Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 minder overstapdrempels

2 reacties

Goed nieuws voor ADSL-overstappers. Tele2 heeft als een van de eerste (niet KPN) providers een grote stap gezet om het switchen van ADSL-aanbieder te vergemakkelijken. Het telecombedrijf kan vanaf vandaag ook VoIP nummers overnemen van ADSL providers. Dit doet Tele2 om de overstapdrempels weg te nemen.

Tele2 kan alle vaste nummers overnemen
Naast het overnemen van de vaste telefoonnummers van de kabelaars (UPC, Ziggo etc.) kan Tele2 per vandaag ook de vaste telefoonnummers van alle ADSL providers overnemen. Uniek aan deze service is, dat op moment van de dag dat het oude internetsignaal niet meer werkt, het Tele2 modem aangesloten kan worden.

Voor welke producten werkt dit?
Vaste ‘Voip’ nummers van andere ADSL providers kunnen overgenomen worden met Tele2 Compleet (internet en bellen), maar niet met Tele2 TV Gold. Dat komt omdat TV Gold altijd wordt aangesloten door een monteur en het exacte tijdstip van de nummerportering moeilijk in te schatten is. Zodra Tele2 Compleet werkt kan men desgewenst direct upgraden naar Tele2 TV Gold.
    
Overstappen eenvoudiger
Een groot aantal internetproviders (internetproviders die lid zijn van het samenwerkingsverband FIST) is op dit moment bezig om de overstap van de ene internetprovider naar de andere duidelijker en eenvoudiger te maken. Een belangrijk doel is om in de toekomst met een zo kort mogelijke onderbreking in de dienstverlening (maximaal 24 uur) over te kunnen stappen. Tele2, maar ook bijvoorbeeld Het Net, hebben hiermee een belangrijke vervolgstap gemaakt naar een eenvoudige overstap. De volledig nieuwe en eenvoudige manier van overstappen wordt eind 2008 ingevoerd.

Overstaphulp
Onze vergelijkingssites bieden al heel lang overstapinformatie, een ContractWizard (herinneringservice) en een overstapservice. Zo vindt u bij iedere provider een overstaphulp waardoor u in drie stappen veilig kunt switchen. Als alle aanbieders zich aan het plan van aanpak houden, hoeft u straks nog maar twee stappen te zetten. Stap 3: 'Huidige abonnement opzeggen' wordt dan gedaan door uw nieuwe aanbieder! Deze procedure is allang geregeld op energiegebied. Als u wisselt van energieleverancier verzorgt de nieuwe aanbieder de hele overstap. Hij zegt uw huidige contract op en zorgt ervoor dat u geen minuut zonder gas of stroom zit!

Zie ook: Tele 2 neemt overstapdrempels weg

Reacties (2)

Geplaatst door: Peter ()

Naast het overnemen van de vaste telefoonnummers van de kabelaars (UPC, Ziggo etc.) kan Tele2 per vandaag ook de vaste telefoonnummers van alle ADSL providers overnemen.

En als ik dan wil overstappen van telfort naar tele2 en daarbij aangeef, dat ik m`n telefoon nummer wil meenemen. Krijg ik doodleuk het bericht dat dit niet mogelijk is!

Ben ik meteen weer klaar mee.

Geplaatst door: Floris ()

kijk, eindelijk een provider die een beetje meedenkt!!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie