Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 verlaagt tarieven voor bellen in EU

door Jeanet Woldring 6 reacties

Communicatiebedrijf Tele2 verlaagt tarieven voor het bellen en gebeld worden binnen de Europese Unie (EU) en in  Noorwegen,  IJsland en Liechtenstein. Tele2 klanten betalen voortaan 55 cent  per  minuut  en gebeld worden kost 26 cent per minuut in deze landen.

Hiermee zit Tele2 exact op de maximumtarieven die de Europese Commissie heeft vastgesteld en die ook gelden bij KPN, Vodafone en T-Mobile.  Vorig jaar dook Tele2 daar nog 1 cent onder. Gebeld worden in een EU land was met een minuuttarief van 28 cent één cent goedkoper dan bij de concurrenten. 

Sms-prijs ver onder gemiddelde
Tele2 ligt met gemiddeld 38 cent per sms in de EU nog wel steeds onder de gemiddelde sms-prijs van  52,5 cent van andere operators. Ter vergelijking: T-Mobile vraagt 36 cent, Vodafone Passport 29 cent, Telfort abonnees 45 cent/prepaidbellers 55 cent, KPN/Hi resp. 55 cent en 75 cent.

De tarieven voor het versturen van een sms verschillen voor Tele2 klanten per land én per netwerk. Zo kost een tekstberichtje vanuit België via roamingpartner Base 17 cent, via Mobistar 24 cent en via Belgacom 30 cent. 

Tip: wie veel sms't, bespaart veel door het juiste netwerk te kiezen! Overigens kan bellen ook zo'n 40 procent goedkoper wanneer u bij aankomst in het buitenland de goedkoopste netwerkoperator selecteert! Hoe dit moet, leest u op Vakantiebellen.com, waar u meer beltips vindt via de -Voordelig Vakantiebellen- Checklist.

Landen waar het nieuwe Tele2 EU-tarief geldt 

Het EU-tarief van Tele2 geldt voor de Azoren, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Noorwegen, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Daarnaast laat Tele2 weten dat het nieuwe tarief ook geldt  voor Gibraltar en Réunion.

Tip: wie in het naseizoen naar Turkije op vakantie gaat, doet er verstandig aan om niet mobiel naar Nederland te bellen, of in dat land gebeld te worden. Een belletje naar Nederland kost namelijk € 1,44 per minuut en een gesprek ontvangen maar liefst € 1,50 plus een starttarief van 5 cent! Een sms versturen is slechts 24 cent, terwijl het ontvangen van een tekstbericht gratis is.

De nieuwe Tele2 tarieven zullen een dezer dagen worden toegevoegd op Vakantiebellen.com, de speciale website voor bellen in het buitenland.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (6)

Geplaatst door: Mikey ()

Wij zijn in September een week op vakantie in Zwitserland geweest en hebben een yallo sim kaart voor het bellen gebruikt. Naar Nederland koste het bellen 21,9 Ct. ook naar mobiele nummers!! En heel fijn, voor de vakantie al gekocht bij prepaid-sim.eu.

Geplaatst door: Tele2Webservice ()

[quote]Ik heb na 5 september nog 2x mobiel uit Zwitserland naar een vaste telefoon in Nederland gebeld. De rekening, die ik van Tele2 kreeg bedroeg 11,23 Euro voor totaal 6 minuten en 2 seconden bellen, dus bijna 2 Euro per minuut!!!
Wordt lekker automatisch afgeschreven, maar ik ga hierover wel reclameren bij Tele2.
P. Crezee
Oostvoorne. [/quote]

Zoals u wellicht zelf ook weer hoort Zwitzerland niet bij de europese unie, daarom zijn de tarieven ook hoger. de tarieven voor het bellen in het buitenland staan ook op de internetsite van Tele2. Deze kunnen echter afwijken, door drukfouten en wijzigingen

met vriendelijke groet,

Tele2webservice

Geplaatst door: Tele2Webservice ()

"Ik heb na 5 september nog 2x mobiel uit Zwitserland naar een vaste telefoon in Nederland gebeld. De rekening, die ik van Tele2 kreeg bedroeg 11,23 Euro voor totaal 6 minuten en 2 seconden bellen, dus bijna 2 Euro per minuut!!!
Wordt lekker automatisch afgeschreven, maar ik ga hierover wel reclameren bij Tele2.
P. Crezee
Oostvoorne. "

Zoals u wellicht zelf ook weer hoort Zwitzerland niet bij de europese unie, daarom zijn de tarieven ook hoger. de tarieven voor het bellen in het buitenland staan ook op de internetsite van Tele2. Deze kunnen echter afwijken, door drukfouten en wijzigingen

met vriendelijke groet,

Tele2webservice

Geplaatst door: Anthony ()

Ik wil graag mijn vriendin (die in Duitsland woont) mobiel bellen. Ik ben klant van Tele 2. Weet iemand hoeveel dit dan gaat kosten?

Thanks.

Geplaatst door: P. Crezee ()

Ik heb na 5 september nog 2x mobiel uit Zwitserland naar een vaste telefoon in Nederland gebeld. De rekening, die ik van Tele2 kreeg bedroeg 11,23 Euro voor totaal 6 minuten en 2 seconden bellen, dus bijna 2 Euro per minuut!!!
Wordt lekker automatisch afgeschreven, maar ik ga hierover wel reclameren bij Tele2.
P. Crezee
Oostvoorne.

Geplaatst door: Reinier ()

Met deze tarieven kan je nog steeds beter je mobiel thuis laten, want het is nog steeds te duur. Dit zijn nog steeds oplichters tarieven. Ik weet niet waar ze op gebaseerd zijn deze tarieven. En van Turkije is de tarief helemaal achterlijk hoog. We moeten de telecom bedrijven gewoon boycotten en met ze alle de mobiel thuis laten zodat ze niks verdienen met bellen binnen en buiten europa. Misschien gaat het dan zakken. Dit is gewoon kartelvorming, want er is geen goede concurentie. Europa moet is keihard ingrijpen bij deze oplichtersbende. In het buitenland gewoon bellen via telefooncel of internet en ze de tering laten krijgen die oplichterszooi.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie