Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: sim only prijzenslag

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: juli 2007   Aantal abonnees: 57.017 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Ingangsdata lagere tarieven buitenland
- Prijzenslag sim-only verhevigd
- Review: nieuwe Vodafone web-abonnementen
- Column: KPN zet zich buitenspel voor Apple iPhone?

Internet
- Voordelig mobiel internet met T-Mobile Prepaid

Digitale televisie
- Televisie van KPN veel goedkoper

Gratis SonyEricsson W880i bij Hi €30 abonnement: € 25,- p/mnd (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Ingangsdata lagere tarieven buitenland

Het zal u niet ontgaan zijn dat bellen binnen de EU aanzienlijk goedkoper wordt. De ingangsdata van het zogenaamde eurotarief zijn bij de grootste aanbieders als volgt:

T-Mobile: 12 augustus
KPN / Hi: 23 augustus
Telfort: 24 augustus
Vodafone: 29 augustus
Tele2: 30 augustus
Orange: 30 augustus

Voor bellen betaalt u voortaan 58 cent per minuut, voor gebeld worden is het minuuttarief 29 cent. Bij Tele2 ligt dit laatstgenoemde tarief met 28 cent een fractie lager.

Wie vanaf bovenstaande data wil profiteren van de verlaagde tarieven moet dit zelf bij de provider aangeven, anders gaat het tarief pas een maand later in. Uitzonderingen hierbij zijn Vodafone, Tele2 en Orange die hun klanten automatisch overzetten. Bij Vodafone geldt dit overigens niet voor Passport klanten. Zij moeten wel zelf aangeven of zij voor Passport of het eurotarief kiezen. Het eurotarief is voordeliger bij korte gesprekken, Passport bij lange gesprekken. Het omslagpunt ligt op circa 2 tot 3 minuten. Het Passport-tarief geldt in een groter aantal landen waaronder Turkije en Australië. De bij T-Mobile vermelde datum geldt alleen voor abonnees die T-Mobile Buitenland hebben en voor prepaid-klanten. WorldClass abonnees gaan tussen 29 augustus en 29 september automatisch over.

Vodafone hanteert het eurotarief ook voor Zwitserland, dat geen EU-land is. Bij Orange zijn Zwitserland én Noorwegen toegevoegd aan de lijst met voordelige landen.

Tip: voor tarieven en tips kijkt u op Vakantiebellen.com

- Prijzenslag sim-only verhevigd

T-Mobile, Telfort en Vodafone zijn in een prijzenslag gewikkeld om de gunst van de sim-only beller te winnen.

De sim-only top 5 ziet er, op het moment van schrijven, als volgt uit:

1) Telfort 300 - 3,3 cent per minuut
2) T-Mobile Relax 250 - 3,8 cent per minuut
3) Telfort 500 - 3,8 cent per minuut
4) Vodafone Scherp 250 - 4 cent per minuut
5) Telfort 400 - 4 cent per minuut

Aan ieder abonnement zonder gratis toestel zitten wel een aantal voorwaarden. Wie bijvoorbeeld het abonnement van Telfort of T-Mobile ook na het eerste jaar aanhoudt, betaalt een beduidend hoger maandbedrag. Bij enkele Telfort-abonnementen gaat het bijna om een verdubbeling.

Bij Vodafone Scherp blijft het maandbedrag na het eerste jaar wel gelijk. Vodafone rondt echter iedere minuut naar boven af. T-Mobile en Telfort rekenen alleen de eerste minuut volledig af en daarna per seconde.

T-Mobile en Telfort sim only klanten adviseren we dus de kalender goed in de gaten te houden. Of nog makkelijker, surf naar de contractwizard om via e-mail gewaarschuwd te worden wanneer de opzegbrief de deur uit moet. Een stopwatch is voor Vodafone Scherp-abonnees het devies, want 61 seconden bellen kost namelijk twee keer zoveel als 59 seconden.

Tip: advies op maat? De Belwijzer op Bellen.com

- Review: nieuwe Vodafone web-abonnementen

Vodafone heeft onder de naam "Scherp" een nieuwe tarieflijn gelanceerd. Vodafone Scherp bestaat uit een viertal sim-only abonnementen (dus zonder toestel) die uitsluitend via internet verkocht worden. Bellen.com zet voor u de voor- en nadelen op een rij.

Het lage minuuttarief van circa 4 cent is het meest opvallende voordeel. Daarnaast gaat het abonnementstarief (vanaf € 5,95 per maand voor 125 minuten) in het tweede jaar niet omhoog. Dit in tegenstelling tot enkele aanbieders waarbij het tarief in het tweede jaar soms zelfs nagenoeg verdubbelt.

De nadelen? Vodafone Scherp kent weliswaar geen starttarief, maar rekent daarentegen wel iedere minuut volledig af. Het principe van alleen de eerste minuut volledig afrekenen is zeer gangbaar in de mobiele markt, maar dat ook de volgende minuten naar boven afgerond worden, is nieuw. Een gesprek van 63 seconden kost dus al 2 minuten. Hierdoor gaat de bundel sneller op dan men gewend is. Het veel hogere buiten-de-bundel-tarief van 25 cent per minuut gaat daardoor eerder gelden. Dit tarief van een "kwartje" geldt ook voor het bellen naar de servicedesk en voor sms'en. Een online factuur is gratis, een papieren versie kost maandelijks € 2,75.

De Scherp-klant heeft de keus uit drie verschillende sms-bundels. Deze zijn verkrijgbaar vanaf € 2,95 per maand voor 25 berichten. Bij de grootste bundel van 150 sms-jes is de prijs per sms omgerekend 8 cent.

Conclusie: Vodafone Scherp is een aantrekkelijk product. De introductie van Vodafone Scherp doet denken aan de prijsstunters in de luchtvaart. Lage tarieven, maar de extraatjes ontbreken of worden in rekening gebracht.

Tip: meer details over Vodafone Scherp

- Column: KPN zet zich buitenspel voor Apple iPhone?

Had KPN er eind 2007 een paar honderdduizend nieuwe klanten bij kunnen krijgen dankzij Telfort? Het antwoord op die vraag zullen we nooit weten nu Telforts Edge-datanetwerk niet meer aan staat. Was Edge nog in bedrijf geweest dan had KPN een goede kans gemaakt Apples exclusieve partner te worden voor de iPhone in Nederland.

Edge [?] is een beetje een ondergeschoven kindje. Het is sneller dan het ouderwetse Gprs, maar aanzienlijk langzamer dan de megabits downloadsnelheid die met Umts worden beloofd. Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Telfort koos in Nederland voor Edge als opmaat naar de uitrol van zijn Umts-netwerk. Maar toen het bedrijf overgenomen werd, werd de stekker er uit getrokken. Telfort-klanten zitten sinds kort allemaal op het KPN-netwerk.

Klik hier om de column van Erwin Boogert verder te lezen...

 I N T E R N E T
- Voordelig mobiel internet met T-Mobile Prepaid

Mobiel internet met een prepaidkaart is geen ideale combinatie. De reden: de hoge kosten door het ontbreken van abonnementen voor "onbeperkt" surfen. Dit terwijl bepaalde groepen prepaidklanten juist bovenmatig veel interesse hebben in mobiel internet. Denk hierbij vooral aan tieners die toepassingen als Hyves, MSN en e-mail graag altijd en overal gebruiken.

T-Mobile komt haar prepaidbellers tegemoet met Prepaid web 'n' walk. Hiermee kost prepaid mobiel internet € 0,50 voor 200 Kb dataverkeer, maar, en dat is het bijzondere, maximaal een bedrag van € 2,50 per dag.

Abonnees van T-Mobile kunnen al langer tegen een vast maandbedrag (€ 9,50) onbeperkt gebruik maken van mobiel internet. T-Mobile communiceert hierbij dat onbeperkt ook echt onbeperkt is. Dit in tegenstelling tot KPN, Telfort, Vodafone en Orange die datalimieten of een Fair Use Policy kennen.

Tip: tariefvergelijking mobiel internet (abonnementen)

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- Televisie van KPN veel goedkoper

Met aanzienlijke prijsverlagingen probeert KPN per 1 augustus de gunst van de digitale televisiekijker te winnen. De verlagingen gelden voor bestaande en nieuwe klanten.

 Digitenne gaat van € 9,95 naar € 6,95 per maand. Door de prijsverlaging wordt het prijsverschil met kabeltelevisie, dat circa 15 euro per maand kost, groter. Digitenne wordt uitgezonden via de digitale ether en bestaat uit 23 televisie- en 19 radiokanalen. Vanwege de draadloze ontvangst is het ook op de camping, in het vakantiehuis of op de boot een aantrekkelijk product.

Mine TV, dat vanaf nu Interactieve TV heet, wordt ook veel goedkoper: van € 19,95 naar € 9,95 per maand. Het aantal televisiezenders wordt wel teruggebracht van 70 naar 50. Wie aan meer zenders behoefte heeft, kan tegen betaling kiezen voor extra zenderpakketten. Het product is alleen te bestellen in combinatie met ADSL van KPN of Planet. De eenmalige aansluitkosten voor beide producten gaan van € 29,95 naar € 23,90 (€ 14,95 + € 8,95 verzendkosten).

De opmars van digitale televisie in het algemeen ging, met 300.000 nieuwe aansluitingen, overigens in het tweede kwartaal van 2007 onverminderd door. Al met al kijken ondertussen ruim 2 miljoen huishoudens digitaal. Kabelaars UPC, @Home en Casema zijn samen met satellietaanbieder CanalDigitaal de marktleiders. KPN had in juni 2007 337.000 klanten voor Digitenne en Interactie TV (Mine).

Tip: Digitelevisie.nl voor alles over digitale televisie

 
A C T I E S
Sony Ericsson W880i
gratis bij een Hi €30 abonnement. Slechts € 25,- per maand.
 
Casema actie
bellen & internetten vanaf € 29,90 p/mnd. Met gratis Digitale TV ontvanger + gratis draadloos modem
 
Solcon Summer Sale!
ADSL 4MB vanaf € 11,95 per maand. Bekijk de actievoorwaarden op www.solcon.nl
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam!

 
KPN Digitenne TV
TV kijken voor € 6,95 p/m
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Stroom = stroom
Pak nu 1 jaar lang gegarandeerd voordeel met Energie:direct! Ergens anders goedkoper? U krijgt het verschil direct terug!
 
Internet van @Home
Nu 2 maanden gratis proberen t.w.v. € 39,90
 
Internet van KPN
Slechts € 15,- per maand. Gratis: monteur en modem
 
Abel Totaal superstunt
Internet en Bellen nu al voor € 18,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
Atlantic Telecom
Max. besparen op vaste telefonie (zakelijk)
 
Vodafone Passport
Voordelig naar huis bellen vanuit 32 landen, klik hier
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
KPN InternetPlusBellen
Met gratis: installatie, draadloos modem en draadloze telefoon
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Nu met gratis monteur en zonder jaarcontract
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie