Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 neemt overstapdrempels weg

5 reacties

Tele2 zegt als eerste marktpartij alle overstapdrempels weg te nemen voor consumenten die van of naar Tele2 willen overstappen. Het communicatiebedrijf wil voorkomen dat klanten die overstappen langere tijd zonder telefoon en internet komen te zitten en neemt daarom dit initiatief. 

Tele2 reageert met dit initiatief op de oproep van staatssecretaris Heemskerk die van de ISP's verwacht dergelijke overstapmoeilijkheden voor de consument weg te nemen. Naar eigen zeggen is het bedrijf al jaren een voorvechter van het beslechten van overstapproblemen en strijdt voor optimale keuzevrijheid voor consumenten. Naast prijs wil Tele2 nu ook op kwaliteit en service concurreren.

Aangemoedigd door de vele aanbiedingen in de markt, overwegen veel consumenten over te stappen naar een andere ADSL- of kabelaanbieder. Uiteindelijk doen veel consumenten het toch niet vanwege de ‘zogenaamde’ overstapdrempels. Consumenten zijn bang voor problemen bij de overstap en blijven daardoor, tegen hun wil, bij hun oude, vaak duurdere aanbieder. De ADSL-aanbieders in de markt zijn met elkaar in overleg om ervoor te zorgen dat een consument zorgeloos en eenvoudig kan overstappen.

Tele2 zou graag zien dat dit overleg snel resultaat oplevert, zodat consumenten zich geen zorgen hoeven te maken over problemen bij een eventuele overstap. Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2, legt uit: “Consumenten worden nu als het ware gegijzeld door hun huidige internetaanbieder. Ze stappen niet over uit angst dat zij langdurig hun internet verbinding verliezen of technische aansluitproblemen zullen ondervinden. Tele2 wil dat hier snel een einde aan komt.”

Overstappen naar Tele2
Wie over wil stappen naar Tele2 hoeft alleen het internetabonnement bij de huidige aanbieder op te zeggen. Voor telefonie hoeft de klant niets te doen. Tele2 zegt het vaste telefoonabonnement op. Wie ISDN heeft, moet contact opnemen met KPN die de ISDN-lijn om moet zetten naar een gewone, analoge telefoonlijn. Hiervoor brengt KPN € 75 in rekening. Dit komt omdat ADSL Basis, Tele2 Compleet en Tele2 Vision* niet beschikbaar zijn in combinatie met ISDN. Je kunt alleen overstappen naar Tele2 Internet met een gewone (analoge) telefoonlijn.

Klik hier voor meer informatie en overstappen op Tele2

Zie ook: Digitelevisie.nl

Reacties (5)

Geplaatst door: Peters KH ()

Sinds Dec 2006 ben ik abon bij kpn daarvoor was ik abon bij tele2 1 maand ik heb van ellende opgezegd.Moest wel het lopende jaar uitzitten.Ik mocht niet overstappen.Als ik bovenstaand artikel lees krijg ik tranen in mijn ogen, om een bedrijf dat nog roomser is dan de paus

Geplaatst door: willem k. ()

Dus je meldt je aan op 2 dec. voor een abonnement. Niet een week later, maar pas op 17 dec. krijg je de beloofde bevestigingsbrief na bellen waar die blijft. Ondertussen heet de ADSL aansluitingstijd "minstens 21 werkdagen": dat wordt dus 18 januari 2008 op zijn vroegst. De bevestigingsbrief maakt het nog bonter: "uw installatiepakket wordt over ongeveer vier weken bij u thuisbezorgd. [] Wanneer u overstapt van een andere ADSL provider wordt uw modem over "ZES WEKEN of rond de door u gewenste datum afgeleverd."
De datum die ik wenste was 31 december: ik ben bang dat het nu eind januari wordt: een maand zonder internet?! Je kunt dus niet afgaan op die reclame en zelfs niet op de info op deze site. Teleurstellend!

Geplaatst door: andre ()

Het zou jullie eigen merk (bellen.com) sterker maken als jullie objectief zouden schrijven. Nu lees ik alleen maar reclame-artikelen en dat gaat ten koste van de betrouwbaarheid.

Geplaatst door: Rien ()

Ik denk inderdaad dat het komkommertijd is bij zulke "gebakken lucht" verhalen die inhoudelijk volstrekt nergens over gaan....

Geplaatst door: rene ()

Grappig, maar ik zie dus helemaal niks over WAT Tele2 nu anders gaat doen. Lijkt mij dat Bencom gewoon een persbericht van Tele2 heeft overgenomen dat een boel blabla is maar weinig inhoud heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie