Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 maakt lage EU-tarieven bekend

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

tele2.gifTele2 heeft haar nieuwe roamingtarieven bekendgemaakt, die vanaf 30 april aanstaande ingaan. De nieuwe tarieven zijn fors lager dan voorheen. 

Drie internet buitenland bundels

EU-databundels-Tele2.jpg

De provider introduceert drie roamingdatabundels: 100 MB voor 2 euro, 500 MB voor 6 euro en 1 GB voor 10 euro. Daarmee daalt de prijs naar 1 tot 2 cent per MB. Alle bundels zijn 30 dagen geldig en kunnen binnen de hele Europese Unie, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland gebruikt worden.

Vast laag standaardtarief

Als klanten geen gebruik willen maken van de bundels, betalen zij in het buitenland een vast laag standaardtarief van 6 cent per MB of belminuut en 2 cent per sms. Tele2 brengt geen nationaal tarief in rekening. Vanaf eind april hoeven klanten van Tele2 die zich in het buitenland bevinden ook niet langer te betalen voor inkomende gesprekken binnen de EU.

InternetBuitenlandBundel- Tele2_30-4-2016.jpgDe tarieven gelden in de volgende landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland.

Druk van Europese Unie

Telecomproviders moeten onder druk van de Europese Unie per 30 april hun roamingtarieven aanpassen. Vanaf die datum gelden de nationale tarieven als uitgangspunt voor de bepaling van de tarieven die gelden in andere EU landen. Providers mogen het komende jaar bovenop de nationale tarieven een toeslag berekenen. Vanaf 2017 moeten de roamingtarieven helemaal verdwijnen en betalen klanten in andere EU landen dezelfde tarieven als in het eigen land.

Vergelijk Bellen vanuit het buitenland

Geactualiseerd: zaterdag 2 april 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie