Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 moet voorwaarden internetgebruik aanpassen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

tele2.gifTelecomprovider Tele2 past zijn voorwaarden aan over het koppelen van internet via een smartphone aan andere apparaten als laptops en tablets. Dat doet de provider op verzoek van de Autoriteit Consument & Markt. 

Internetgebruikers niet beperken

In de Europese netneutraliteitsregels is vastgelegd dat internetgebruikers niet beperkt mogen worden in hun internetgedrag en in de keuze van het apparaat waarmee ze op internet gaan. Zij mogen dus zelf kiezen met welke apparaten zij gebruik maken van internet - bijvoorbeeld met hun smartphone, tablet, laptop of pc.

Tetheren

Ook mogen zij hun smartphone gebruiken om andere apparaten met het internet te verbinden ('tetheren'). Telecombedrijven mogen alleen eisen dat klanten apparaten gebruiken die voldoen aan de Europese technische voorschriften.

Onderzoek 

Tele2 had in zijn fair use policy beperkingen opgenomen om op te kunnen treden tegen misbruik. Deze voorwaarden waren in strijd met de Europese netneutraliteitsregels. De ACM start deze zomer een onderzoek naar de andere voorwaarden van alle grote Nederlandse telecombedrijven. Alle aanbiedingen op de markt moeten in lijn zijn met de Europese netneutraliteitsregels.

Lees ook: Telecombedrijven gewaarschuwd over netneutraliteit (14-7-2016)

Geactualiseerd: woensdag 7 juni 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.