Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: digitale tv gratis proberen

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: maart 2007   Aantal abonnees: 56.430 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- Prepaid bellen naar 0900 schandalig duur

Vaste telefonie
- Grote prijsverschillen naar mobiel bellen

Internet
- Landelijke dekking Orange Breedband

Digitale televisie
- Digitale televisie nu gratis proberen

Onbeperkt mobiel internet + 150 minuten: € 20,25 p/mnd (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- Prepaid bellen naar 0900 schandalig duur

Stel u wilt een dagje naar De Efteling, maar hebt nog een vraagje. Dan kunt u het 0900-nummer van het pretpark bellen voor 25 cent per minuut. Tenzij u prepaid belt, want dan bent u een veelvoud van dat bedrag kwijt.

Veel prepaid-aanbieders rekenen namelijk minuuttarieven tot € 1,30 voor het bellen naar 0900-nummers. Orange dat met € 1,03 per minuut nog relatief goedkoop is, hanteert wel een uitzonderlijk hoog starttarief van € 1,30. Eén minuut naar De Efteling bellen kost dan dus € 2,33.

Volgens Martijn van Dam (PvdA) en vele anderen zijn deze tarieven schandalig hoog. Hij spreekt over falende marktwerking en wil dat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken de hoge tarieven aan banden legt. Van Dam zegt dat de tarieven in geen enkele verhouding staan tot de daadwerkelijke kosten.

Overigens komen deze hoge tarieven niet uitsluitend voort uit winstbejag van de providers. Het komt ook doordat het bij prepaid lastiger schijnt te zijn om direct al de juiste kosten van 0900-nummers te bepalen. Bovendien is in het verleden veel gefraudeerd met 0900-nummers en prepaid kaarten. Helaas wordt de consument hiervan uiteindelijk de dupe.

Tip: Check de 0900-tariefvergelijking op Bellen.com voor meer info

 V A S T E  T E L E F O N I E
- Grote prijsverschillen naar mobiel bellen

Steeds meer mensen bellen via internet. Hiermee kan vaak (bijna) gratis naar vaste nummers gebeld worden. Dit staat in schril contrast met de hoge tarieven voor het bellen naar mobiel. Laten we daarom de tarieven van enkele bekende aanbieders eens op een rij zetten.

In de onderstaande tabel staat het hoogste tarief dat een provider rekent. Bij Tele2 bijvoorbeeld, is het duurder om naar een Orange-klant te bellen dan naar een Vodafone-klant. Daarnaast worden uitsluitend tarieven tijdens piekuren genoemd. Klik hier voor een vergelijking met meer mogelijkheden en providers.

Ter referentie: bij een standaard KPN vastnet abonnement betaalt u een starttarief van 5 cent en een minuuttarief van 17 cent.

Aanbieder Starttarief Minuuttarief Gesprek 1 minuut
Casema 4 cent 15,7 cent 19,7 cent
KPN InternetPlusBellen 5 cent 16,5 cent 21,5 cent
Tiscali 5 cent 16,5 cent 21,5 cent
Het Net 5 cent 16,5 cent 21,5 cent
Planet Internet 5 cent 16,5 cent 21,5 cent
Orange 5,1 cent 16,5 cent 21,6 cent
@Home 5,18 cent 17,3 cent 22,48 cent
UPC 5,1 cent 17,5 cent 22,6 cent
Tele2 4,6 cent 18,2 cent 22,8 cent
Compuserve 5 cent 18 cent 23 cent
Speedlinq 5 cent 20 cent 25 cent
Scarlet 6,35 cent 20,6 cent 26,95 cent

Casema is de goedkoopste aanbieder. Het prijsverschil met de duurste aanbieder is ruim 35% bij een gesprek van 1 minuut. Verder zien we dat naast Casema ook KPN, Het Net, Planet Internet, Tiscali en Orange voordeliger zijn dan het reguliere KPN vastnettarief.

Wie veel naar mobiel belt, doet er verstandig aan dit vanaf een mobieltje te doen. Dit is bijna altijd goedkoper. Bij enkele sim-only abonnementen betaalt u namelijk binnen de bundel slechts 4 cent per minuut.

Tip: vergelijk tarieven op Bellen.com of Totaalwijzer.nl

 I N T E R N E T
- Landelijke dekking Orange Breedband

Nederland kent een groot aantal internetproviders. Keus genoeg dus zou je zeggen? Ja en nee. Wie in een landelijk gebied woont, heeft meestal namelijk niet veel keus. Daar zijn het lokale kabelbedrijf en KPN (inclusief dochterbedrijven) vaak de enige aanbieders. Sinds kort is er met Orange een extra aanbieder bijgekomen.

Hierdoor kunnen 3,3 miljoen extra huishoudens kiezen voor Orange Family. Een abonnement van € 23,95 per maand. Voor één euro meer heeft u ook telefonie erbij. U belt dan 24 uur per dag voor 0 cent naar vaste nummers in Nederland (wel een starttarief). Voor een maandbedrag van € 29,95 kunt u de vaste lijn de deur uit doen en alles bij Orange onderbrengen.

De downloadsnelheid van Orange Family is afhankelijk van waar u woont. In landelijke gebieden ligt deze doorgaans op 4 Mb, elders in het land zijn snelheden tot 20 Mb mogelijk.

Tip: de beschikbaarheid en tarieven vindt u op Internetten.nl

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- Digitale televisie nu gratis proberen

Het dekkingsgebied van Digitenne van KPN groeit snel. Zo zijn er recent nieuwe zendinstallaties geplaatst in Twente, Groningen, Flevoland en Zwolle. Om ook het aantal klanten snel te doen groeien, wordt Digitenne nu een maand gratis op proef aangeboden. Wie het abonnement wil behouden, betaalt na de proefperiode € 9,95 per maand.

Digitenne is een goedkoop alternatief voor kabel tv dat circa 15 euro per maand kost. Het wordt via de digitale ether aangeboden waardoor u overal in huis draadloos kunt kijken. Om Digitenne te kunnen ontvangen, heeft u een digitale ontvanger met mini-antenne nodig. Deze worden tijdelijk gratis aangeboden.

Tegenover de lagere maandelijkse kosten staat het gegeven dat het zenderpakket van Digitenne beperkter is dan dat van de gemiddelde kabelaar. Zo ontbreken onder andere BBC 1 en BBC 2. Daarnaast heeft u voor iedere tv een aparte ontvanger nodig. Dit geldt overigens voor digitale televisie in het algemeen. Ten slotte is de kwaliteit van Digitenne iets minder constant dan die van kabel tv, maar in de proefperiode kunt u risicoloos ontdekken of dit ook in uw geval geldt.

Het Digitenne zenderpakket bevat naast ruim 20 zenders ook een gratis erotiekkanaal. Voetballiefhebbers kunnen in aanvulling op hun abonnement kiezen voor twee Tele2 voetbalkanalen met elke week enkele live wedstrijden uit de Eredivisie. De meerkosten voor dit pakket bedragen € 6,- per maand.

Wie digitale televisie via de kabel wil uitproberen, kan terecht bij UPC. Wanneer u in het verzorgingsgebied van deze kabelaar woont, kunt u 6 maanden gratis digitale televisie krijgen inclusief Digitale Video recorder. Na dit halfjaar bedragen de kosten € 9,99 per maand.

Tip: alles over Digitale Televisie vindt u op Digitelevisie.nl

 
A C T I E S
Mobiel Internet
Onbeperkt mobiel internet + 150 minuten bellen voor € 20,25 p/mnd
 
Atlantic Telecom
Max. besparen op vaste telefonie (zakelijk)
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam!

 
Probeer @Home gratis
nu 2 maanden vrijblijvend en gratis proberen
 
Stroom = stroom
Energie:direct, laagste prijsgarantie!
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Bellen voor 5 ct/min
Met Vodafone SIM Only 150 voor € 7,50 p/mnd
 
Word nu Orange
Nokia N73 gratis bij Orange € 25,- (1e 3 mnd. gratis)
 
Abel Totaal superstunt
Internetten en Bellen al voor € 21,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
KPN Digitenne TV
Nu met gratis decoder! TV kijken voor € 9,95 p/mnd, eerste maand gratis!
 
Sim-only.nl
de goedkoopste Vodafone simonly abonnementen
 
Het Net aanbieding
HetNet Surfen & Bellen:
1e half jaar voor € 19,95 p.m., daarna € 29,95

 
KPN InternetPlusBellen
Met gratis: installatie, draadloos modem en draadloze telefoon
 
Casema bundel
bellen & internetten vanaf € 9,95 p/mnd
 
Direct ADSL van KPN
Geen aansluitkosten, gratis draadloos modem, gratis DVD-pakket
 
Gratis toptoestellen
in de T-Mobile webshop vanaf € 12,- p/mnd (1 jr.)
 
Budget Phone 1684
Gratis € 5,- beltegoed!
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
Compuserve ADSL 4096
Eerste jaar € 9,95 p/mnd
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie