Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 wijzigt gesprekstarieven

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Per 15 juli wijzigt Tele2 haar gesprekstarieven. Bellen naar mobiele nummers in Nederland wordt goedkoper en naar vaste nummers duurder. Daarnaast wordt het starttarief verhoogd. Hieronder een overzicht van alle details.

Halve cent goedkoper of duurder
Het tarief voor bellen naar mobiele nummers in Nederland wordt verlaagd van 16,9 per minuut naar 16,4 cent per minuut. Het tarief voor bellen naar vaste nummers in Nederland, met uitzondering van betaalde service nummers, wijzigt van 3,4 cent per minuut naar 3,9 cent per minuut. Dat is, zoals gebruikelijk, nog net iets goedkoper dan van KPN InternetPlusBellen, waarvan de prijzen per 1 april j.l. zijn gewijzigd. Begin dit jaar pasten de kabelaars UPC en Ziggo de tarieven aan.

Starttarief verdubbeld
Daarnaast heeft Tele2 -in navolging van KPN- het starttarief fors verhoogd. Het telecombedrijf geeft aan de tarieven overzichtelijker te maken door hetzelfde starttarief voor alle gesprekken toe te passen: Voor gesprekken naar nationale-, mobiele- en 0900-nummers wijzigt het starttarief van 5 cent per gesprek naar 10 cent per gesprek. 

Ter vergelijking: dezelfde verdubbeling paste KPN toe voor nationale gesprekken. Ook UPC hanteert 10 cent als starttarief; bij Ziggo Alles-in-1 kost het 5,5 cent en bij Online Bellen Soms betaalt u  5,1 cent wanneer u een gesprek start.

Het starttarief van internationale gesprekken wijzigt van 9 cent per gesprek naar 10 cent per gesprek. Ten slotte wijzigt het tarief van de Tele2 Klantenservice van lokaal tarief naar 10 cent per minuut.

Deze wijzigingen gaan in vanaf 15 juli 2010. Wie naar aanleiding hiervan zijn abonnement wil wijzigen of beëindigen, kan dit vóór deze datum kosteloos doen. U kunt hiervoor contact opnemen met de klantenservice.

Belwijzer Internet+Bellen
Wilt u zich eerst oriënteren om te zien wat de tarieven zijn bij andere providers, raadpleeg dan  de Belwijzer Internet + Bellen op Bellen.com of Internetten.nl. Hier worden alle bijbehorende kosten meegenomen. Zodoende kunt u in een oogopslag zien wie voor uw specifieke bel- en internetgedrag het voordeligst is.

Geactualiseerd: donderdag 23 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.