Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 wijzigt tarieven vaste telefonie

door Jeanet Woldring

In navolging van KPN  wijzigt Tele2 op 17 april de gesprekstarieven voor bellen vanaf vast. Buiten het gratis tijdvak verdubbelt het starttarief van vijf naar tien cent per gesprek. Het gesprekstarief naar vaste nummers stijgt en bellen naar mobiele nummers wordt goedkoper. Internationaal bellen wordt iets duurder.

Binnen Nederland
Bij Tele2 gaat het bellen naar vast van 3,96 naar 4,4 cent  per minuut. Het bellen naar mobiel daalt van 18,81 naar 17 cent per minuut. Deze tarieven gelden alleen buiten het gratis tijdvak van een BelGratis pakket.

Naar het buitenland 
Het starttarief voor een belletje naar het buitenland is ook tien cent geworden. De gesprekstarieven zijn één of enkele centen per minuut duurder geworden, afhankelijk van de zone. Zo kost bellen naar België nu 8 cent per minuut in plaats van 7 cent. Zie de Tariefvergelijking voor de overige landen.

Tariefvergelijking
Met de tariefswijzigingen blijft Tele2 goedkoper dan KPN, zo blijkt uit de Tariefvergelijking op Bellen.com. Sinds 1 april vraagt KPN  buiten de gratis periode voor het bellen naar vaste nummers 4,5 cent (was 4 cent) per minuut met een starttarief van 10 cent (was 5 cent). Het bellen naar mobiel kost 18 cent per minuut (was 19 cent). Ook het abonnementsgeld is hoger.

Tegelijkertijd verhoogde de marktleider het BelBasis tarief voor lokaal en nationaal bellen naar aanbieder Tele2. Deze maatregel was voor Tele2 aanleiding om ook haar tarieven voor vaste telefonie aan te passen. 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie