Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom e-zine: 1850 en 1888 vergeleken

T E L E C O M   E - Z I N E
Editie: april 2007   Aantal abonnees: 56.710 Reageren? telecomezine@bencom.nl
-Bellen.com
-Internetten.nl
-Digitelevisie.nl
-Totaalwijzer.nl
-Vakantiebellen.com 
-Gaslicht.com
-Energiewereld.nl
 
 I N H O U D

Mobiele telefonie
- W8 FF, sms'en voor 2 cent
- Met Vodafone voordelig bellen in Turkije
- T-Mobile: goedkoper en eenvoudiger bellen in het buitenland

Vaste telefonie
- 118 is niet meer. Alles over 1850, 1888 en de rest

Internet
- De allerbeste internetaanbieder is....

Digitale televisie
- Gratis digitale televisie bij Casema

Onbeperkt mobiel breedband: nu vanaf € 32,50 p/mnd (Adv.)

 M O B I E L E  T E L E F O N I E
- W8 FF, sms'en voor 2 cent

W8 FF! CU L8ER! Met name jongeren zijn erg creatief met het verzinnen van afkortingen om sms'jes zo kort mogelijk te houden. Het is niet alleen cool, maar scheelt ook tijd én geld.

Sinds 1 april geldt die laatste reden eigenlijk niet meer voor simyo-klanten die onderling willen sms'en. Zij betalen bij deze prepaid-aanbieder namelijk slechts 2 cent per sms. Het startpakket van simyo kost 5 euro (inclusief 5 euro tegoed). Genoeg voor 250 sms'jes naar andere simyo-klanten. Dan kan weer eens worden geoefend hoe de verschillende woorden eigenlijk voluit worden geschreven. Voor wie dat ondertussen verleerd is, de vertaling van de zinnetjes in het begin van dit artikel is: Wacht even! Ik zie je later!

Tip: tariefvergelijkingen mobiele telefonie op Bellen.com

- Met Vodafone voordelig bellen in Turkije

Gaat u op vakantie naar Turkije en bent u Vodafone-klant? Dan heeft u geluk. Vanaf 1 mei is Turkije één van de 32 Vodafone Passport landen.

Vodafone klanten betalen met Passport het tarief dat ze in Nederland betalen, het zogeheten 'ThuisTarief' (vanaf 25 cent per minuut) plus een starttarief van 99 cent per gesprek. Het ontvangen van een gesprek kost 99 cent per gesprek ongeacht de gespreksduur.

Behalve in Turkije gelden de Passport-tarieven ook in de gehele Europese Unie plus een groeiend aantal landen daarbuiten, zoals Zwitserland, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Aanmelden voor Vodafone Passport is gratis. Doe dit door een SMS met de tekst AAN te sturen naar 4444. Of neem contact op met de klantenservice.

Tip: bekijk alle Passport-landen op Vakantiebellen.com

- T-Mobile: goedkoper en eenvoudiger bellen in het buitenland

T-Mobile heeft de tariefstructuur voor bellen in het buitenland gewijzigd. Voor de meeste landen zijn de tarieven verlaagd. De veranderingen gelden alleen voor abonnees, voor prepaidklanten blijft alles bij het oude.

Ook de zone-indeling is gewijzigd. De EU-landen (plus Zwitserland en Noorwegen) vallen nu in de voordeligste zone (Zone 1). Voorheen bestond deze zone uit West-Europa en de Verenigde Staten.

De tariefstructuur is eenvoudiger geworden omdat de voordeelnetwerken zijn afgeschaft. Hierdoor hoeft u er niet meer op te letten via welk netwerk u belt. U betaalt namelijk via alle aanbieders hetzelfde tarief. Een opmerkelijke stap van een provider die wereldwijd netwerken tot zijn beschikking heeft.

Het nieuwe tariefplan (T-Mobile Buitenland genaamd) geldt automatisch voor iedereen die vanaf 22 april abonnee wordt. Voor bestaande klanten blijven de oude tarieven gelden, maar desgewenst kan via de klantenservice eenvoudig overgestapt worden. Op Vakantiebellen.com kunt u de oude en nieuwe tarieven vergelijken.

Wie veel in het buitenland belt, kan voor T-Mobile Buitenland Plus kiezen. Hiermee belt u voor € 11,90 per maand in alle landen voor een gereduceerd tarief.

Tip: bezoek Vakantiebellen.com voor de beltarieven in het buitenland

 V A S T E  T E L E F O N I E
- 118 is niet meer. Alles over 1850, 1888 en de rest

Wie tot voor kort een telefoonnummer zocht, belde 118. Dit nummer bestaat echter niet meer. Om te achterhalen welk nummer u voortaan moet gebruiken, hoeft u de tv of radio maar even aan te zetten. Tien tegen één dat u snel een spotje van 1850 of 1888 tegenkomt.

Op Bellen.com's nieuwe vergelijking van nummerinformatiediensten kunt u meer te weten komen over dit onderwerp. Met natuurlijk een overzicht van de gesprekkosten per aanbieder. Deze liggen over het algemeen op € 1,30. Met 1820 als grote uitzondering omdat dit een gratis nummer is. U loopt dan wel de kans dat u een reclameboodschap te horen krijgt.

Behalve op het gesprekstarief onderscheiden aanbieders zich ook op mogelijkheden tot doorverbinden en het toesturen van het gewenste nummer per sms.

Tip: vergelijkingspagina nummerinformatiediensten op Bellen.com

 I N T E R N E T
- De allerbeste internetaanbieder is....

De Nationale Providertest is gewonnen door XS4ALL. De provider scoorde op de onderdelen snelheid, dienstenpakket en klantvriendelijkheid een gemiddelde van 8,4. Gevolgd door @Home (7,6), chello, Tiscali, Planet (allen 7,5). Casema en Multikabel delen met een 7,4 de zesde positie.

In bovengenoemde waardering is echter uitsluitend gekeken naar kwaliteit en niet naar prijs. Een 6 Mb abonnement kost bij XS4ALL bijvoorbeeld standaard bijna 60 euro per maand. Bij de goedkoopste providers betaalt u maandelijks gemiddeld zo'n 20 euro.

De ranglijst van prijs/kwaliteits-waardering ziet er als volgt uit:

1. Speedlinq 8,1
2. Multikabel 7,6
3. XS4ALL 7,5
4. Zeelandnet 7,4
5. Tiscali 7,3
6. Casema 7,3
7. Het Net 7,3

In het onderzoek zijn alleen de 15 grootste providers van Nederland meegenomen. Prijsvechters zoals onder andere Abel Telecom, 12move en Fiberworld ontbreken hierdoor.

Tip: Vergelijk ruim 140 abonnementen op Internetten.nl

 D I G I T A L E  T E L E V I S I E
- Gratis digitale televisie bij Casema

Kabelaars als @Home, UPC en Casema doen er alles aan om hun klanten te interesseren voor digitale televisie. Hierbij wijzen ze op het grote zenderpakket en de betere beeld- en geluidskwaliteit. Dit heeft er ondertussen toe geleid dat al ruim 2 miljoen huishoudens digitaal kijken.

Een nadeel van digitale televisie zijn de hogere kosten. Deze bestaan uit de aanschafkosten voor de ontvanger en het startpakket (Casema en @Home) of een verhoging van de abonnementskosten (UPC).

Casema neemt deze kostendrempel tijdelijk volledig weg. Wie nu gelijktijdig internet en telefonie bestelt, krijgt digitale televisie (inclusief apparatuur) er gratis bij. Hiermee bespaart u € 138,90. Internet en telefonie is de eerste zes maanden al verkrijgbaar vanaf € 19,95 per maand.

Voor digitale televisie bent u niet uitsluitend aangewezen op uw kabelbedrijf. Digitenne van KPN (sinds kort ook verkrijgbaar bij Tele2) en CanalDigitaal zijn enkele voordelige alternatieven.

Tip: vergelijk kosten en mogelijkheden op Digitelevisie.nl

 
A C T I E S
Mobiel Internet
Onbeperkt mobiel breedband internet van
T-Mobile. Vanaf slechts
€ 32,50 per maand

 
Atlantic Telecom
Max. besparen op vaste telefonie (zakelijk)
 
ADSL voor € 4,95
Exclusieve Mega Deal
Een jaar lang ADSL voor nog geen vijf euro p/mnd.

Actie: gratis web cam!

 
Probeer @Home gratis
nu 2 maanden vrijblijvend en gratis proberen
 
Lebara Mobile
Vanaf slechts € 0,09 p/min mobiel naar het buitenland bellen
 
Het Net aanbieding
ADSL Instap Surfen nu slechts € 9,95 per maand
 
Casema actie
bellen & internetten vanaf € 19,95 p/mnd. Met gratis Digitale TV ontvanger + gratis draadloos modem
 
Stroom = stroom
Energie:direct, laagste prijsgarantie!
 
Bellen voor 5 ct/min
Met Vodafone SIM Only 150 voor € 7,50 p/mnd
 
KPN InternetPlusBellen
Met gratis: installatie, draadloos modem en draadloze telefoon
 
Word nu Orange
Nokia N73 gratis bij Orange € 25,- (1e 3 mnd. gratis)
 
Abel Totaal superstunt
20 Mb Internet en Bellen al voor € 24,95 p/mnd. Geen KPN rekening meer
 
KPN Digitenne TV
Nu met gratis decoder! TV kijken voor € 9,95 p/mnd, eerste maand gratis!
 
Sim-only.nl
de goedkoopste Vodafone simonly abonnementen
 
Direct ADSL van KPN
Slechts € 15,- per maand. Geen aansluitkosten, gratis modem en DVD-pakket
 
ADSL voor € 10,-
Een 2Mb verbinding van 12move voor maar € 10,-
 
Compuserve ADSL 4096
Eerste jaar € 9,95 p/mnd
 
Breedbandgekte.nl
ADSL voor € 4,95 p/mnd Vergelijk nu alle acties!
 
Spotgoedkope site
Bij one.com een eigen site voor slechts € 1,25 per maand. Ruim 250.000 mensen gingen u voor
 
Gratis toptoestellen
in de T-Mobile webshop vanaf € 12,- p/mnd (1 jr.)
 
Budget Phone 1684
Gratis € 5,- beltegoed!
 
 
 C O L O F O N

Telecom e-zine is een uitgave van Bencom BV en staat onder redactie van Erik van der Veen, eindredactie Ben Woldring. De genoemde tarieven en acties in deze nieuwsmail gelden op het moment van uitgifte maar kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Deze nieuwsmail is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, aansprakelijkheid kan Bencom echter niet aanvaarden! Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Adverteren in deze nieuwsmail? Mail naar: ezine-advertentie@bencom.nl
 
(C) 1998 / 2007 - Bencom BV
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie