Telecom e-zine oktober 2004

door Anniek Kruijer

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: oktober 2004   Aantal abonnees: 53.237 Reageren? telecomezine@bencom.nl
 Bencom sites
  -Bellen.com
  -Internetten.nl
  -Vakantiebellen.com
  -Gaslicht.com
 
 I N H O U D

Vaste telefonie
- Gratis bellen echt gratis?

Mobiele telefonie
- Vernieuwd: GSM Toestelwijzer

Internet
- Wisselen van ADSL-provider nu eenvoudiger en zeker lonend
- Nieuw: Breedband ContractWizard
- Column: “Help, mijn e-mail wordt gegijzeld!”

Bencom nieuws
- Bencom zoekt loslopend talent: vacature webdeveloper
- Bencom bestaat 6 jaar
- Wees wijs met de Gaslichtwijzer?

Supersnel en onbeperkt internetten met Wanadoo vanaf € 9,95

 V A S T E  T E L E F O N I E
- Gratis bellen echt gratis?

Steeds meer belbedrijven schaffen de minuutprijs voor het bellen in daluren af. Ze spreken soms van "gratis bellen" en dat is niet terecht. Dit publiceerde Planet MultiMedia enkele weken geleden.

Ook op Bellen.com verschijnt een toenemend aantal berichten van Carrier Pre-Select (CPS)-bedrijven die de minuutprijs hebben afgeschaft. Zo brengt Bel1601 in de avonden en weekeinden geen minuutprijs meer in rekening voor het bellen naar alle vaste aansluitingen binnen Nederland. Bel1601 meldt nu voor ieder gesprek in de daluren: "U belt gratis". Dat is een onjuiste mededeling, concludeert Planet MultiMedia. "Want Bel1601 brengt nog wel het starttarief in rekening dat relatief aanzienlijk hoger ligt dan de prijs per minuut: bijna vier cent voor lokale gesprekken en bijna vijf cent voor interlokale gesprekken. Dat staat gelijk aan acht en tien keer de prijs per minuut."

Zoals op Bellen.com gemeld begon het bedrijf Bel1649 eind augustus al met een actie "gratis bellen" naar alle vaste nummers in Nederland, zowel overdag als in de daluren. Ook dit strookt in de praktijk met het gegeven dat "gratis" niet bestaat, behalve de frisse lucht en een blik op mooie natuur in de nabije omgeving, zoals Planet het zo lyrisch verwoordt. Ook bij dit bedrijf moet een starttik betaald worden.

Het jongste bedrijf dat wel "gratis bellen" aanbiedt, is 1609 Bellen met de variant "gratis Nederland lokaal". Deze carrier, die sinds juli actief is op de Nederlandse markt, biedt lokaal bellen echt gratis aan, namelijk ook zonder starttarief. Dit belbedrijf wordt tot nu toe nog niet vermeld in de tariefvergelijking op Bellen.com, omdat het inwinnen van de nodige detailinformatie helaas erg moeizaam verloopt. Het lukt tot dusver niet om voldoende helderheid in deze mysterieuze materie te verschaffen. Alhoewel het bedrijf vindt dat ze niet mogen ontbreken op een onafhankelijke vergelijkingssite, menen wij toch over de nodige achtergrondinformatie te mogen beschikken alvorens tot publicatie over te gaan. Via een advertentie banner, via ons forum en last but not least via ons gastenboek wordt er echter al een tijdlang reclame gemaakt en gediscussieerd. Anders gezegd: ludiek geïnfiltreerd.

Feit is dat er een moordende concurrentiestrijd is uitgebroken tussen de belbedrijven. Vraag is wat ermee beoogd wordt. Wie is er uiteindelijk de winnaar van deze prijzenslag? Of zullen er alleen maar verliezers zijn? Wellicht is er nog één bedrijf dat op een andere manier echt gratis bellen aan kan bieden? Jawel, bij het telecombedrijf Scarlet kunt u sinds kort geheel gratis bellen naar alle vaste nummers in Nederland, dus ook zonder starttarief. Scarlet hanteert een Fair Use Policy, wat erop neerkomt dat u per maand niet meer dan 250 minuten gratis kan bellen. Uit onderzoek zou echter blijken dat de meeste klanten hier ruim onder zitten. Een ander groot voordeel van Scarlet One is dat u niet meer afhankelijk bent van KPN, uw vaste telefonieabonnement kan dus opgezegd worden. Scarlet regelt deze opzegging kosteloos voor u en zorgt er tevens voor dat u uw nummer kunt blijven behouden. Met dit product kunt u niet alleen goedkoper bellen, ook internet via ADSL is erbij inbegrepen. Zo krijgt u dus al deze diensten op één factuur en kunt u hiermee eenvoudig € 250,- per jaar besparen. Klik hier om u aan te melden voor Scarlet One.

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Vernieuwd: GSM Toestelwijzer

Met ingang van deze week is de GSM Toestelwijzer op Bellen.com compleet vernieuwd, zowel wat betreft de inhoud als de opmaak. Hiermee hopen wij te bereiken dat u sneller en gemakkelijker het mobiele toestel kunt vinden dat het beste bij uw wensen aansluit. Men wisselt steeds vaker van mobieltje; vooral onder jongeren is een trendy toestel een statussymbool. Aangezien telecomaanbieders blijven stunten met actie-aanbiedingen, al dan niet met abonnementen, is het zeker nuttig de GSM Toestelwijzer te raadplegen!

Wat is er allemaal veranderd? De oude toestelwijzer had nog geen specificaties zoals die voorkomen op de huidige mobieltjes. Er werd bijvoorbeeld nog niet gesproken over kenmerken als kleurenscherm, bluetooth, GPRS, MP3, camera etc. Ook was het niet mogelijk een beoordeling te geven, wat nu wel kan. U kunt het toestel een cijfer geven voor vormgeving, gebruiksgemak, geluidskwaliteit, duurzaamheid en mogelijkheden. Er kan ook "geschreven" commentaar geleverd worden. Bent u al een beetje nieuwsgierig geworden? Kijk en vergelijk dan snel op de nieuwe Toestelwijzer. Mist u nog iets of heeft u nog vragen of opmerkingen over de vernieuwingen? Stuur dan een e-mail naar gsmtoestel@bencom.nl.

 I N T E R N E T
- Wisselen van ADSL-provider nu eenvoudiger en zeker lonend

Op dit moment hebben heel veel Nederlanders een breedband internetaansluiting via de kabel of ADSL. Het totale internetverkeer groeide enorm door het stijgende aantal breedband internetaansluitingen (met 71% in 2003!). Deze enorme groei is ondermeer te verklaren door de steeds lagere prijzen en steeds hogere snelheden. Het stunten met ADSL en kabel abonnementen gaat nog onverminderd door, waardoor ook u veel geld kunt besparen door te wisselen van breedband provider. Bovendien is het sinds 1 oktober 2004 eenvoudiger dan ooit te voren om van provider te veranderen, zelfs zonder dat uw internetverbinding verbroken wordt. Hoe u kunt profiteren van deze enorme kortingen?

Op Internetten.nl wordt nu Eerste Hulp Bij Overstappen naar een andere breedbandprovider geboden. Met de Breedband Overstap Service van Internetten.nl kunt u super simpel, veilig en snel overstappen naar een andere aanbieder. U vindt er alle informatie, handreikingen en een OVER-STAPPEN-PLAN om vlug en veilig van breedbandaanbieder te wisselen.

Bent u een internetter die bijna een jaar (of langer) een snel internetabonnement heeft via kabel of ADSL? En vraagt u zich af of u ook gebruik kunt maken van betere aanbiedingen? Internetten.nl helpt u daarbij, zodat u gratis, simpel en snel kunt overstappen en daardoor vele euro's kunt besparen. Door alle snelheidsverhogingen én prijsverlagingen van de laatste tijd kunt u nu een veel gunstiger breedbandverbinding kiezen, zowel via ADSL als via de kabel! Dus:
Met de Breedband Overstap Service van Internetten.nl
Gaat overstappen super simpel, veilig en snel!

- Nieuw: Breedband ContractWizard

Op Bellen.com is de Contractwizard dienst al jarenlang een begrip. Via die wizard wordt u tijdig op de hoogte gebracht van het aflopen van het contract van uw mobiele telefoon. Zodoende kunt u eventueel overstappen naar een goedkopere aanbieder. Het opnieuw afsluiten van een contract is namelijk in de meeste gevallen voordeliger dan het stilzwijgend te verlengen.

Dit geldt ook voor breedbandcontracten. Wie vorig jaar of nog eerder een ADSL of kabelabonnement heeft afgesloten, kan inmiddels kiezen uit veel betere aanbiedingen. Alleen.... u moet dan wel tijdig uw oude contract opzeggen, anders wordt het stilzwijgend verlengd en zit u er in de meeste gevallen weer een jaar aan vast! Om u eraan te herinneren wanneer uw contract afloopt, ontvangt u van de Breedband ContractWizard een herinneringsmail, zodat u eventueel kunt overstappen naar een goedkoper of beter breedbandabonnement. Daarbij is direct een persoonlijke opzegbrief bijgevoegd.

Tip: Vul de Breedband ContractWizard nu direct in, ook al bent u nog lang niet aan het eind van uw abonnementsperiode. Ook bij het aanmelden voor een nieuw abonnement is het een goede zaak de ContractWizard meteen in te vullen!

We hopen dat u veel profijt heeft van deze nieuwe gratis dienst! Wellicht ten overvloede; Bencom verstrekt uw persoonsgegevens niet aan enige andere partij. Zie voor meer informatie ons privacybeleid. Dus:
Met de Breedband ContractWizard van Internetten.nl
Gaat opzeggen super simpel, tijdig en snel!

- Column: “Help, mijn e-mail wordt gegijzeld!”

De afgelopen weken speelden zich dramatische taferelen af in talloze Nederlandse huishoudens. Gekieteld door verhalen tijdens familiefeestjes en de goedkope-ADSL- en kabeljubel van providers nam een aantal stugge inbelinternetters na maanden wikken en wegen eindelijk toch de beslissing: we nemen breedbandinternet.

De knoop was dus doorgehakt. Een aansluiting op ADSL- of kabelinternet zou een nieuwe wereld openen. De hele dag on line, oneindig chatten via MSN Messenger, onbeperkt films en muziek downloaden en avonden lang surfen. Het leek niet op te kunnen totdat de betreffende personen zich gingen oriënteren op het best passende abonnement.

Breedbandabonnenten zijn niet duur meer. Maar de kans is groot dat, door alle aanbiedingen, niet de eigen provider de goedkoopste is. Helpdesks ontvangen angstige telefoontjes. "Nu wil ik ADSL gaan nemen bij u, lekker goedkoop. Maar betekent dat dat ik mijn e-mailadres bij mijn huidige provider op moet geven?" "Ja." Het e-mailadres drukt de willige overstapppers als een mes op de keel. "Moet ik een goedkoop abonnement nemen en onze e-mailadressen opgeven of moet ik voor meer geld toch bij mijn eigen provider blijven zitten?"

Klik hier om de column van Erwin Boogert verder te lezen...

 B E N C O M  N I E U W S
- Bencom zoekt loslopend talent: vacature webdeveloper

Bencom® is een van de oudste succesvolle internetbedrijven van Nederland, gevestigd in het Noord-Groningse plaatsje Usquert. Het bedrijf bestaat bijna 6 jaar, maar heeft het nog alle kenmerken van een jong, dynamisch en innovatief bedrijf! Bencom is marktleider in het aanbieden van prijs- en productvergelijkingen op het gebied van telefonie, internettoegang en -hosting en energie. Dagelijks komen er tienduizenden unieke bezoekers op onze sites Bellen.com, Internetten.nl, Vakantiebellen.com en Gaslicht.com. Als groeiend bedrijf zijn we op zoek naar een programmeur die past in ons team, bestaande uit 6 medewerkers.

Functieomschrijving: Als allround programmeur ben je binnen Bencom mede verantwoordelijk voor de technische realisatie van onze creatieve concepten. Je zult zowel programmeerwerkzaamheden verrichten als functioneel applicatiebeheer uitvoeren. Het ene moment zal je dus bezig zijn met interne automatisering, terwijl je op andere momenten spiders/koppelingen maakt met externe partijen, applicaties ontwikkeld voor de Bencom sites, of bezig bent met de ontwikkeling van opdrachten die we krijgen van grote (telecom)bedrijven die we als klant hebben.

Als je denkt dat je voldoet aan de gestelde eisen, en op korte termijn beschikbaar bent, stuur dan je sollicitatiebrief en C.V. naar jeanet@bencom.nl (o.v.v.: vacature webdeveloper).

- Bencom bestaat 6 jaar

Bencom bestaat op 24 oktober alweer zes jaar. Zo'n dertien miljoen bezoeken hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden op de Bencom sites. En bij velen bleef het niet bij eenmalige bezoekjes. Er is een hele schare trouwe bezoekers, getuige onze statistieken en de bezoekersreacties in de gastenboeken en fora. En niet te vergeten de vele e-mailtjes, die ondanks de zeer uitgebreide FAQ's nog veel binnenkomen. Bencom blijft in een grote behoefte voorzien, men maakt graag gebruik van de wegwijzer in het doolhof van telefonie, internet én energie. Vooral het gigantisch toegenomen gebruik van de Belwijzer, zowel voor het vaste net als voor mobiel, laat zien dat het geld voor het oprapen ligt, wanneer men de juiste aanbieder met de juiste belvorm kiest! Daarom:

  • Bel Wijs met de Belwijzer
  • Internet Wijs met de Internetwijzer
  • Wees Wijs met de Gaslichtwijzer

- Wees wijs met de Gaslichtwijzer?

Moet u echt wijs zijn met de stroom- en gaswijzer op Gaslicht.com? Of bent u onwijs door nu over te stappen op een andere energieleverancier? 'De overstap naar een andere gasleverancier levert tot nu toe weinig financieel voordeel op', zegt de Consumentenbond die onlangs een vergelijking naar gasprijzen heeft uitgevoerd. Consumenten kunnen hooguit 10 euro per jaar besparen. De toezichthouder op de energiesector (DTe) beweerde in augustus nog dat een gemiddeld huishouden rond de 100 euro kan besparen op gaskosten. Volgens Gaslicht.com is het verschil tussen de duurste en goedkoopste gasaanbieder momenteel 65 euro.

Hoe is het mogelijk dat de Consumentenbond en de DTe zulke grote verschillen in besparing laten zien? Wij kunnen het niet verklaren, maar een feit is dat het niet bevorderlijk is voor de marktwerking! En wanneer men niet switcht, verlagen de aanbieders hun prijzen niet. Zo'n beetje het kip-ei verhaal. Jammer, temeer daar volgend jaar de gasrekening fors omhooggaat. En alle kleine beetjes helpen, nietwaar? Een ander argument om te switchen van energieleverancier is het feit dat het belastingvoordeel op groene stroom verdwijnt per 1-1-2005! De calculator van de Stroomwijzer houdt hier al sinds augustus rekening mee, d.w.z. dat de verhoging in energiebelasting per 1 januari a.s. nu al wordt meegenomen.

Na een vergelijking op www.gaslicht.com kunt u gratis, snel en veilig overstappen naar de 'gas en licht' leverancier van uw voorkeur. Behalve op prijs, moet u ook goed op de contractvoorwaarden letten die u bij de detailinformatie kunt vinden. Uw overstap wordt geheel kosteloos en zonder extra moeite met een paar muisklikken geregeld. Bovendien krijgt u bij het afsluiten van een nieuw energiecontract via Gaslicht.com een gratis Golfclinic! Hiernaast is het echter ook raadzaam om zuiniger met energie om te gaan. Door de verwarming één graad lager te zetten bijvoorbeeld is al zo'n 7 procent op uw energierekening te besparen. Voor een gemiddeld huishouden is dit minimaal € 100,- per jaar! Tip: gebruik de online meterkaart op Gaslicht.com om enig inzicht te krijgen in uw energieverbruik!

 
A C T I E S
Scarlet One
Bespaar tot 30% op uw abonnementskosten t.o.v. KPN. Bellen en internetten via 1 abonnement! Nu met GRATIS bellen binnen Nederland en GRATIS installatie aan huis!
Direct ADSL Go van KPN
Bestel nu Direct ADSL van KPN en profiteer van ruim € 200 voordeel, waaronder gratis draadloos modem! Heeft al ADSL van KPN via bijv. Planet, Wanadoo of XS4ALL, dan kunt u nu gratis overstappen en elke maand veel geld besparen op uw abonnementskosten.
Vodafone Online winkel
Bij alle abonnementen in de Online winkel standaard tot €100 korting en 1 maand gratis Bel -, SMS – en Vodafone live! TeGoed
Wanadoo ADSL Lite
Stap nu over en betaal de eerste 6 maanden slechts €19,95 voor deze snelle 1120 Kbit/s verbinding.
Energie:direct
Kies voor betrouwbaarheid én voordeel! Stap nu over en ontvang een JVC DVD-speler of kies voor 20% korting op de gemiddelde landelijke elektriciteitsprijs.
Bel1649
Bel nu voor NUL cent per minuut naar alle vaste nummers in Nederland!
Tiscali ADSL
Supersnel internetten voor maar € 14,95 per maand. Maak nu kans op een draadloze Logitech MX1000 laser gestuurde muis!
Casema Kabelbreed
Internetten via de kabel, vanaf € 9,95 per maand en binnen 14 dagen in huis.
Telfort Prepay
Elke 3e minuut gratis bellen, onbeperkt houdbaar beltegoed en sms-en voor maar 8 cent! Bestel nu voor € 10,- een simkaart met € 15,- beltegoed.
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder eindredactie van Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2004 - Bencom BV

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.