Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 verhoogt datalimiet voor gebruik in EU landen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tele2_EU.jpgKlanten van Tele2 kunnen vanaf 1 januari hun volledige databundel ook in andere EU landen gebruiken. Voor klanten met een Unlimited abonnement gaat de datalimiet voor EU gebruik omhoog van 6 naar 10 GB.

Van 6 GB naar 10 GB

Voor zowel bestaande- als nieuwe klanten van Tele2 is per 1 januari een kleine wijziging doorgevoerd in de maximale hoeveelheid dataverkeer die klanten in andere EU landen vanuit hun bundel kunnen gebruiken. Tot nu toe konden klanten met een 10 GB bundel en het Unlimited abonnement maximaal 6 GB per maand uit hun bundel gebruiken in andere EU landen. Per 1 januari is dit verhoogd naar 10 GB.

Volledige databundel voortaan ook in EU

Dat betekent dat klanten van Tele2 met een databundel van 2, 5 of 10 GB hun volledige databundel voortaan ook in de EU kunnen gebruiken. Voor klanten met een Unlimited abonnement geldt in andere EU landen een 'datalimiet' van 10 GB per maand. Klanten die meer dan 10 GB per maand in het buitenland verbruiken, betalen voor iedere extra gigabyte een toeslag van 9,21 euro.

Per 1 januari 2018 zijn de tarieven die telecomproviders elkaar onderling in rekening mogen brengen omlaag gegaan. Deze tarieven vormen ook de basis voor een ingewikkelde formule die bepaalt hoeveel data klanten van providers in andere EU landen minimaal moeten kunnen verbruiken vanuit hun nationale bundel. Hierdoor moest Tele2 de datalimiet op EU verbruik verder verhogen.

Bron: GSM Helpdesk

Geactualiseerd: woensdag 3 januari 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie