Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 verhoogt datalimiet voor gebruik in EU landen

door Jeanet Woldring

Tele2_EU.jpgKlanten van Tele2 kunnen vanaf 1 januari hun volledige databundel ook in andere EU landen gebruiken. Voor klanten met een Unlimited abonnement gaat de datalimiet voor EU gebruik omhoog van 6 naar 10 GB.

Van 6 GB naar 10 GB

Voor zowel bestaande- als nieuwe klanten van Tele2 is per 1 januari een kleine wijziging doorgevoerd in de maximale hoeveelheid dataverkeer die klanten in andere EU landen vanuit hun bundel kunnen gebruiken. Tot nu toe konden klanten met een 10 GB bundel en het Unlimited abonnement maximaal 6 GB per maand uit hun bundel gebruiken in andere EU landen. Per 1 januari is dit verhoogd naar 10 GB.

Volledige databundel voortaan ook in EU

Dat betekent dat klanten van Tele2 met een databundel van 2, 5 of 10 GB hun volledige databundel voortaan ook in de EU kunnen gebruiken. Voor klanten met een Unlimited abonnement geldt in andere EU landen een 'datalimiet' van 10 GB per maand. Klanten die meer dan 10 GB per maand in het buitenland verbruiken, betalen voor iedere extra gigabyte een toeslag van 9,21 euro.

Per 1 januari 2018 zijn de tarieven die telecomproviders elkaar onderling in rekening mogen brengen omlaag gegaan. Deze tarieven vormen ook de basis voor een ingewikkelde formule die bepaalt hoeveel data klanten van providers in andere EU landen minimaal moeten kunnen verbruiken vanuit hun nationale bundel. Hierdoor moest Tele2 de datalimiet op EU verbruik verder verhogen.

Bron: GSM Helpdesk

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie