Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 wil WiMax aanbieden

door Jeanet Woldring

Tele2 Nederland wil graag WiMax in Nederland gaan aanbieden. Daarom zal het bedrijf volgend jaar meebieden op WiMax-frequenties*. Tele2 wil dan zelf een mobiele operator worden, in plaats van gebruik te maken van de diensten van KPN of een andere partij.

Tele2 Mobiel maakt op dit moment gebruik van het KPN-netwerk en telt maar liefst 477.000 klanten. Tele2 wil voor WiMax liever niet afhankelijk zijn van een andere partij en denkt er nu dus serieus over na zelf mobiele operator te worden. 

Wanneer er in 2009 WiMax-frequenties geveild worden, zal het bedrijf dus zeker meebieden. Hetzelfde geldt voor de frequenties voor mobiel bellen in 2010.

* De veiling van de frequentieblokken rond de 2,6 Ghz, voor WiMAX en 3G,  zou eerst in het najaar van 2007 plaatsvinden, daarna begin 2008, maar loopt steeds weer vertraging op. Het nieuwe uitstel volgt omdat er een Europese aanbesteding nodig is voor het uitwerken van een nieuw veilingmodel, meldde het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken begin dit jaar.

WiMax staat voor Worldwide Interoperability for Microwave Access, een nieuwe standaard (gebaseerd op de IEEE 802.16) voor breedbandige draadloze netwerken met middelgroot bereik.


Zie ook: Tnternet + Telefonie + TV van Tele2

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie