Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: top 5 mobieltjes

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: februari 2007   Aantal abonnees: 56.226 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Top 5 populairste toestellen
- Unlimited kletsen met nieuw abonnement Telfort

Vaste telefonie
- KPN introduceert MobielThuis

Digitale televisie
- Digitaal is het helemaal

Bencom nieuws
- Bespaar honderden euro's op gas en licht

Voipt u al? De scherpste internationale beltarieven met Solcon! (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Top 5 populairste toestellen

Op Bellen.com staan vele honderden mobieltjes vergeleken. Maar wat zijn momenteel eigenlijk de populairste toestellen en waarom?

De Bellen.com top 5:
1. Nokia N73
2. Nokia N95
3. Sony Ericsson K750i
4. Samsung E900
5. Sony Ericsson W810i

Kenmerkend voor deze toestellen is het feit dat ze alle een geavanceerde camera (minimaal 2 megapixel) aan boord hebben. Daarnaast zijn sommige bij uitstek geschikt als mp3-speler, terwijl de Nokia's uitermate geschikt zijn voor extra snel mobiel internet. Hoogstwaarschijnlijk heeft de Samsung z'n populariteit te danken aan het design. De Sony Ericsson toestellen kunnen veel en behoren tot de beste cameratelefoons.

Tip: Zie de Gratis GSM vergelijking voor de goedkoopste abo-combinatie!

- Unlimited kletsen met nieuw abonnement Telfort

De vaste lijn krijgt met de komst van 'Unlimited' nog meer concurrentie. Telfort introduceert per 1 maart een nieuw mobiel abonnement. Voor een vast bedrag van 18 euro per maand kunt u daarmee onbeperkt bellen naar ruim 6 miljoen vaste nummers in Nederland en ongeveer 2 miljoen mobiele nummers van andere Telfort-klanten. Het bedrag van 18 euro komt -niet toevallig- vrijwel overeen met het KPN BelBasisabonnement voor een vaste aansluiting.

Opvallend is dat je bij het abonnement geen gratis toestel krijgt. Eigenlijk is 'Unlimited' een soort opvolger van het 'Samenbellen' abonnement van Telfort, dat niet langer aan nieuwe klanten verkocht wordt. De grootste vernieuwing is de ongelimiteerde belbundel, terwijl je met Samenbellen tot 500 minuten per maand gratis kunt bellen. En je betaalt maandelijks €18 in plaats van €6,25 bij Samenbellen 500 sim-only, terwijl voicemail niet meer gratis is. Bellen naar andere aanbieders is bij 'Unlimited' wel iets voordeliger dan bij Samenbellen (Unlimited 18 ct, Samenbellen 22 ct). Het standaard sms-tarief van 18 cent blijft echter hoog. Wilt u goedkoper sms'en, dan kunt u een additionele sms-bundel afsluiten.

Tip: Bekijk de sim-only tariefvergelijking of vul de Belwijzer in!

 V A S T E  T E L E F O N I E
- KPN introduceert MobielThuis

Misschien herkent u het probleem. U wilt de vaste lijn eigenlijk wel de deur uit doen, maar twijfelt nog omdat uw maandelijkse mobiele belbundel beperkt is. Lastig, omdat bellen buiten de bundel erg prijzig is.

Bij KPN Mobiel bijvoorbeeld betaalt u voor het bellen buiten de bundel € 0,29 per minuut. Een uurtje bijkletsen kost dan ruim 17 euro. KPN heeft hiervoor met de dienst MobielThuis een oplossing bedacht, in navolging van Orange en T-Mobile die vorig jaar al soortgelijke diensten lanceerden.

MobielThuis kost standaard € 7,50 per maand, maar wie vóór 30 juni 2007 overstapt betaalt € 5,- per maand. Hiermee kunt u in en om uw huis naar vaste nummers bellen, tegen een minuuttarief van minder dan 3 cent. Bellen naar mobiele nummers kost 12 cent per minuut en internationaal bellen kan vanaf 7 cent. Het starttarief bedraagt 5 ct.

De thuiszone wordt aan de hand van het adres bepaald door de dichtstbijzijnde mobiele opstelpunten en bestrijkt niet alleen uw huis, maar ook een gebied eromheen. De omtrek van zo’n gebied loopt op van ongeveer 100 meter in de binnenstad tot enkele kilometers op het platteland. MobielThuis is vooral geschikt voor mensen die de vaste lijn willen opzeggen, geen internettelefonie willen en veel naar vaste nummers bellen.

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- Digitaal is het helemaal

We hebben weer nieuwe cijfers over de digitalisering van ons land. Met dank aan de Mediabarometer van Ernst & Young. Iets meer dan een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft digitale televisie. Het marktaandeel van bellen via internet ligt op ongeveer hetzelfde niveau. De groei van digitaal bellen is enorm; binnen één jaar van 6% naar 26%. Wat zijn de redenen dat mensen overstappen?

Ruim 200 euro per jaar besparen met digitaal bellen
De belangrijkste reden om te kiezen voor digitaal bellen is een financiële. Veel mensen hebben een standaard KPN telefonieabonnement van 19 euro. Tel daar circa 20 euro bij voor een gemiddeld internetabonnement en nog een tientje aan gesprekskosten. Al met al gauw een kleine 50 euro per maand.

Combinatiepakketten van prijsvechters als Speedlinq en Abel Telecom zijn al voor iets meer dan 20 euro per maand verkrijgbaar, inclusief kosten voor de vaste lijn. Dit maakt een besparing van ruim 200 euro per jaar mogelijk.

Wilt u digitale telefonie van een aanbieder met gezinsvriendelijk internet (content filtering), dan zou u kunnen kiezen voor Solcon, waarmee u tevens aanzienlijk goedkoper belt.

Wie minder hoge eisen stelt aan internetsnelheid, is met bellen en internetten in één abonnement bij UPC het voordeligst uit, zo blijkt uit onze Internet + Bellen vergelijking. 'Alweer de eerste prijs voor de laagste prijs' zo prijst de kabelaanbieder UPC Telefonie Basis + basisinternet aan. Tijdens de voorjaaractie is het eerste halfjaar gratis, u betaalt alleen de gesprekskosten, daarna € 9,95 per maand.

Casema had al veel eerder een soortgelijk product met dezelfde voordelige abonnementskosten: Casema Basis + Telefonie.

Woont u in een regio waar @Home uw kabelaanbieder is, dan kunt u nu 2 maanden gratis en vrijblijvend het totaalpakket @Home Internet Soms + Telefonie uitproberen. Na 2 maanden betaalt u hiervoor € 23,90 per maand.

Veel scherper beeld met digitale televisie
De keuze voor digitale televisie is veelal gebaseerd op de hogere beeldkwaliteit. De enorme keuze van kanalen is een secundaire. De maandelijkse kosten van digitale televisie liggen gelijk of ietsje hoger dan die van analoge televisie. Met digitale televisie kan het aantal televisiekanalen, afhankelijk van de abonnementskeuze, oplopen tot ruim 100.

Tip: surf naar Digitelevisie.nl of Totaalwijzer.nl

 B E N C O M  N I E U W S
- Bespaar honderden euro's op gas en licht

Miljoenen mensen hebben in de afgelopen jaren onze prijsvergelijkingssites Bellen.com, Internetten.nl en Digitelevisie.nl bezocht. Sinds enkele maanden zien we dat ook het bezoek op onze sites Gaslicht.com en Energiewereld.nl sterk toeneemt. Gezien de grote prijsverschillen is deze groei goed te verklaren.

Honderden euro's besparen op energie
De bezoekersgroei is in een enorme stroomversnelling gekomen sinds de berichten in de media over de prijzenslag op de energiemarkt. Door de diverse acties van o.a. Energie:direct, Oxxio en Nuon kunnen huishoudens op jaarbasis honderden euro's besparen met de overstap naar een andere energieaanbieder of ander product bij dezelfde aanbieder.

Tip: Bezoek Gaslicht.com of Energiewereld.nl en ontdek uw besparing.

 
A C T I E S
Solcon ADSL + VoIP
De scherpste internationale beltarieven met Solcon ADSL + VoIP!
 
Bellen in het buitenland
Wil je ook onbezorgd bellen vanuit 31 landen? Kies hier je extra voordeel met Vodafone BloX
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam!

 
Probeer @Home gratis
nu 2 maanden vrijblijvend en gratis proberen
 
Stroom = stroom
Energie:direct, laagste prijsgarantie!
 
Bellen voor 5 ct/min
Met Vodafone SIM Only 150 voor € 7,50 p/mnd
 
Word nu Orange
Nokia N73 gratis bij Orange € 25,- (1e 3 mnd. gratis)
 
Abel Totaal superstunt
Internetten en Bellen al voor € 21,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
KPN Digitenne TV
Nu met gratis decoder! TV kijken voor € 9,95 p/mnd, eerste maand gratis!
 
Sim-only.nl
de goedkoopste Vodafone simonly abonnementen
 
Het Net aanbieding
HetNet Surfen & Bellen:
1e half jaar voor € 19,95 p.m., daarna € 29,95

 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
KPN InternetPlusBellen
Met gratis: installatie, draadloos modem en draadloze telefoon
 
Casema bundel
bellen & internetten vanaf € 9,95 p/mnd
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
Gratis toptoestellen
in de T-Mobile webshop vanaf € 12,- p/mnd (1 jr.)
 
Direct ADSL van KPN
Geen aansluitkosten, gratis draadloos modem, gratis DVD-pakket
 
Budget Phone 1684
Gratis € 5,- beltegoed!
 
Compuserve ADSL 4096
Eerste jaar € 9,95 p/mnd
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie