Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: stuntprijzen snel internet

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: augustus 2007   Aantal abonnees: 57.329 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Nieuw op Bellen.com: ladyphone-pagina

Internet
- Stuntprijzen internetproviders
- Afsluitkosten bij opzeggen abonnement
- Column: Wat als internet gratis zou zijn?

Onbeperkt Prepaid internet voor maximaal € 2,50 per dag (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Nieuw op Bellen.com: ladyphone-pagina

Op zoek naar een ladyphone? Begin de zoektocht dan op Bellen.com. Sinds afgelopen week is de site een ladyphone-pagina rijker die fungeert als startpunt richting een (gratis) toestel met een aantrekkelijk abonnement.

De ladyphone-doelgroep hecht extra waarde aan het uiterlijk van het toestel. De mobieltjes onderscheiden zich vooral qua kleur en design.

Nagenoeg alle telecomoperators hebben op hun site een speciale ladyphone-sectie. Daar kunt u echter alleen kiezen uit abonnementen van de desbetreffende aanbieder. Op Bellen.com daarentegen kunt u in één oogopslag zien waar u uw favoriete toestel het goedkoopst kunt bestellen. En zeg nou zelf, dat is toch veel makkelijker dan langs al die andere sites te surfen?

Tip: ladyphones op Bellen.com

 I N T E R N E T
- Stuntprijzen internetproviders

Wie momenteel een nieuwe internetprovider zoekt, heeft geluk. In de afgelopen weken zijn er enkele zeer aantrekkelijke nieuwe aanbiedingen van Alice, Orange en Tele2 op de markt gekomen. Hiermee gaan zij de concurrentie aan met prijsvechters als Speedlinq, Het Net en Abel Telecom.

Alice: Veel snelheid zonder vast contract
Nieuwkomer Alice biedt een 20 Mb abonnement inclusief telefonie aan voor € 29,90 per maand. De kosten van de vaste lijn zijn opgenomen in het bedrag, dus die kan de deur uit. Met het abonnement kan gratis onbeperkt gebeld worden naar vaste nummers in Nederland. Wie veel naar het buitenland belt, kan voor € 19,90 per maand een extra bundel bestellen waarmee gratis naar een groot aantal landen gebeld kan worden. Alice werkt zonder vast contract, dus u bepaalt elke maand zelf of u "bij Alice (zie foto) wilt blijven".

Orange: Internet en telefonie voor een bodemprijs
Bij Orange betaalt u voor een 4 Mb abonnement inclusief telefonie maandelijks slechts € 14,95. Ook hier geldt dat een vast telefoonabonnement niet meer nodig is. Voor een tientje per maand extra is het abonnement ook te bestellen als een "tot 20 Mb versie".

Wie alleen ADSL van Orange wenst, betaalt € 8,95 per maand voor een 4 Mb abonnement. Snelheidsfreaks zijn voor een 20 Mb abonnement € 19,95 per maand kwijt. De abonnementen hebben een looptijd van één jaar. De abonnementsbedragen zijn actietarieven. Na het eerste jaar wordt het hogere standaardtarief in rekening gebracht.

Tele2: Gratis laptop bij Tele2 Compleet
Ook Tele2 vecht om de gunst van de Nederlandse internetter. Het bedrijf geeft in deze strijd een Acer laptop weg bij het afsluiten van een tweejarig Compleet 10 Mb abonnement voor € 39,95 per maand. In dit bedrag zijn de kosten van internet, telefonie en de vaste lijn opgenomen. Het abonnement is ook zonder laptop te bestellen. De abonnementskosten over twee jaar liggen dan 300 euro lager, maar u moet dan wel genoegen nemen met een lagere downloadsnelheid van 4 Mb.

Tele2 ADSL zonder telefonie is verkrijgbaar vanaf € 4,95 per maand voor de eerste tien maanden. Daarna betaalt u € 14,95 per maand. Deze 2Mb verbinding kent een contractsduur van één jaar. Voor een dubbele snelheid zijn de kosten 5 euro per maand hoger.

Tip: kijk voor de beschikbaarheid op Internetten.nl

- Afsluitkosten bij opzeggen abonnement

Sinds kort worden ook afsluitkosten van internetabonnementen meegenomen in de tariefvergelijkingen op de Bencom-sites. Dit naar aanleiding van de vele klachten die hierover binnen zijn gekomen. Klanten zien deze kosten (ook wel opzeg- of ontkoppelingskosten genoemd) namelijk als een "addertje onder het gras".

Afsluitkosten worden door een klein aantal aanbieders in rekening gebracht bij beëindiging van een abonnement. Ze kunnen oplopen tot ruim 70 euro en zijn hiermee in enkele gevallen zelfs hoger dan de totale abonnementskosten voor het gehele eerste jaar. Dit leidt tot een vertekend beeld in de ranglijst. De afsluitkosten wegen relatief gezien natuurlijk minder zwaar mee naarmate men langer abonnee blijft, maar voor een onvoorwaardelijke vergelijking is dit de beste oplossing.

Wie nu een vergelijking doet op een Bencom-site zoals bijvoorbeeld Internetten.nl, ziet een totaaloverzicht van de jaarkosten. Deze zijn opgebouwd uit de abonnementskosten en eventuele kortingen hierop. Ook eventuele éénmalige verzend-, administratie-, entree- of aansluitkosten maken deel uit van de som. Na een zorgvuldige afweging van de voor- en nadelen zijn hierin nu dus ook de afsluitkosten meegenomen. Uiteraard werden deze kosten tot dusverre al wel op de aanmeldformulieren en de detailinformatie genoemd.

Tip: tariefvergelijking Internetten.nl inclusief "verborgen kosten"

- Column: Wat als internet gratis zou zijn?

Het einde is in zicht. Prijzen voor ADSL kunnen niet veel verder omlaag, zonder dat er onder de kostprijs verkocht wordt. Het wordt tijd dat providers zich gaan bezinnen op nieuwe bronnen van inkomsten. En doen ze dat zelf niet, dan haalt Google ze links en rechts wel in.

Het vak van internetprovider, want het is een 'beroep', is nog maar jong, maar het wordt tijd dat de toegangsaanbieders zichzelf gaan vernieuwen. De recente introductie van twee nieuwe ADSL-abonnementen maken dat duidelijk.

Klik hier om de column van Erwin Boogert verder te lezen...

 
A C T I E S
Prepaid web ‘n’ walk
Onbeperkt Prepaid internet voor maximaal € 2,50 per dag bij T-Mobile
 
Orange ADSL+telefonie
het scherpste aanbod van Nederland! Slechts € 14,95 per maand
 
Alice Internet + Bellen
20 Mb internet + gratis bellen naar vast voor
€ 29,90 per maand

 
Gratis Acer Laptop
bij Tele2 Compleet
10 Mb ADSL + telefonie + laptop voor € 39,95 per maand

 
Solcon Summer Sale!
ADSL 4MB vanaf € 11,95 per maand. Bekijk de actievoorwaarden op www.solcon.nl
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam!

 
KPN Digitenne TV
TV kijken voor € 6,95 p/m. Eén maand gratis proberen!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Zonder jaarcontract!
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Stroom = stroom
Pak nu 1 jaar lang gegarandeerd voordeel met Energie:direct! Ergens anders goedkoper? U krijgt het verschil direct terug!
 
Vodafone Passport
Voordelig naar huis bellen vanuit 42 landen, klik hier
 
Atlantic Telecom
Max. besparen op vaste telefonie (zakelijk)
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
Casema actie
bellen & internetten vanaf € 29,90 p/mnd. Met gratis Digitale TV ontvanger + gratis draadloos modem
 
Internet van @Home
Nu 2 maanden gratis proberen t.w.v. € 39,90
 
Abel Totaal superstunt
Internet en Bellen nu al voor € 18,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie