Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine juni: ADSL of kabel op proef

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: juni 2007   Aantal abonnees: 56.820 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Nu ook prepaid bij Rabo Mobiel
- Tele2 wijzigt mobiele abonnementen

Vaste telefonie
- @Home met los telefonieproduct

Internet
- ADSL of kabel op proef
- Casema, @Home en Multikabel wijzigen producten en tarieven

2 maanden telefonie zonder abonnementskosten (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Nu ook prepaid bij Rabo Mobiel

Rabo Mobiel biedt naast abonnementen nu ook prepaid aan. De kostenstructuur is vrij overzichtelijk. Bellen kost 20 cent per minuut (starttarief 10 cent) en het sms-tarief bedraagt 10 cent. Mms'en is niet mogelijk.

Met deze tarieven staat Rabo Mobiel in de top 10 van goedkoopste prepaidaanbieders op Bellen.com. De lijst wordt aangevoerd door LowCall, Tele2 en Simyo. De volgorde is gebaseerd op de kosten voor één minuut bellen.

De aanschafkosten voor Rabo Mobiel Prepaid bedragen 10 euro. Hierbij hoort standaard een tegoed van 10 euro, maar tot 1 juli zelfs 20 euro. Door dit bonustegoed staat Rabo Mobiel in de Belwijzer (belvorm: Prepaid) bij veel gebruikersprofielen in de top 5. Deze vergelijking toont de totale jaarkosten op grond van het ingevulde belgedrag.

Het Rabo Mobiel Prepaid pakket is verkrijgbaar via de Rabo Mobiel site en bij The Phone House, BelCompany, Kijkshop en GWK Travelex. Dit in tegenstelling tot de abonnementen van Rabo Mobiel die uitsluitend via de eigen site te bestellen zijn.

Tip: Bel- en toesteladvies op maat? Surf naar Bellen.com!

- Tele2 wijzigt mobiele abonnementen

Tele2 heeft enkele wijzigingen doorgevoerd in haar aanbod van abonnementen. De VoordeelBundel 60 is vervangen door een VoordeelBundel 50. Doordat de getallen het aantal belminuten binnen de bundel representeren, is de klant slechter uit. Het abonnementsbedrag blijft met € 10,- per maand namelijk gelijk. Omgerekend bedraagt de minuutprijs dus 20 cent. De sms- en mms-tarieven blijven ongewijzigd met respectievelijk 10 en 40 cent per bericht.

Voor de Tele2 VoordeelBundel 50 geldt dat het abonnement vooral interessant is voor mensen die weinig bellen en geen mobiele telefoon hebben of een nieuwe willen. Het behoort namelijk tot de goedkoopste abonnementen in ons land waarbij een gratis toestel weggegeven wordt. Zie hiervoor ook het gratis toestellenoverzicht op Bellen.com.

Daarnaast heeft de provider een nieuw abonnement op de markt gebracht: de VoordeelBundel 300 voor € 35,- per maand. Snelle rekenaars zullen wellicht al gezien hebben dat de minuutprijs hier 11,7 cent bedraagt. Bij dit abonnement gelden dezelfde kosten voor sms en mms als bij bovengenoemde VoordeelBundel 50.

Met name voor mensen die maandelijks tussen 250 en 400 minuten bellen, is de Tele2 VoordeelBundel 300 één van de goedkoopste abonnementen in de markt. Zie voor een persoonlijk advies de Belwijzer op Bellen.com.

Tip: Vergelijk ruim 100 gratis toestellen en abonnementen

 V A S T E  T E L E F O N I E
- @Home met los telefonieproduct

@Home biedt sinds kort BasisBellen als los product aan. Het is een telefonieabonnement inclusief een klein vleugje internet. De maandelijkse kosten bedragen € 9,95. Onbeperkt bellen naar vaste nummers kost een tientje per maand extra.

Voorheen was telefonie uitsluitend verkrijgbaar voor wie al internet van @Home had. Bij het nieuwe telefonieproduct krijgt de abonnee een internetverbinding met een downloadsnelheid van 64 kb/s. Door deze beperkte snelheid is het alleen geschikt voor telebankieren, e-mailen en af en toe wat surfen. Of voor mensen met veel geduld of vrije tijd.

In vergelijking met een standaard KPN-abonnement is de besparing met @Home BasisBellen op jaarbasis ruim 100 euro. Bellen met bestaande toestellen (m.u.v. ISDN) is gewoon mogelijk en nummerbehoud is gratis. BasisBellen is tijdelijk 2 maanden vrijblijvend en zonder abonnementskosten te proberen. Net als bij @Home internet, geldt voor telefonie ook dat om het te kunnen aanvragen wel een actieve kabelaansluiting nodig is.

Tip: Vergelijk telefoontarieven op Bellen.com

 I N T E R N E T
- ADSL of kabel op proef

Wie een internetabonnement te laat opzegt, zit er bij diverse providers gelijk weer een jaar aan vast. Het Net ADSL is hierop een grote uitzondering. Daar werken ze, voor nieuwe abonnees, sinds kort met maandcontracten. Als het niet bevalt, is overstappen dus vrij eenvoudig. Zeker met behulp van de overstaphulp op Breedbandgekte.nl.

Een 1,5 Mb/s ADSL abonnement is bij Het Net verkrijgbaar voor € 9,95 per maand. Het 4 Mb/s abonnement kost maandelijks € 19,95. Voor de Surfen & Bellen abonnementen handhaaft Het Net vreemd genoeg de jaarcontracten.

Het Net is niet de enige provider die zich richt op mensen met "bindingsangst". Zo kennen @Home en Orange een probeerperiode van twee maanden. Multikabel werkt met een contractsduur van drie maanden, waarna maandelijks opzeggen mogelijk is.

Tip: Breedband met proefperiode op Breedbandgekte.nl (linkerkolom)

- Casema, @Home en Multikabel wijzigen producten en tarieven

De fusie van kabelaars Casema, @Home en Multikabel leidt vanaf 1 juli tot uniformiteit van abonnementen en tarieven. Wie geluk heeft, betaalt minder of krijgt meer waar voor z'n geld. Er zijn echter ook mensen die minder fortuinlijk zijn. Onderstaand per provider de belangrijkste wijzigingen.

@Home abonnees met Internet Soms en Telefonie zullen de wijzigingen vooral merken. Het abonnementsbedrag wordt verhoogd van € 23,90 naar € 29,90 per maand. De verhoging van de downloadsnelheid van 1200 kb/s tot 1600 kb/s lijkt een schrale troost. De prijsstijging komt doordat Internet Soms maandelijks 2 euro duurder wordt (€ 19,95) en BasisBellen 4 euro meer kost (€ 9,95). Hierbij moet wel vermeld worden dat dit telefonieproduct voorheen met € 5,95 per maand zeer scherp geprijsd was. Met dat tarief onderscheidde het bedrijf zich enorm in de markt.

Bij Casema worden enkele internetabonnementen iets goedkoper. Casema Telefonie daalt qua standaardprijs van € 14,95 naar € 9,95 per maand. Het nieuwe tarief gold overigens al enige tijd als actieprijs. De internetverbinding die hieraan gekoppeld is, wordt langzamer. Down- en uploaden gaat van 80 kb/s naar 64 kb/s.

De wijzigingen bij Multikabel lijken nog niet bekend te zijn gemaakt. Omdat de aanbieder echter in vergelijking met @Home en Casema momenteel vrij hoge tarieven heeft, zullen Multikabel abonnees naar verwachting het meest profiteren vanaf 1 juli.

Voor mensen die in de nieuwe situatie slechter af zijn, bestaan mogelijkheden om de overeenkomst(en) kosteloos tussentijds op te zeggen.

Tip: Totaalwijzer.nl voor internet en bellen in één pakket

 
A C T I E S
Telefonie van @Home
Bel voordeliger, bespaar op abonnementskosten
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam!

 
KPN Digitenne TV
Nu met gratis decoder! TV kijken voor € 9,95 p/mnd, eerste maand gratis! Nu met relaxarrangement voor 2 personen
 
Het is Prepaid tijd!
€ 10,- extra beltegoed
www.rabobank.nl/mobiel

 
Abel Totaal superstunt
Internet en Bellen nu al voor € 18,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
Internet van KPN
Slechts € 15,- per maand. Gratis: monteur en modem
 
Casema actie
bellen & internetten vanaf € 19,95 p/mnd. Met gratis Digitale TV ontvanger + gratis draadloos modem
 
Stroom = stroom
Energie:direct, laagste prijsgarantie!
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
KPN InternetPlusBellen
Met gratis: installatie, draadloos modem en draadloze telefoon
 
Word nu Orange
Nokia N73 gratis bij Orange € 25,- (1e 3 mnd. gratis)
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Nu met gratis monteur en zonder jaarcontract
 
Gratis toptoestellen
in de T-Mobile webshop vanaf € 12,- p/mnd (1 jr.)
 
Budget Phone 1684
Gratis € 5,- beltegoed!
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
Compuserve ADSL 4096
Eerste jaar € 9,95 p/mnd
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie