Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 stopt met prepaid

door Els Werkman 6 reacties Leestijd: 2 minuten

Tele2 prepaid over naar T-MobileTele2 stopt met prepaid. Je kunt tot 15 november 2020 nog prepaid blijven bellen bij Tele2. Dat lijkt redelijk, maar de verkoop van Tele2 beltegoed stopt op 30 november 2019. Je hebt dus nog een beperkt aantal dagen om dat te regelen. Gelukkig is er een gunstig alternatief: overstappen naar T-Mobile prepaid. 

Dat Tele2 stopt met prepaid is vanwege de fusie met T-Mobile. Prepaid van T-Mobile is aantrekkelijker dan prepaid van Tele2. Zo heb je keuze uit meer bundels, kun je goedkoper internetten en maak je gratis kans op een PrePaid Surprise.

Over naar T-Mobile

Je krijgt van Tele2 een sms over het einde van de prepaid diensten. In dit bericht staat een persoonlijke code waarmee je gratis een prepaid simkaart van T-Mobile kunt aanvragen. Doe je dit voor 19 december 2019? Dan kun je jouw nummer én het Tele2 beltegoed meenemen. Je krijgt een nieuwe T-Mobile simkaart met daarop € 5 tegoed en je krijgt nog een keer € 5 tegoed cadeau als je My T-Mobile gaat gebruiken. Het overgebleven Tele2 beltegoed wordt binnen 10 werkdagen naar de prepaid aansluiting van T-Mobile overgeschreven.

De data op een rijtje

  • Tele2 beltegoed kopen kan tot en met 30 november 2019
  • Het overstapaanbod naar T-Mobile is geldig tot en met 14 december 2019
  • Je kunt opwaarderen met de eerder gekochte beltegoedvouchers tot 15 november 2020
  • Alle Tele2 prepaid diensten stoppen op 15 november 2020

Je blijft klant bij Tele2

Je kunt de prepaid aansluiting tot 15 november 2020 blijven gebruiken. Na deze datum komt alles te vervallen, inclusief het beltegoed en jouw telefoonnummer. Tot 30 november 2019 kun je het beltegoed nog opwaarderen. Je kunt in de tussenliggende periode overstappen naar een abonnement van Tele2. Dan komt het beltegoed wel te vervallen, maar je kunt je nummer meenemen.

Alternatief?

Je kunt overstappen naar elke andere telecompartij, naar prepaid of naar een abonnement. Dit kan altijd met nummerbehoud. Alleen komt dan het Tele2 beltegoed dat je nog over hebt te vervallen. Kijk in onze Belwijzer welk pakket het interessantste voor jou is, op basis van jouw verbruik: Prepaid of een Sim only abonnement.

Geactualiseerd: dinsdag 24 maart 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Je kunt me ook op Poliswijzer tegenkomen. Ik ben Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg.

Reacties (6)

Geplaatst door: R. Meijer ()

Opmerking van de redactie op 27-02-2020
Dit blijkt een fout te zijn van Tele2. Er is ten onrechte een sms gestuurd naar alle prepaidklanten op hun netwerk, dat Tele2 stopt met de verkoop en het ondersteunen van prepaid.

Dit geldt niet voor *bliep. *bliep blijft bestaan en gebruikt nog steeds het Tele2 netwerk. Update: *bliep gaat in maart 2020 over naar het netwerk van T-Mobile.

Wat een vage melding is dit. Geen touw aan vast te knopen. Omdat ik mij niet kan veroorloven mijn nummer te verliezen heb ik nu een nieuwe simkaart (met zelfde nummer) aangevraagd bij tmobbile. Mag ik dus 10 euro voor betalen en ik verlies mijn tegoed van 25 euro.

Maar tele2 mag mijn tegoeg gerust terugstorten. Rekening op te vragen bij Tmobile.

Opmerking van de redactie op 29-06-2020
Beste R. Meijer,

We hebben een ander nieuws artikel gewijd aan de aanpassingen bij *bliep. Daar is meer informatie te vinden over dit onderwerp: https://www.bellen.com/nieuws/bliep-wijzigt-van-netwerk
De melding waarop u reageert is door ons een antwoord op de vragen van een andere bezoeker er vlak boven. We gaan die opmerking verduidelijken.

Vriendelijke groet,
De redactie
Geplaatst door: C. van Rijswijk ()

Ik heb een prepaid telefoon oud model.
Nu heb ik een nieuwe telefoon nodig. (ook prepaid) Contact gezocht met de provider.
Nu zei deze dat : vanwege de geregistreerde aansluiting, blijft t telefoon nummer hetzelfde (van de nieuwe telefoon). Ook het saldo wordt meegenomen.
Hoe kan dit?
Bij een nieuwe simkaart hoort toch een nieuw telefoonnummer?
Op welke manier is de prepaid aansluiting geregistreerd, dat nummer niet veranderd?

Geplaatst door: P.Diependaal ()

Ik probeer ook al vanaf 21 feb 2020 mijn prepaid kaart die door tele 2 "ongevraagd" geblokkeerd is ( met nog beltegoed) weer aktief te krijgen. Wordt aan de tel van het kastje naar de muur gestuurd , "wordt morgen geregeld want er zijn er meer" "duurt een paar dagen " enz . Als het niet in orde komt is het diefstal en moet er aktie genomen worden ( door alle gedupeerde).

Geplaatst door: Kosterman ()

Ook zijn mijn ouders met hun Tele2 prepaid uit het netwerk gezet sinds 22 feb. Je kan zoeken wat je wilt met alle telefoons maar de service is niet meer beschikbaar.. En dat terwijl er nog een behoorlijk bedrag aan bel te goed is.. Dus is het heel simpel gewoon diefstal.....
Je wordt ook als je mee gedaan hebt aan de actie van december gewoon van het kastje naar de muur gestuurd. Dus mijn advies..LAAT TELE 2 HELEMAAL MAAR ZITTEN.... Service komt niet meer voor in hun woordenboek.

Geplaatst door: lca Schoenmakers ()

Sinds vrijdag 21 febr. ben ik uit het systeem bij jullie heb een prepaidkaart en heb nog tot 20november de tijd om te bellen dus niet alle telefoontjes ten spijt is er nog geen oplossing er is een storing geweest maar kunnen het niet vinden kan nu niks ook niet over stappen met behoud van tel. nr. Denk dat ze van de prepaid klanten af willen.

Geplaatst door: André ()

Ik heb gisteren een sms bericht ontvangen van Tele2 waarin werd aangegeven dat zij stoppen met prepaid.
Maar ik heb dus geen prepaid bij tele2 maar bij *bliep.

Is de melding uit het bericht ook in deze situatie van toepassing of blijft de prepaid service van *bliep gewoon doorgaan?

Opmerking van de redactie op 29-06-2020
De in november 2019 verstuurde sms blijkt een fout te zijn van Tele2. Er is ten onrechte een sms gestuurd naar alle prepaidklanten op hun netwerk. *bliep maakte toen nog gebruik van dat netwerk. Maar de aansluitingen vielen niet onder deze aanpassing.

Later werd bekend dat *bliep ook overgaat naar het T-Mobile netwerk. En dat het hele bedrijf en product over de kop zou gaan. Meer informatie staat hier: https://www.bellen.com/nieuws/bliep-wijzigt-van-netwerk
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.