Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 verruilt KPN voor T-Mobile

door Jeanet Woldring

Tele2 stapt in de tweede helft van dit jaar over op het mobiele netwerk van T-Mobile. Dat melden de bedrijven donderdag in een gezamenlijk persbericht. Nu maakt de aanbieder nog gebruik van het KPN-netwerk. Oorspronkelijk van dat van Telfort.

Grootste MVNO
Tele2 is in Nederland met 450.000 klanten de grootste zogeheten Mobile Virtual Network Operator (MVNO). T-Mobile, met ruim 5,3 miljoen klanten in ons land, heeft al meer aanbieders die gebruikmaken van haar netwerk. Zo bellen UPC Mobile, Youfone, Lycamobile en Ben-klanten ook via T-Mobile. De samenwerking houdt in dat Tele2 klanten in Nederland toegang krijgen tot het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile.  

Spraak, sms en mobiel internet
Tele2 wil op het T-Mobile netwerk innovatieve mobiele diensten in de markt zetten. Dat betekent dat het bedrijf zelfstandig spraak-, sms- en mobiele breedband diensten ontwikkelt en aanbiedt aan zijn klanten in Nederland. Naar verwachting gaan de mobiele consumenten klanten van Tele2 in de loop van de tweede helft van 2009 gebruikmaken van het T-Mobile netwerk. Ze blijven na de overstap gebruikmaken van hun huidige simkaart.

Beste prijs
Niek Jan van Damme van T-Mobile is blij met de overstap van Tele2. "Voor ons een bewijs van de kwaliteit van ons netwerk. In de komende periode gaan we met Tele2 kijken naar mogelijkheden voor verdere samenwerking of gezamenlijke dienstverlening.” Door de overeenkomst met T-Mobile kan Tele2 'de beste prijs blijven bieden en tevens vernieuwende mobiele diensten introduceren', verklaart directeur Henrik Ringmar. 

Belwijzer Mobiel: vergelijk abonnementen, prepaid en sim only 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie