerk. Deze zogeheten machine to machinetoepassingen (M2M) zijn bezig met een explosieve opmars.  Inmiddels zijn er 7.5 miljoen aansluitingen.  Dat zijn er een miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Waar hebben we het dan over? Auto's, rookmelders, alarmsystemen en slimme energiemeters
  • Het aantal vaste aansluitingen is weer verder gedaald, van 388.000 in Q2 naar 378.000 in het derde kwartaal.
  • Er wordt dan misschien minder gebeld en er zijn minder vaste aansluitingen, toch bellen we in het derde kwartaal maar liefst 36 miljoen uur...

ACM Telecommonitor

De Autoriteit Consument & Markt doet elk kwartaal een onderzoek naar de stand van zaken op het gebied van telecom. Alle grote partijen krijgen eenzelfde vragenlijst. Op basis van de antwoorden wordt de Telecommonitor samengesteld. Op deze manier krijgen we allemaal een goed beeld van deze markt.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie