Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: internet en telecomnieuws

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: september 2007   Aantal abonnees: 57.418 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Top 5 GSM toestellen
- Status belbundel vaak niet actueel

Internet
- Column: rillingen over toespraak Koningin
- XS4ALL nu ook zonder KPN-lijn

Digitale televisie
- Favoriete tv-programma's wereldwijd te bekijken

Gratis Nokia 6233 bij Hi 20 (2 jr.) of Hi 25 (1 jr.) (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Top 5 GSM toestellen

De top 5 van populairste toestellen op Bellen.com bestaat momenteel volledig uit mobieltjes van Samsung en Nokia. Wat maakt deze toestellen zo populair? Een kort overzicht van de kenmerken.

1. Samsung D900i:
Een dun en licht toestel met een 3,13 megapixel camera.

2. Nokia N73
Een nagenoeg compleet toestel met een 3,2 megapixel camera. Zeer geschikt voor mobiel internet.

3. Nokia N95
Een alleskunner met 5 megapixel camera en gps-ontvanger. Uitermate geschikt voor mobiel internet. Prijzig toestel.

4. Samsung G600
Een dun toestel met 5 megapixel camera.

5. Nokia 6300
Een dun en licht toestel met 2 megapixel camera.

Gebaseerd op deze top 5 lijkt de strategie van Nokia wat de paradepaardjes betreft vooral gericht op mobiel internet. Samsung richt zich primair op het uiterlijk en het kleine formaat van het toestel. Om dit kracht bij te zetten, maakte Samsung deze week bekend dat het bedrijf een door Giorgio Armani ontworpen telefoon (foto) op de markt brengt. Qua resolutie van de fotocamera verschuift de marktstandaard geleidelijk van twee naar drie megapixel of hoger.

Tip: de top 5 populairste toestellen

- Status belbundel vaak niet actueel

Het beltarief buiten de bundel is bij sommige abonnementen vijf keer hoger dan binnen de bundel. Het is mede daarom nuttig te weten wat de actuele status van het verbruik is. De abonnee kan deze status bijvoorbeeld opvragen via internet, sms of de klantenservice. De Telegraaf heeft onderzocht hoe up-to-date de informatie is die de telecomproviders verstrekken.

In het onderzoek zijn de gegevens van tien aanbieders onder de loep genomen. De meest opvallende conclusie is dat de verbruikgegevens minder actueel zijn dan de aanbieders zelf opgeven. Debitel spant hierin de kroon. De aanbieder claimt dat de informatie ongeveer één dag oud is, terwijl dit in werkelijkheid vijf dagen is. KPN-dochter Hi scoort het best als het om actualiteit gaat, de provider had de gegevens nog dezelfde dag bijgewerkt.

KPN, Orange, Rabo Mobiel, T-Mobile hadden de verbruikstatus de volgende dag aangepast. Telfort, Tele2 en Scarlet bieden geen mogelijkheid om inzicht in het verbruik te krijgen. De actualiteit van de gegevens van Vodafone is niet getest omdat de aanbieder geen abonnement beschikbaar wilde stellen. Saillant detail is hierbij dat het de telecombedrijven bij prepaid wel lukt om actuele gegevens te verstrekken.

Om het verbruik zelf enigszins in de gaten te houden, kan de gesprektijdteller in de mobiel gebruikt worden. Toch is dit slechts indicatief omdat hieraan enkele haken en ogen zitten. Zo is ondere andere het verbruik van een minutenbundel makkelijker bij te houden dan van een geldbundel. Daarnaast rekenen de meeste aanbieders de eerste minuut volledig af. Vier gesprekken van tien seconden, kosten samen dus geen 40 seconden zoals de teller aangeeft, maar vier minuten. Bellen naar gratis nummers gooit ook roet in het eten omdat dit wel op de teller staat, maar niet in rekening wordt gebracht. Bovendien is het belangrijk de teller maandelijks op de juiste dag te resetten.

Via het forum op Bellen.com kunt u laten weten wat uw ervaringen met dit onderwerp zijn. Discussiëren over andere onderwerpen is natuurlijk ook mogelijk.

Tip: beladvies op Bellen.com

 I N T E R N E T
- Column: rillingen over toespraak Koningin

Voor het eerst tijdens een troonrede nam Koningin Beatrix het woord 'internet' in de mond. En het klonk niet fraai. De vorstin maakt zich zorgen over de digitale veiligheid van u en mij.

"Het bestrijden van criminaliteit via internet en van fraude krijgt in 2008 meer aandacht." Tijdens Prinsjesdag geeft de Koningin traditiegetrouw haar visie op de huidige status van de Nederlandse samenleving.

Klik hier om de column van Erwin Boogert verder te lezen...

- XS4ALL nu ook zonder KPN-lijn

XS4ALL biedt nu ook de mogelijkheid de vaste KPN-lijn op te zeggen bij hun ADSL-abonnementen. Hierdoor is de abonnee goedkoper uit, komt alles op één factuur te staan en is nummerbehoud bij telefonie mogelijk. Tegelijkertijd zijn de down- en uploadsnelheden aanzienlijk verhoogd. Bij de drie laagstgeprijsde abonnementen bedraagt de snelheidstoename bij het downloaden 33%. De uploadsnelheid is zelfs verdubbeld.

Doordat de vaste lijn opgezegd kan worden en nummerbehoud mogelijk is, is telefonie bij XS4ALL nu een "compleet product". Om dit te promoten mogen nieuwe abonnees telefonie nu twee maanden zonder abonnementskosten proberen.

XS4ALL kent vier belabonnementen. VoIP Out waarbij een 087-nummer verstrekt wordt, is gratis. Met een "gewoon" nummer kost VoIP Out maandelijks € 5,-. Voor € 12,50 per maand kan met Flat Fee Small onbeperkt naar vaste nummers gebeld worden in de Benelux. Wie onbeperkt wil bellen "naar vast" binnen de EU, VS en Canada kiest voor Flat Fee Medium dat maandelijks € 19,50 kost.

Het zal geen verbazing wekken dat XS4ALL in de prijsvergelijking op Internetten.nl niet bijzonder hoog scoort. Een 4 Mb abonnement inclusief telefonie kost bijna € 45,-. Orange biedt een dergelijk abonnement momenteel aan voor de actieprijs van € 14,95 per maand (na 12 maanden verdubbelt dit bedrag). Daar staat natuurlijk wel tegenover dat XS4ALL breed bekend staat als de kwaliteitsprovider bij uitstek. De provider grossiert in het winnen van consumententests.

Tip: vergelijk internet (en telefonie) op Internetten.nl

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- Favoriete tv-programma's wereldwijd te bekijken

Goed nieuws voor televisiefreaks. De Slingbox komt binnenkort op de Nederlandse markt. Allereerst als test bij digitale televisie van UPC, maar de rest van de markt zal naar verwachting snel volgen. Het apparaat heeft ongekende mogelijkheden.

De Slingbox laat zich het best omschrijven door de toepassingen:
- wereldwijd via internet live naar alle televisiezenders kijken die u thuis ook kunt ontvangen.
- wereldwijd via internet naar alle programma's kijken die op uw harddiskrecorder staan.
- uw harddiskrecorder via internet programmeren vanaf iedere plek ter wereld.

De programma's kunnen bekeken worden op een pc of laptop, maar bijvoorbeeld ook via een mobiele telefoon. De Slingbox kan thuis eenvoudig worden aangesloten op de ontvanger voor digitale televisie of de harddiskrecorder.

Het prijskaartje? Wat de kosten voor Nederland exact zullen worden, is nog niet bekend gemaakt. Enkele Engelse sites geven echter een goede indicatie. Daar kost de Slingbox omgerekend circa 150 euro. Daarnaast is er nog software nodig die ongeveer 25 euro kost.

Tip: Digitelevisie.nl voor tarieven en meer

 
A C T I E S
Gratis Nokia 6233
Nu gratis bij een Hi 20 abonnement
 
Orange ADSL+telefonie
het scherpste aanbod van Nederland! Slechts € 14,95 per maand
 
Gratis Acer Laptop
bij Tele2 Compleet
10 Mb ADSL + telefonie + laptop voor € 39,95 per maand. Actie geldt t/m 30 september!

 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam. Of iPod Shuffle (i.c.m. abonnement van € 9,95)

 
Alice Internet + Bellen
20 Mb internet + gratis bellen naar vast voor
€ 29,90 per maand

 
Telfort Simonly
200 min. € 6,95
300 min. € 8,95, klik hier!

 
KPN Digitenne TV
TV kijken voor € 6,95 p/m. Eén maand gratis proberen!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Zonder jaarcontract!
 
Stroom = stroom
Pak nu 1 jaar lang gegarandeerd voordeel met Energie:direct! Ergens anders goedkoper? U krijgt het verschil direct terug!
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
Internet van @Home
Nu 2 maanden proberen!
 
Abel Totaal superstunt
Internet en Bellen nu al voor € 18,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie