Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: vooruitblik 2007

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: januari 2007   Aantal abonnees: 56.127 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Mobiel internet en bundels voor vast

Vaste telefonie
- Minder aansluitingen, nieuwe abonnementen

Internet
- TV en live voetbal via internet

Digitale televisie
- Scherper beeld en harddisk-recorders

Wil jij onbezorgd bellen vanuit 31 landen? (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Mobiel internet en bundels voor vast

Het jaar 2007 is net begonnen. Een mooi moment voor een vooruitblik op de te verwachten ontwikkelingen op het gebied van telefonie, internet en digitale televisie.

Nieuwe diensten
Mobiele providers zullen de groei dit jaar zoeken in het aanbieden van extra diensten naast het bel-abonnement. Mobiel internet en alternatieven voor de vaste lijn zijn enkele speerpunten.

Internet op de mobiel
Het dekkingsgebied voor snel internet op het mobieltje wordt in hoog tempo uitgebreid. Bovendien zijn steeds meer toestellen geschikt voor snel mobiel internet. Dit maakt het downloaden van video's, foto's en muziek steeds makkelijker. Toch zullen in eerste instantie tekstgebaseerde toepassingen als nieuwssites, reisinformatie, de telefoongids en e-mail het meest gebruikt worden. De kosten? Met T-Mobile Web 'n' Walk is onbeperkt mobiel internetten al mogelijk voor € 9,50 per maand. Web 'n' Walk is alleen te bestellen in combinatie met bepaalde T-Mobile abonnementen en toestellen.

Thuis bellen naar vast
Steeds meer mobiele aanbieders spelen in op de afname van het aantal vaste telefonie-aansluitingen door bundels aan te bieden voor het (onbeperkt) bellen naar vaste nummers. Verder is met de komst van T-Mobile Thuis en de One Phone van Orange het vanuit huis bellen met de mobiel aantrekkelijker geworden. Deze ontwikkelingen zullen zich in 2007 voort gaan zetten.

Goedkoper bellen in het buitenland
De Europese Unie roept al jaren dat ze de torenhoge roamingtarieven wil aanpakken. Voorlopig blijft het echter nog bij woorden. De providers bieden ondertussen alternatieven. Een aantrekkelijk alternatief is Vodafone Passport. De kosten voor gebeld worden in één van de 31 Passport-landen bedragen onafhankelijk van de gespreksduur slechts € 0,99 per gesprek. Als u zelf belt vanuit het buitenland, betaalt u die € 0,99 ook plus € 0,25 (bij abonnementen) of € 0,35 (bij prepaid) per minuut.

Ook andere providers zijn in beweging. KPN heeft eerder deze maand tariefsverlagingen tot 60% doorgevoerd. T-Mobile had in de maand januari een speciale winteractie. Orange-klanten kunnen kiezen voor "Bel op Reis". Ook in de zomer verwachten we weer verschillende acties. Voor roamingtarieven en -nieuws kijkt u op Vakantiebellen.com.

Minder gratis mobieltjes, meer sim-only
In het afgelopen jaar werd druk gesproken over het afschaffen van het principe van gratis toestellen. Zo'n vaart zal het voorlopig nog niet lopen. Wel zullen de geavanceerdere toestellen pas bij de duurdere abonnementen cadeau worden gegeven. Dit zal ertoe leiden dat de verkoop van sim-only abonnementen zal toenemen. Bij sim-only ontvangt u geen toestel, maar uitsluitend een sim-kaart. Providers geven hierbij doorgaans vele tientallen procenten korting op de abonnementstarieven.

Providers voor specifieke bevolkingsgroepen
In 2006 kwam mobiele provider Ay Yildiz op markt. Het merk richt zich op de Turkse gemeenschap in ons land. Mobiel bellen naar Turkije kan met Ay Yildiz al vanaf een minuuttarief van 17 cent. Ook concurrenten als Lebara (14 cent p/m) en Rabo Mobiel (15 cent p/m) hebben voor deze bestemming een voordelig tarief. Het zou ons door de grote afzetmarkt niet verbazen als meer aanbieders zich gaan richten op andere etnische groepen. Voor meer tarieven en de andere aanbieders surft u naar de tariefvergelijking mobiel bellen naar het buitenland.

Bezoek Bellen.com voor alles over mobiele telefonie

 V A S T E  T E L E F O N I E
- Minder aansluitingen, nieuwe abonnementen

Steeds minder mensen hebben een vaste lijn, omdat er met mobiele en internettelefonie oplossingen zijn die door de toegenomen kwaliteit acceptabel bevonden worden.

Nieuwe KPN abonnementen
Met een nieuwe tariefstructuur (vanaf 1 februari) probeert KPN dit tij zoveel mogelijk te keren. Het standaardabonnement (BelBasis € 18,16 per maand) gaat voor KPN-bellers automatisch over naar 'BelVrij Weekend' voor € 19,- per maand. Voor dit bedrag kan in het weekend onbeperkt gebeld worden naar vaste nummers binnen Nederland. De kortingsregelingen zoals 'BelPlus' of 'VoordeelNummers' vervallen, evenals de piek-, dal- en regiotarieven. Wie ook 's avonds of overdag veel naar vast belt, kan tegen meerprijs voor een uitgebreider abonnement kiezen. Wie geen interesse heeft in de vernieuwde tariefstructuur, kan alsnog kosteloos kiezen voor de standaardaansluiting van € 18,16 per maand. Dit abonnement blijft ook gelden voor alle Carrier PreSelect bellers.

In de tariefvergelijking en Belwijzer op Bellen.com kunt u zien welk abonnement het best bij uw belgedrag past.

Carrier select
Ook carrier select-bedrijven ondervinden de gevolgen van de marktontwikkelingen. Meest opvallend hierbij is de gewijzigde koers van Tele2. De aanbieder werd circa 10 jaar geleden bekend met de select-code 1602. Een product dat niet meer prominent op de Tele2-site staat. De focus ligt ondertussen op de combinatie van internet, telefonie en televisie.

Bezoek Bellen.com voor alles over vaste en mobiele telefonie

 I N T E R N E T
- TV en live voetbal via internet

De kosten voor breedbandinternet zijn in 2006 flink gedaald. Een instapabonnement is al verkrijgbaar vanaf € 4,95 per maand. In 2007 zal snelheid een belangrijkere rol gaan spelen. De gemiddelde downloadsnelheid van breedbandabonnementen ligt ongeveer rond de 2 Mb/s. Dit is voldoende voor de grote groep mensen die uitsluitend wat rondsurft en e-mailt. Wie fanatiek online games speelt, muziek en films downloadt en streaming video (b.v. uitzendinggemist.nl) bekijkt, heeft hogere snelheden nodig.

Onder andere het gemak en grotere aanbod van streaming video zal steeds meer mensen doen besluiten een sneller abonnement te nemen. Het is namelijk wel erg handig als u uw favoriete programma's kunt kijken wanneer het u uitkomt. Om op acceptabel niveau gebruik te kunnen maken van streams is een internetabonnement vanaf circa 4 tot 6 Mb/s wenselijk.

TV via ADSL en live voetbal
Kabelaars als @Home, Casema en UPC bieden al geruime tijd het complete pakket van internet, telefonie en televisie aan. ADSL-aanbieders hebben zich tot dusverre vooral gericht op telefonie en zullen in 2007 televisie op grotere schaal gaan aanbieden.

Vooral KPN en haar dochterbedrijven zullen zwaar inzetten op televisie met Mine (via ADSL) en Digitenne (via de ether). Eén van de eye-catchers hiervan zal het pakket met live eredivisievoetbal zijn dat voor steeds meer huishoudens beschikbaar wordt. Hiervoor heeft KPN afgelopen jaar een overeenkomst gesloten met Tele2, dat de rechten bezit. Laatstgenoemde biedt al sinds 2005 het complete triple-play pakket (internet, televisie en telefonie) inclusief voetbal aan.

Televisie via ADSL wordt aangeboden in combinatie met abonnementen van 12 tot 20 Mb/s. De beeldkwaliteit hiervan is veel hoger dan bij streaming video.

Bezoek Internetten.nl voor alles over breedbandinternet of Totaalwijzer.nl voor combinatiepakketten

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- Scherper beeld en harddisk-recorders

Het televisielandschap is volop in beweging. De kijker krijgt steeds meer controle over wanneer hij of zij een programma bekijkt. Bovendien wordt het beeld steeds scheper.

Harddisk recorders
De opmars van digitale televisie zal dit jaar verder doorgaan. Digitale televisie biedt veel beter beeld en geluid dan analoge televisie. Om digitaal te kunnen kijken, heeft u een ontvanger nodig. Hierin zagen we in 2006 al een verschuiving van een zogenaamde single naar een twintuner. Eerstgenoemde bood nog niet de mogelijkheid naar het ene kanaal te kijken en op het andere iets op te nemen. Dit jaar zal de ontvanger in veel gevallen een harddiskrecorder zijn. Een apparaat dat veel voordelen biedt. U kunt live programma's pauzeren en daarna verder kijken. Zoeken naar een lege videoband is er dankzij de harde schijf niet meer bij en de elektronische programmagids maakt van het programmeren kinderspel.

Interactieve televisie en HDTV
Andere trends zijn de opkomst van HDTV (ongekend hoge beeldkwaliteit) en interactieve televisie. De grote doorbraak hiervan zal in 2007 nog niet plaatsvinden, maar we zullen er wel steeds meer over horen. Over andere interessante ontwikkelingen zoals live voetbal, TV via internet en streaming video kunt u elders in deze nieuwsbrief lezen (zie: Internet).

Bezoek Digitelevisie.nl voor alles over digitale televisie

 
A C T I E S
Bellen in het buitenland
Wil je ook onbezorgd bellen vanuit 31 landen? Kies hier je extra voordeel met Vodafone BloX
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve MEGA DEAL
ADSL voor nog geen vijf euro.

Actie: gratis web cam!

 
Het Net aanbieding
HetNet Surfen & Bellen:
1e half jaar voor € 19,95 p.m., daarna € 29,95

 
Stroom = stroom
Energie:direct. Laagste prijsgarantie
 
Gratis toptoestellen
in de T-Mobile webshop vanaf € 15,50 p/mnd
 
Abel All-in superstunt
Internetten en Bellen al voor € 21,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
Gratis Samsung D900
bij een abonnement van € 17,95 p/mnd (1e jaar)
 
Oxxio in axxie
Nu met scherpe vaste tarieven voor 3 of 5 jaar!

Actie: superzuinige lampen en energiemeter

 
KPN InternetPlusBellen
Met gratis: installatie, draadloos modem en draadloze telefoon
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,- p.m.
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
UPC Internet en Bellen
Vanaf € 9,95 per maand. Nieuw: met 100% installatiegarantie
 
Probeer @Home gratis
nu 2 maanden vrijblijvend en gratis proberen
 
Compuserve ADSL 4096
Eerste jaar € 9,95 per maand
 
Direct ADSL van KPN
Geen aansluitkosten, gratis draadloos modem, gratis DVD-pakket
 
Orange ADSL+telefonie
20 Mb internet + telefonie voor € 24,95 per maand. Geen KPN meer nodig!

Tijdelijke actie: Gratis Philips dect telefoon

 
Casema bundel
bellen & internetten vanaf € 9,95 p/mnd
 
Budget Phone 1684
Gratis € 5,- beltegoed!
 
KPN Digitenne
Geen abonnementskosten tot 2008. Draadloos, de meest bekeken zenders en gratis Live Tele2 Voetbal
 
Orange abonnementen
met bijna 100 gratis toestellen
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie