Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: mobiel internet

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: mei 2007   Aantal abonnees: 56.761 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Vergelijking internet op de GSM/PDA

Vaste telefonie
- Bellen naar mobiel wordt goedkoper

Internet
- Vernieuwingen bij kabelaars

Digitale televisie
- TV op de mobiel

Bencom nieuws
- Bellen.com en Kelkoo meest betrouwbaar

Probeer nu 2 maanden gratis internet   (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Vergelijking internet op de GSM/PDA

De mogelijkheden van mobiel internet groeien snel. Wie hierover meer wil weten, bezoekt de tariefvergelijkingen op Internetten.nl of Bellen.com. U kunt kiezen voor een overzicht van mobiel internet via een laptop of voor de nieuwe GSM/PDA-vergelijking.

Met name voor deze laatste categorie wordt het aanbod steeds interessanter. Zeker bij bundels met een (nagenoeg) onbeperkte databundel. Deze bieden T-Mobile, Vodafone, Rabo Mobiel, KPN en Hi aan voor 10 euro per maand.

Mobiel internet kan enorm praktisch en leuk zijn. Gebruikers leren bijna dagelijks nieuwe toepassingen kennen. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, file-informatie, bankieren, teletekst, beurskoersen, reisplanners, de buienradar, Google, Wikipedia en Hyves. Om de eenduidigheid te vergroten hebben verschillende grote sites besloten de pagina's in één taal te gaan maken (XHTML). Ook zal een uniforme url gebruikt worden: mobiel.merknaam.nl. Zo kunt u nu al actueel telecomnieuws bekijken op mobiel.bellen.com.

De downloadsnelheden zijn vooral in en rond dichtbevolkte gebieden acceptabel tot zeer hoog. Verder bestaan veel toepassingen voornamelijk uit tekst. Dit neemt veel minder data in beslag dan plaatjes of filmpjes, waardoor pagina's veel sneller laden.

De nadelen? Het is toch een tientje extra per maand en qua gebruiksgemak natuurlijk niet vergelijkbaar met internet thuis. Het scherm is klein en lange teksten invoeren is met een toetsenbord toch wel een stuk handiger. Maar wie mobiel internet gewend is, wil niet snel meer zonder.

Nog een waarschuwing: mobiel internet in het buitenland kan enorm in de papieren lopen. Over de grens kunt u het best gebruikmaken van internetcafé's of hotspots.

Tip: vergelijking mobiel internet voor PDA/GSM of laptop

 V A S T E  T E L E F O N I E
- Bellen naar mobiel wordt goedkoper

Besparen op telefoniekosten kan op heel veel manieren. Door bijvoorbeeld te bellen via internet of een PreSelect-aanbieder, door gebruik te maken van 0900-nummers of door een sim-only abonnement te nemen.

Een heel voordelig alternatief voor bellen van vast naar mobiel is er eigenlijk niet. Ondanks het feit dat er prijsverschillen zijn, blijft het met een minuuttarief van ongeveer 16 cent behoorlijk prijzig. Dit komt, volgens toezichthouder Opta, omdat de onderhandelingspositie van vastnetaanbieders niet sterk genoeg is. De Opta dwingt de mobiele providers daarom hun tarieven in de komende jaren met circa 30 tot 40% te verlagen.

De tarieven worden met ingang van 1 juli 2007 stapsgewijs verlaagd. De consument bespaart uiteindelijk bijna 200 miljoen euro in drie jaar tijd.

Tip: Bellen.com voor alles over goedkoper bellen

 I N T E R N E T
- Vernieuwingen bij kabelaars

Kabelaar UPC heeft een nieuwe merkvisie en identiteit gepresenteerd. Om dit kracht bij te zetten is ook het logo aangepast. Eenvoud en menselijkheid staan hierbij volgens algemeen directeur Diederik Karsten voorop.

Met de vernieuwingen heeft UPC ook de tarieven voor enkele producten verlaagd. Voor een 6 Mb internetverbinding inclusief telefonie met gratis bellen naar vaste nummers, betaalt u nu € 29,95 per maand. Voorheen was het maandbedrag € 39,95 en na het eerste jaar zelfs € 49,95.

Een 1,5 Mb verbinding met een basis telefoniepakket kost € 19,95 per maand. Ook na het eerste jaar. Voorheen gold na 12 maanden een tarief van € 29,95.

Casema, @Home en Multikabel fuseren binnenkort tot één bedrijf. Vanaf 1 juli zullen alle abonnees dezelfde televisiediensten, internetabonnementen en telefoondiensten ontvangen. De tarieven zullen eveneens gelijkgetrokken worden. Abonnees die hierdoor duurder uit zullen zijn, mogen het betreffende abonnement kosteloos opzeggen volgens Casema. Binnenkort vindt u meer informatie hierover op de Bencom sites.

Tip: Totaalwijzer.nl voor internet en bellen in één pakket

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- TV op de mobiel

Het klinkt misschien nog wat onwaarschijnlijk, maar het kan echt al: tv kijken op het mobieltje. Via Orange World TV of Vodafone Mobiel TV kunt u overal genieten van uw favoriete programma.

De beschikbare zenders zijn de publieke omroepen, RTL, SBS en Tien. De abonnementskosten bedragen bij Orange en Vodafone € 7,50 per maand.

Muziekliefhebbers die bovendien MTV, TMF en Trace TV willen zien, kunnen kiezen voor de gisteren gelanceerde Orange Music € 35 belbundel. Onbeperkt live tv kijken, krijgt u er dan gratis bij.

Wees gewaarschuwd, het kleine scherm is niet voor ieder programma geschikt. Tafeltennis of ijshockey op de mobiel is geen doorslaand succes. Maar daar is met de uitvinding van de videobril al een oplossing voor gevonden.

Analisten verwachten dat in 2011 wereldwijd een half miljard mensen hun mobieltje actief gebruiken voor het bekijken van tv-beelden.

Tip: Digitelevisie.nl voor wie thuis digitaal wil kijken

 B E N C O M  N I E U W S
- Bellen.com en Kelkoo meest betrouwbaar

Wie een nieuw mobiel abonnement wil afsluiten, kan het best terecht op de vergelijkingssites Bellen.com of Kelkoo.nl. Dat concludeert Bright naar aanleiding van het onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken naar telecom vergelijkingssites.

Berenschot deed in opdracht van het Ministerie een onderzoek naar elf verschillende vergelijkingssites. In het onderzoek is te lezen dat er grote kwaliteitsverschillen bestaan tussen de sites.

Tip: Bellen.com voor objectieve en actuele vergelijkingen

 
A C T I E S
Telefonie van @Home
Bel voordeliger, bespaar op abonnementskosten
 
Atlantic Telecom
Max. besparen op vaste telefonie (zakelijk)
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam!

 
Lebara Mobile
Vanaf slechts € 0,09 p/min mobiel naar het buitenland bellen
 
Internet van KPN
Slechts € 15,- per maand. Gratis: monteur, modem en DVD-pakket
 
Casema actie
bellen & internetten vanaf € 19,95 p/mnd. Met gratis Digitale TV ontvanger + gratis draadloos modem
 
Abel Totaal superstunt
20 Mb Internet en Bellen al voor € 24,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
Stroom = stroom
Energie:direct, laagste prijsgarantie!
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
KPN InternetPlusBellen
Met gratis: installatie, draadloos modem en draadloze telefoon
 
Word nu Orange
Nokia N73 gratis bij Orange € 25,- (1e 3 mnd. gratis)
 
KPN Digitenne TV
Nu met gratis decoder! TV kijken voor € 9,95 p/mnd, eerste maand gratis!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Nu met gratis monteur
 
Gratis toptoestellen
in de T-Mobile webshop vanaf € 12,- p/mnd (1 jr.)
 
Budget Phone 1684
Gratis € 5,- beltegoed!
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
Compuserve ADSL 4096
Eerste jaar € 9,95 p/mnd
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie