Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: gratis mobiel internet advies

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: oktober 2007   Aantal abonnees: 57.810 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Nieuw: mobiel internet in Belwijzer advies

Internet
- Verbod op automatische abonnementsverlenging
- Nieuw: voordelig ADSL van Telfort

Digitale televisie
- TV-programma's opnemen via internet

Probeer T-Mobile Mobiel Breedband Internet gratis (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Nieuw: mobiel internet in Belwijzer advies

De Belwijzer Mobiel op Bellen.com is nog geavanceerder geworden. Naast de kosten voor bellen, sms en mms zijn nu ook de tarieven voor dataverkeer opgenomen. Door uw verbruik in te vullen, krijgt u gratis een overzicht met de voordeligste abonnementen. Eventuele aanvullende bundels zijn in het advies verwerkt. Dit bespaart u een enorme zoektocht langs vele sites. Van de bundels voor mobiel internet toont Bellen.com ook welke toepassingen inbegrepen zijn, zoals bijvoorbeeld e-mail, live TV, chatten, VoIP en navigatie.

Groei mobiel internet
Mobiel internet wint snel aan populariteit en zal naar verwachting in 2008 een forse stap voorwaarts gaan maken. Dit is een logisch gevolg van de lagere tarieven, hogere snelheden, vergroting van het dekkingsgebied, geavanceerdere toestellen en het toenemende aanbod van content. Dit alles leidt er weer toe dat de consument steeds vertrouwder zal raken met de vele mogelijkheden van internet op het mobieltje.

Maandkosten
Bij een gemiddeld verbruik bedragen de bundelkosten bij de meeste aanbieders circa 10 euro per maand. In grote lijnen kan gesteld worden dat de datalimiet hoger wordt naarmate de snelheid daalt en vice versa. De hieronder genoemde besproken diensten van Vodafone en T-Mobile illustreren dit principe heel duidelijk.

Hoge downloadsnelheid
Snelheidsfreaks zullen Vodafone Zorgeloos Mobiel Internet zeer interessant vinden. Voor € 9,50 per maand kan hiermee, met name in dichtbevolkte gebieden, een maximale downloadsnelheid van 1800 Kb/s behaald worden. Qua snelheid vergelijkbaar die van een instap breedbandverbinding thuis. Vodafone hanteert hierbij echter wel een richtlijn voor dataverbruik van 50 Mb per maand.

Geen datalimiet
T-Mobile daarentegen biedt met Web 'n' Walk Pocket Internet Totaal een abonnement zonder datalimiet. De downloadsnelheid is hierbij met 64 Kb/s echter wel beduidend lager. Voor het binnenhalen van tekst (met eventueel kleine plaatjes) kunt u met deze snelheid redelijk goed uit de voeten. Voor het downloaden van foto's of muziek is een geduldig karakter wenselijk. Ook voor dit abonnement geldt een maandelijks abonnementsbedrag van € 9,50.

Tip: Belwijzer Mobiel nu inclusief dataverbruik

 I N T E R N E T
- Verbod op automatische abonnementsverlenging

Stoort het u dat abonnementen stilzwijgend met een jaar verlengd worden? Dan bent u in goed gezelschap. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken denkt er net zo over en wil een einde maken aan deze vorm van "klantenbinding".

Maandcontracten
In de markt van breedband internet zit u wat flexibiliteit betreft het best als u een abonnement afsluit bij Alice of ADSL van Het Net. Deze providers werken met contracten die u maandelijks kunt beëindigen. Ook al in het eerste jaar.

Verlenging met onbepaalde tijd
Aanbieders die na het eerste jaar voor onbepaalde tijd verlengen zijn Abel Telecom, Het Net Surfen en Bellen, KPN, Planet Internet, Tele2, Telfort Internet, Quicknet, XS4ALL en @Home. Dit betekent dat u er na de minimale contractstermijn niet direct weer een jaar aan vastzit. Nieuwe klanten van @Home hebben overigens nog wat extra vrijheid omdat de aanbieder een proefperiode van twee maanden kent.

Voor internet én telefonie van KPN, Planet of Het Net geldt dit pas sinds 1 augustus 2007. Dit is een gevolg van een wijziging van de Algemene Voorwaarden. Als u uw abonnement voor deze datum heeft afgesloten, bent u nog wel gebonden aan een automatische verlenging met twaalf maanden.

Stilzwijgende verlenging
Wie een abonnement bij Orange, Speedlinq, CompuServe, UPC en Casema wil opzeggen moet de einddatum van het contract goed in de gaten houden. Deze aanbieders verlengen namelijk stilzwijgend met een jaar. Scarlet doet dit ook, maar waar de andere providers een opzegtermijn hanteren van een maand, is dit bij Scarlet liefst drie maanden.

Tip: Internetten.nl voor tarieven en details

- Nieuw: voordelig ADSL van Telfort

Prijsvechter Telfort biedt sinds medio oktober ook ADSL aan. Het aanbod is simpel en verkrijgbaar in "twee smaken". Tot 20 Mb Adsl voor € 19,95 per maand. Wie ook vaste telefonie, inclusief gratis bellen naar vaste nummers in Nederland wenst, betaalt iedere maand € 9,95 extra.

In het abonnementsbedrag zijn de kosten voor de vaste lijn al opgenomen. Het maakt hierbij geen verschil of u al dan niet een actieve lijn heeft. Nummerbehoud en het modem zijn gratis. De genoemde downloadsnelheid van 20 Mb kan afwijken omdat deze afhankelijk is van de afstand van uw huis tot de wijkcentrale.

Scherpe prijs
Hiermee levert KPN-dochter Telfort een scherpgeprijsd abonnement. Met name voor mensen die waarde hechten aan een hoge downloadsnelheid en regelmatig tot veel bellen. Ook voor mensen die nog geen vaste lijn hebben, is het aantrekkelijk omdat er geen lijnactivatiekosten (gemiddeld circa 50 euro) zijn. De éénmalige kosten blijven beperkt tot een bijdrage van € 14,95 voor de verzending en administratie.

Alice versus Telfort
Telfort internet lijkt qua aanbod in grote lijnen veel op dat van nieuwkomer Alice. De overeenkomsten zijn de maandkosten, de snelheid en de mogelijk tot gratis bellen naar vast.

De verschillen zitten hem grotendeels in de details. De minimale contractsduur bij Alice is één maand, bij Telfort twaalf maanden. Wie geen KPN lijn heeft, betaalt bij Alice € 69,- activatiekosten. Zoals reeds vermeld, kent Telfort deze kosten niet. Alice is alleen met telefonie te bestellen. Telfort ook als "los" ADSL product. Een draadloos modem kost bij Telfort zeven tientjes, Alice levert een dergelijk modem niet.

Alternatieven
Andere voordelige aanbieders met een combinatie van internet, telefonie en een zeer snelle verbinding zijn Orange, Tele2, CompuServe en Abel Telecom. De kosten bij kabelaars en andere KPN-dochters liggen aanzienlijk hoger.

Tip: vergelijk ADSL (met telefonie) op Internetten.nl

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- TV-programma's opnemen via internet

In de septembereditie van deze nieuwsbrief stond een artikel over de Slingbox. Met dit apparaat kunt u wereldwijd via internet naar alle televisieprogramma's kijken die u thuis kunt ontvangen. Een dienst met een vergelijkbaar doel is de online videorecorder van Maxx-XS waarmee u onder andere Nederland 1, 2, 3 en RTL 4, 5, 7, 8 kunt opnemen.

Werking
Het werkt heel simpel. Met de zogenaamde Video Streaming Recorder (VSR) kunt u via een webinterface tv-programma's inprogrammeren. Deze zijn direct na de opname overal online te bekijken. Videobanden of dvd's zijn dus niet nodig. Ook het gelijktijdig opnemen van meerdere zenders is mogelijk.

Opnamekwaliteit
De opnamekwaliteiten zijn 450Kbps, 700Kbps en 1000Kbps. Eerstgenoemde is volgens Maxx-XS vergelijkbaar met VHS-kwaliteit. De abonnementskosten nemen toe naarmate er meer schijfruimte wordt afgenomen. Het goedkoopste abonnement kost € 3,99 voor vier weken. Hierbij krijgt u de beschikking over 1 Gigabyte schijfruimte, genoeg om ruim vijf uur televisie in de laagste beeldkwaliteit op te nemen. In de hoogste kwaliteit is dit iets meer dan 2 uur. De opgenomen programma's kunnen eenvoudig weer worden gewist.

Ondanks het feit dat de meningen over de rechtmatigheid van de VSR nog verdeeld zijn, is het wel een mooi voorbeeld van de convergentie van televisie en internet. Het zal steeds makkelijker worden om televisieprogramma's te bekijken waar en wanneer u dat wilt.

Tip: Digitelevisie.nl vergelijkt alle aanbieders

 
A C T I E S
Mobiel internet
Iets voor uw laptop?
Probeer bij T-Mobile
Nu 2 weken gratis!

 
Gratis Samsung G600
€ 9,75 p/mnd met T-Mobile Relax (150 gratis min.)
 
KPN Mobiel Simonly
160 min./sms € 8,95
325 min./sms € 13,95

 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam of iPod Shuffle (i.c.m. abonnement van € 9,95)

 
Orange ADSL+telefonie
het scherpste aanbod van Nederland! Slechts € 14,95 per maand
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Telfort Internet
Tot 20Mb snelheid voor maar € 19,95 p/mnd. Inclusief de kosten voor de vaste lijn!
 
Alice Internet + Bellen
20 Mb internet + gratis bellen naar vast voor
€ 29,90 per maand

 
10 Mb ADSL € 8,95
Supersnel ADSL van Tele2 voor een extreem lage prijs!
 
€ 135,- retour
Pak nu 1 jaar lang gegarandeerd voordeel met Energie:direct! Ergens anders goedkoper? U krijgt het verschil direct terug! Eenmalig € 135,- korting!
 
Abel Totaal superstunt
Internet en Bellen nu al voor € 18,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
KPN Digitenne TV
TV kijken voor € 6,95 p/m. Eén maand gratis proberen!
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand. Zonder jaarcontract!
 
Internet van @Home
Nu 2 maanden proberen vanaf € 19,95 per maand!
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie