Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 stopt met prepaid

door Els Werkman 1 reactie

tele2ppnaart-mobpp.pngTele2 stopt met prepaid. Je kunt tot 15 november 2020 nog prepaid blijven bellen bij Tele2. Dat lijkt redelijk, maar de verkoop van Tele2 beltegoed stopt op 30 november 2019. Je hebt dus nog een beperkt aantal dagen om dat te regelen. Gelukkig is er een gunstig alternatief: overstappen naar T-Mobile prepaid. 

Dat Tele2 stopt met prepaid is vanwege de fusie met T-Mobile. Prepaid van T-Mobile is aantrekkelijker dan prepaid van Tele2. Zo heb je keuze uit meer bundels, kun je goedkoper internetten en maak je gratis kans op een PrePaid Surprise.

Over naar T-Mobile

Je krijgt van Tele2 een sms over het einde van de prepaid diensten. In dit bericht staat een persoonlijke code waarmee je gratis een prepaid simkaart van T-Mobile kunt aanvragen. Doe je dit voor 19 december 2019? Dan kun je jouw nummer én het Tele2 beltegoed meenemen. Je krijgt een nieuwe T-Mobile simkaart met daarop € 5 tegoed en je krijgt nog een keer € 5 tegoed cadeau als je My T-Mobile gaat gebruiken. Het overgebleven Tele2 beltegoed wordt binnen 10 werkdagen naar de prepaid aansluiting van T-Mobile overgeschreven.

De data op een rijtje

  • Tele2 beltegoed kopen kan tot en met 30 november 2019
  • Het overstapaanbod naar T-Mobile is geldig tot en met 14 december 2019
  • Je kunt opwaarderen met de eerder gekochte beltegoedvouchers tot 15 november 2020
  • Alle Tele2 prepaid diensten stoppen op 15 november 2020

Je blijft klant bij Tele2

Je kunt de prepaid aansluiting tot 15 november 2020 blijven gebruiken. Na deze datum komt alles te vervallen, inclusief het beltegoed en jouw telefoonnummer. Tot 30 november 2019 kun je het beltegoed nog opwaarderen. Je kunt in de tussenliggende periode overstappen naar een abonnement van Tele2. Dan komt het beltegoed wel te vervallen, maar je kunt je nummer meenemen.

Alternatief?

Je kunt overstappen naar elke andere telecompartij, naar prepaid of naar een abonnement. Dit kan altijd met nummerbehoud. Alleen komt dan het Tele2 beltegoed dat je nog over hebt te vervallen. Kijk in onze Belwijzer welk pakket het interessantste voor jou is, op basis van jouw verbruik: Prepaid of een Sim only abonnement.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: André ()

Ik heb gisteren een sms bericht ontvangen van Tele2 waarin werd aangegeven dat zij stoppen met prepaid.
Maar ik heb dus geen prepaid bij tele2 maar bij *bliep.

Is de melding uit het bericht ook in deze situatie van toepassing of blijft de prepaid service van *bliep gewoon doorgaan?


Opmerking van de redactie op 19-11-2019
Dit blijkt een fout te zijn van Tele2. Er is ten onrechte een sms gestuurd naar alle prepaidklanten op hun netwerk, dat Tele2 stopt met de verkoop en het ondersteunen van prepaid.

Dit geldt niet voor *bliep. *bliep blijft bestaan en gebruikt nog steeds het Tele2 netwerk.

Reageren

Navigatie