Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 verruilt KPN voor T-Mobile

door Jeanet Woldring 12 reacties

Tele2 stapt in de tweede helft van dit jaar over op het mobiele netwerk van T-Mobile. Dat melden de bedrijven donderdag in een gezamenlijk persbericht. Nu maakt de aanbieder nog gebruik van het KPN-netwerk. Oorspronkelijk van dat van Telfort.

Grootste MVNO
Tele2 is in Nederland met 450.000 klanten de grootste zogeheten Mobile Virtual Network Operator (MVNO). T-Mobile, met ruim 5,3 miljoen klanten in ons land, heeft al meer aanbieders die gebruikmaken van haar netwerk. Zo bellen UPC Mobile, Youfone, Lycamobile en Ben-klanten ook via T-Mobile. De samenwerking houdt in dat Tele2 klanten in Nederland toegang krijgen tot het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile.  

Spraak, sms en mobiel internet
Tele2 wil op het T-Mobile netwerk innovatieve mobiele diensten in de markt zetten. Dat betekent dat het bedrijf zelfstandig spraak-, sms- en mobiele breedband diensten ontwikkelt en aanbiedt aan zijn klanten in Nederland. Naar verwachting gaan de mobiele consumenten klanten van Tele2 in de loop van de tweede helft van 2009 gebruikmaken van het T-Mobile netwerk. Ze blijven na de overstap gebruikmaken van hun huidige simkaart.

Beste prijs
Niek Jan van Damme van T-Mobile is blij met de overstap van Tele2. "Voor ons een bewijs van de kwaliteit van ons netwerk. In de komende periode gaan we met Tele2 kijken naar mogelijkheden voor verdere samenwerking of gezamenlijke dienstverlening.” Door de overeenkomst met T-Mobile kan Tele2 'de beste prijs blijven bieden en tevens vernieuwende mobiele diensten introduceren', verklaart directeur Henrik Ringmar. 

Belwijzer Mobiel: vergelijk abonnementen, prepaid en sim only 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (12)

Geplaatst door: Job ()

Het is toch F niet normaal ik ben het helemaal zo ontzettend zat!!!!!!! Laat tele2 er in godsnaam iets aan doen anders stap ik op!!!!!!!! " buiten bereik netwerk" al voor de 20ste keer....

Geplaatst door: S.Kooijman ()

Hoe komt het ,dat ik op mijn Mobiel geen netwerk aanduiding heb ,maar er staat al ruim 2 weken Allen noodoproepen..Graag een reactie
S,Kooijman

Geplaatst door: willlie ()

ik heb geen bereik / heel slecht bereik meer vanaf 16 sept, na een telefoontje, zouden ze het nakijken, en me zo snel mogelijk terug belle, . na ruim 24 uur nog nmiets gehoord van tele 2, dus zelf maar weer gebeld. wordt er door die "mevrouw"erg onvriendelijk iemand verteld dat het aan mijn telefoon zou liggen, omdat ik al eens problemen heb gehad. met het toestel. ( nou dat is keurig verholpen door de Samsung) kon er geen woord tussen krijgen. heb nu een aangetekende brief gestuurd, dat ik per direct mijn contract wil verbreken, omdat ze me niet meer de diensen kunnen leveren, waar ik bij tele2 van gewend was.. NU een week later nog niets gehoord, volgende week bel ik dus maar weer de rechtsbijstand. die me dan gaat verder helpen hiermee. Dit is toch geen doen van tele2, waar ik al ruim 5 jaar gecontractreerd ben, en nooit problemen heb ondervonden.

Geplaatst door: antoinette ()

4-10-2009KLACHTHeb prepaid toestel NEC 3411. Overzetten van Tele2 mobiel naar T-mobile netwerk lukt mij nog steeds niet niet. Na twee mailtjes en telefoontjes werd mij meegedeeld, dat ik tegoed maar op moest maken en moest overstappen naar ander netwerk….Maar hoe kan ik tegoed van € 19.65 opmaken, als ik geen bereik heb. Op de netwerklijst verschijnt steeds nlkpn of vodafoon of helemaal niets, geen netwerk dus. Ik heb zelf handmatig al minimaal 40 keer geprobeerd om t-mobile te zoeken. Soms springt hij heel even op t-mobile, maar 2 seconden later staat er weer op tweede scherm kpn of vodafoon of geen netwerk.Dit kan toch zomaar niet. Tele2 moet verantwoordelijkheid nemen en mensen geld teruggeven (prepaid) of abonnement op laten zeggen. Dit is iets voor Kassa of Radar. Ik heb geen bereik meer enkan dus niet meer bellen of gebeld wordenMet vriendelijke groet,Antoinette

Geplaatst door: Roland ()

Correctie:

In tegenstelling wat ik zei dat iedereen een nieuwe SIM kaart moet krijgen is onjuist! Bron: http://se.tele2.nl/klantenservice/mededelingen2.html
Wat verandert er voor u als klant?
Voorlopig verandert er niets. U kunt gewoon blijven bellen met Tele2 via het KPN netwerk. Naar verwachting gaan de mobiele consumenten klanten van Tele2 in de loop van de tweede helft van 2009 gebruik maken van het T-Mobile netwerk. Dat betekent dat u dan zult bellen via het T-Mobile netwerk in plaats van het KPN netwerk. Dit zal voor de meeste klanten ongemerkt verlopen. Uw toestel zal automatisch overschakelen op het T-Mobile netwerk.

Hoe wordt ik geïnformeerd over de gang van zaken?
U zult enkele weken voor de overstap communicatie via een brief en SMS ontvangen.

Ontvang ik een nieuwe simkaart?
Nee, dat is niet nodig. U kunt gewoon blijven bellen met uw huidige simkaart en telefoon.

Waarom stapt Tele2 over naar T-Mobile?
Met deze samenwerking kan Tele2 concurrende prijzen blijven bieden en tevens vernieuwende mobiele diensten introduceren, zoals mobiele breedband diensten.

Hoe zit het met de dekking?
In Nederland beschikt T-Mobile over een kwalitatief hoogwaardig netwerk met landelijke dekking voor spraak- en datadiensten welke continu wordt uitgebreid en ontwikkeld. Tele2 verwacht daarom dat de overstap naar T-Mobile geen invloed heeft op haar klanten.

Geplaatst door: vodafone beller ()

Waarom zouden alle tele2 bellers hun nummer laten overstappen naar een bedrijf dat gebruik maakt van het netwerk van KPN? Je kan veel beter je nummer laten porteren naar Vodafone of Trendcall die gebruik maakt van Teleena. Teleena werkt als soort MVNO provider die gebruik maakt van het netwerk van Vodafone. Als iedereen overstapt naar KPN dan heb je haast geen concurrentie meer en dat ze weer slecht voor de bedrijven en voor de consument. Weg met KPN en lang leve de concurrentie.

Geplaatst door: Roland ()

Nadeel van deze operatie is dat alle klanten een nieuwe SIM kaart moeten gaan gebruiken. Je huidige SIM kaart is niet geschikt voor het andere netwerk. Albert Heijn mobiel ging ooit overschakelen van KPN naar Telfort. De huidige abonnees bleven gewoon bij KPN en de nieuwe gingen over naar Telfort. Je hebt dan van AH prepaid Geel en Paars prepaid.

Geplaatst door: Roland ()

De dekking kan inderdaad minder worden. Volgens mij mag je dan het contract opzeggen als blijkt dat de dekking onvoldoende is? Rabomobiel ging eerder van Orange (T-Mobile) netwerk naar KPN! KPN en Vodafone netwerken hebben een beter bereik omdat ze via lagere frequenties werken. 1. Vodafone (900MHz)2. KPN (900MHz)3. T-Mobile (1800MHz.

Geplaatst door: Hennie ()

Ik raad iedereen die klant is bij Tele2 aan om zo snel mogelijk zij nummer te porteren naar een aan de KPN gelieerde provider en dus zijn/haar beltegoed op te bellen en zeker niet zijn/haar abo te verlengen. Dit om de KPN kwaliteit welke men gewend is te waarborgen.
Was het al niet veel soeps, beter wordt het er zeker niet op als men ook nog eens zaken doet met een derderangs netwerk. Dit alles om de winsten van Tele2 te optimaliseren, maar zéker niet in het belang van de klant..

Geplaatst door: Ferry ()

Ach het kan altijd van slecht naar slechter en samen maakt dat het `t slechts.

Geplaatst door: Roland ()

Beste mensen,Dit had ik al verwacht dat MVNO providers bij Telfort weg zouden gaan nu het van KPN is geworden. Ik vermoed dat KPN de prijzen toch weer omhoog gooit. Ik ben benieuwd hoe KPN het ervaart om Telfort te hebben als goedkopere provider te bezitten. Zouden ze meer winst maken omdat ze goedkoper zijn? Telfort was een populaire netwerk voor MVNO`s. Ooit maakte Telfort nog gebruik van het Libertel (nu Vodafone) netwerk toen ze nog niet overal dekking hadden. De directeur gaf in Kassa te kennen dat het via de satelliet zou gaan! Maar daar trapte Felix niet in!! Libertel bracht het toen naar voren. Vanaf begin aan dacht ik al dat 5 netwerken voor Nederland te veel van het goede was. Nu zijn er nog maar 3.

Geplaatst door: D1RK ()

Helaas op forums als Kassa en Radar nog klachten in rustige gebieden, tijdens vakantie was mijn zoon (Orange klant) niet en ik wel (KNP tele2) bereikbaar.

Verder is je huis als het goed geisoleerd is niet alleen de wamte maar HR++ glas en alluminium folie op de glaswol dekens houden ook GSM signaal tegen.

Een oortje die tevens als antenne werkte dus met draad is dan soms de oplossing zodat je meer signaal kreeg, ik gebruik deze truck zelfs om op het grote IJselmeer met voldoende dekking over te steken.

Tele2/KPN bleef en T mobile had kleine gaten!
Helaas werkte dit niet bij elk toestel maar wel bij meerdere merken en modellen en kreeg veel complimentjes bij versturen deze tip.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie