Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Telecom: bijna 12 miljoen overstappers

door Jeanet Woldring

Sinds 2001 zijn er maar liefst bijna 12 miljoen mensen met behoud van hun nummer overgestapt naar een andere telecompartij. De aanpassing van de Telecomwet per 1 juli lijkt echter geen noemenswaardig effect te hebben op het aantal overstappers. Dat stelt vereniging COIN, het samenwerkingsverband van alle operators en providers in Nederland.

Wijziging telecomregels
Sinds 1 juli 2009 kan de consument een stilzwijgend verlengd abonnement na de eerste contractsperiode (doorgaans 1 tot 2 jaar) op elk moment opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. Het gaat om abonnementen voor internet, telefonie of televisie. 

Volgens COIN lijkt het er op alsof de consument niet zat te wachten op de mogelijkheid om massaal over te stappen. De vereniging, die er sinds 1999 voor zorgt dat het proces van 'nummerportering' vlekkeloos verloopt, baseert dit op het aantal porteringen tot nu toe. Naast een lichte opstap in september is er geen dramatische stijging te zien. 

Nummerportabiliteit
Nummerportabiliteit, verplicht sinds 1 januari 1999, stelt klanten in staat met behoud van hun nummer over te stappen naar een andere telecomaanbieder. Het aantal nummerporteringen van vaste en mobiele nummers in Nederland is sinds 2001 snel toegenomen. Bij vaste nummers is daarbij voor een flink deel sprake van het overstappen van een analoog telefoonabonnement naar een VoIP-abonnement. 

Bijna 12 miljoen nummerporteringen
Sinds 2001 zijn er 5.2 miljoen mobiele nummers en 6,6 miljoen vaste nummers geporteerd. In totaal bijna 12 miljoen. In de zomermaanden juni, juli is er meestal een lichte dip in het aantal porteringen. Verder is het aantal portering gelijkmatig verdeeld over het jaar.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie