Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: mobiele trends 2008

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: februari 2008   Aantal abonnees: 58.882 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- De mobiele trends van 2008
- Hoe aantrekkelijk is provider Ben?

Internet
- Registratie numerieke domeinnamen van start
- Internet in het buitenland minder duur
- Vergelijking helpdesktarieven internetproviders

Numerieke domeinnamen vanaf 4,75 per jaar! (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- De mobiele trends van 2008

Wat worden de trends dit jaar op het gebied van mobiele telefonie? Het antwoord op deze vraag werd eerder deze maand gegeven op het Mobile World Congress 2008 in Barcelona. In dit artikel een samenvatting van een aantal opvallende zaken.

Mobiel internet
Technische ontwikkelingen op netwerk- en toestelgebied zorgen ervoor dat mobiel internet steeds sneller wordt. Daarnaast komen er steeds meer handige toepassingen op de markt die het gebruiksgemak van mobiel internet aanzienlijk verhogen. Zo voorziet Nokia de N96, N78, 6210 Navigator en 6220 classic standaard van een Google zoekfunctie.

Navigeren met het mobieltje
Bijna alle GSM-toestellen zijn vandaag de dag voorzien van een fotocamera en MP3-speler. Toestellen met GPS-ontvanger zijn nu nog vrij uitzonderlijk, maar het ziet er naar uit dat we in de toekomst met nagenoeg elk mobieltje kunnen navigeren. Voorbeelden van telefoons met GPS zijn de Nokia N95, Nokia N96 en de HTC Touch Cruise.

Design en touchscreen
Het succes van de iPhone is voor veel toestelfabrikanten de aanleiding om toestellen met een touchscreen op de markt te brengen. Ook aan het design en de menu interface van het toestel wordt steeds meer aandacht besteed. Een goed voorbeeld van deze ontwikkelingen zijn de Sony Ericsson Xperia X1 en de Samsung Soul.

Androïd
Zoals computers op Windows draaien, zo maken mobieltjes bijvoorbeeld gebruik van Symbian of Windows Mobile. Een zeer geduchte concurrent is in aantocht. Androïd, dat mede door Google ontwikkeld is, zou het besturingssysteem van de toekomst moeten worden.

TV op het mobieltje
Het wil nog niet zo vlotten met televisie op het mobieltje. Als het echter aan de telecomaanbieders ligt, staan we nu echt aan de vooravond van een revolutie. Zo heeft de nieuwe N96 van Nokia zelfs een ingebouwde tv-ontvanger aan boord!

Tip: Bellen.com voor tarieven en trends

- Hoe aantrekkelijk is provider Ben?

Het is u wellicht niet ontgaan dat telecomprovider Ben weer terug is. De aanbieder die in 2003 volledig omgedoopt werd in T-Mobile, is sinds 18 februari j.l. herboren als zelfstandig onderdeel van ditzelfde T-Mobile. Een korte analyse van de tarieven en voorwaarden:

Soms, Regelmatig of Vaak
Ben verkoopt geen toestellen maar alleen sim-only abonnementen:
- Ben Soms: 100 minuten of sms'jes voor € 5,95 per maand
- Ben Regelmatig: 250 minuten of sms'jes voor € 9,95 per maand
- Ben Vaak: 500 minuten of sms'jes voor € 22,50 per maand

Belminuten en sms'en buiten de bundel kost € 0,25. Nummerbehoud is gratis, de eenmalige aansluitkosten bedragen echter € 10,-.

Maandelijks opzegbaar
Een voordeel van de Ben-abonnementen is dat ze maandelijks opgezegd of gewijzigd kunnen worden. Er hoeft dus geen contract voor 1 of 2 jaar aangegaan te worden. Bovendien zijn de tarieven relatief laag en gaat bellen én sms vanuit de bundel. Een nadeel is dat resterend tegoed, in tegenstelling tot bij andere aanbieders, niet meegenomen kan worden naar de volgende maand. Wie te weinig verbruikt, verliest hierdoor dus aan het einde van de maand ongebruikt tegoed. Daarom is het verstandig om het belgedrag nauwkeurig af te stemmen op de bundelgrootte.

Extra bundels
Sms-fanaten kunnen een extra bundel kopen van 1.000 sms'jes voor € 9,95 per maand. Omgerekend ongeveer 1 cent per bericht. De mobiel internet bundel kost maandelijks eveneens € 9,95. De tarieven voor beide bundels zijn hiermee marktconform. De downloadsnelheid bedraagt 128 Kbps. Uploaden kan met 32 Kbps. De datalimiet is vastgesteld op 250 Mb per maand (Fair Use Policy).

Scherpgeprijsd
Ben behoort met een minuut/sms tarief vanaf 4 cent tot de goedkoopste aanbieders van ons land. Gebruik de Belwijzer op Bellen.com om te ontdekken of Ben past bij uw maandelijkse verbruik. Om alvast een voorproefje te geven: wie een verbruik van 100 belminuten en 100 sms'jes per maand invult, zal Ben op de tweede positie aantreffen. Ben is vanaf 3 maart te gebruiken en alleen verkrijgbaar via internet.

Tip: vind de voordeligste aanbieder met de Belwijzer!

 I N T E R N E T
- Registratie numerieke domeinnamen van start

Uw telefoonnummer of geboortedatum als domeinnaam? Dat kan nu. Sinds 28 februari om 12.00 uur kan iedereen een numerieke .nl-domeinnaam bestellen. Een webadres dus dat uitsluitend uit getallen bestaat.

9292.nl
Van 1 tot en met 14 december 2007 organiseerde SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) al een voorinschrijving voor de houders van merkenrechten of handelsnaamrechten. Zij konden zich destijds inschrijven op numerieke .nl-domeinnamen die een direct verband hielden met hun recht. De eerste inschrijving die SIDN goedkeurde, was 9292.nl van mobiliteitsadviseur 9292.

Kosten
Een numerieke domeinnaam kost evenveel als een reguliere .nl-domeinnaam. Voor een vergelijking van de tarieven, surft u naar de hostingvergelijking op Internetten.nl.

Laatste nieuws: technische problemen
Gisteren is bekend geworden dat SIDN problemen heeft met de beschikbaarheidscontrole. Hierdoor kan het voorkomen dat een domein ten onrechte als vrij aangemerkt wordt. Dit maakt het ten onrechte mogelijk hetzelfde domein bij meerdere providers vast te leggen. SIDN zal deze aanvragen dit weekend op volgorde van binnenkomst behandelen. Ook kan het voorkomen dat de controle abusievelijk aangeeft dat een domein niet beschikbaar is.

Tip: vergelijk hostingaanbieders op Internetten.nl

- Internet in het buitenland minder duur

Europees Commissaris Viviane Reding heeft de mobiele operators opgeroepen de roamingtarieven voor data en sms te verlagen. De aanbieders maken namelijk op mobiel internetten in het buitenland naar schatting twintig keer meer winst dan in het thuisland.

Ingrijpen Brussel
Als de telecombedrijven de tarieven niet voor 1 juli 2008 fors verlagen, wil de Europese Commissie zelf lagere tarieven opleggen. Dit in navolging van de gesprekskosten die in 2007 verlaagd zijn.

Lagere tarieven bij T-Mobile en Vodafone
Vodafone heeft de datatarieven recent verlaagd en T-Mobile heeft laten weten dit halverwege 2008 te doen. Bij beide aanbieders komt het tarief daardoor onder 3 euro per Mb te liggen. Bij veel aanbieders liggen de kosten nog ruim boven 10 euro per Mb. Klanten van T-Mobile en Vodafone hoeven zich ondanks de prijsverlaging nog niet direct rijk te rekenen. Een foto naar het thuisfront mailen, kan ondanks de lagere tarieven toch al snel enkele euro's kosten. Een mail versturen die alleen uit tekst bestaat, kan voor een fractie van dat bedrag.

Tip: Vakantiebellen.com voor tarieven in het buitenland

- Vergelijking helpdesktarieven internetproviders

Wie problemen heeft met de internetverbinding ontkomt er soms niet aan om de helpdesk van de provider te bellen. Hoog tijd dus om de minuuttarieven eens te vergelijken.

@Home - lokaal tarief
Concepts ICT - lokaal tarief
Scarlet - lokaal tarief
Solcon - lokaal tarief
Tele2 - lokaal tarief
XS4ALL - lokaal tarief
Zeelandnet - lokaal tarief
Casema - € 0,10
KPN - € 0,10
Multikabel - € 0,10
Planet Internet - € 0,10
UPC - € 0,10
Orange - € 0,20
Alice - € 0,25
CompuServe - € 0,25
Telfort - € 0,30
Het Net - € 0,45
Abel Telecom - € 0,50
Vodafone - € 0,50 (gratis voor Vodafone Mobiel klanten)
Fiberworld - € 0,70

Kosten niet enige factor
Het zal duidelijk zijn dat het tarief niet de enige factor is die de tevredenheid over een helpdesk bepaalt. Ook de gemiddelde wachttijden en de vakkundigheid van de helpdeskmedewerkers zijn van invloed.

Actuele wachttijden online bekijken
Bij enkele providers is live op de site zichtbaar hoe druk de helpdesk het heeft. Bij XS4ALL bijvoorbeeld is te zien hoeveel wachtenden er zijn. De provider kan de klant desgewenst per sms laten weten wanneer het weer wat rustiger is. Kabelaar Casema toont de gemiddelde wachttijd op de site.

Tip: vergelijk breedband abonnementen op Internetten.nl

 
A C T I E S
Numerieke domeinen
De registratie van numerieke .NL domeinnamen is gestart. Registreer ze nu vanaf 4,75 per jaar.
 
Digitenne van KPN
Het voordelige alternatief voor kabel tv!
Slechts € 6,95 per maand
Actie: 1 maand gratis + gratis saunabon voor 2 personen!

 
Telfort Sim only
Goedkoopste simonly
50% korting sms bundels

 
€ 190,- retour
Pak nu 1 jaar lang gegarandeerd voordeel met Energie:direct! Ergens anders goedkoper? U krijgt het verschil direct terug! Eenmalig € 190,- korting!
 
Alice Internet + Bellen
20 Mb internet + gratis bellen naar vast voor
€ 29,90 per maand

 
Orange ADSL+telefonie
het scherpste aanbod van Nederland! Slechts € 14,95 per maand
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Telfort Internet
Tot 20Mb snelheid voor maar € 19,95 p/mnd. Inclusief de kosten voor de vaste lijn!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Zonder jaarcontract!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2008 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie