Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 maakt instellen beveiliging makkelijker

door Jeanet Woldring 2 reacties

Tele2 biedt hulp voor veilig Internet. Het communicatiebedrijf maakt bekend dat het een simpele oplossing heeft ontwikkeld voor de beveiligingsinstelling van de modem. Hiermee wil Tele2 consumenten helpen bij het eenvoudig  instellen en beveiligen van hun draadloze internetverbinding.

De tool 'Wireless  Wizard' opent  automatisch  wanneer  een  klant van Tele2 voor de eerste keer met zijn laptop contact maakt met het internet. Deze tool moet klanten helpen  om  in  een  paar  stappen  hun  draadloze  internetverbinding  te beveiligen tegen ongewenste gebruikers van buitenaf.

Uit  onderzoek  van  de Consumentenbond bleek vorige week al dat Tele2 goed beveiligde  modems  levert voor draadloos internet binnenshuis. Tweederde van haar concurrenten levert volgens de bond een niet of niet voldoende beveiligde modem.  Hierdoor  kunnen  kwaadwillende indringers wachtwoorden stelen en e-mails  lezen.  Tele2  beschermt  haar  klanten  hiertegen  met  een  goed beveiligde  modem.  Bovendien  maakt  zij  nu  ook  het  instellen van deze beveiliging nog eenvoudiger met de Wireless Wizard.

“Wij  kregen  van  onze  klanten  vaak  vragen  over het beveiligen van hun draadloze  modem,  dus  hebben  wij een hulpmiddel ontwikkeld waar dit heel gemakkelijk  mee gaat,” aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt Tele2.  “Telecomdiensten  zijn  vaak  al ingewikkeld genoeg en daarom zoekt Tele2 altijd naar simpele oplossingen.”

Meer informatie en online aanmelden: Tele2

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: Rob ()

Ik sluit me helemaal bij de vorige schrijver aan ,ik probeer nu al ruim een uur deze router te beveiligen maar het lukt nog steeds niet .
Ook bij mij kwam er geen makkelijke wizzard of start scherm maar ik had wel gelijk internet.
Dat is ook wel makkelijk natuurlijk maar om nou op een onbeveilgd net werk te gaan surfen ?????

Verder was ik wel erg tevreden over de manier waarop tele 2 je op de hoogte houd van de stand van zaken.

Geplaatst door: Annemieke van Duren ()

Ahumm,

Na zelf ervaring te hebben met een tele 2 modem moet ik zeggen dat deze van geen kant deugd en dat deze met geen mogenlijkheid te beveiligen is. Ook werd deze "wizard tool" niet geopend bij eerste keer verbinding.

Ik ben zeer ontevreden over dit modem, helemaal omdat deze makkelijk moest zijn voor mijn schoonmoeder die zelf geen verstand heeft van internet en computers.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie