Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 laptop actie goed voor 15000 nieuwe klanten

door Jeanet Woldring 3 reacties

Communicatiebedrijf Tele2 maakt bekend dat de actie met de gratis minilaptop bij een internet en bellen abonnement heeft geresulteerd in 15.000 nieuwe klanten.

Na het succes van de laptopactie vorig jaar, startte Tele2 begin september met het aanbieden van de Acer Aspire One. Het bedrijf laat weten dat de laptop campagne opnieuw een enorm succes is en de actie wordt daarom verlengd tot en met december.

Naar eigen zeggen hebben verschillende telecombedrijven  de aanbieding van Tele2 gekopieerd, waarmee gedoeld wordt op KPN en XS4ALL. Tele2 heeft echter nog steeds 'de beste laptop actie' wat zou blijken uit onafhankelijk onderzoek van Computer!Totaal waar  de Acer Aspire One als beste uit de test komt. 'Unaniem was de jury het erover eens dat Acer de mooiste mini-laptop heeft gemaakt.'

“Vorig jaar waren we in de tweede helft van 2007 de snelst groeiende partij op de verzadigde breedbandmarkt,” aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt Tele2. “Met het verlengen van de succesvolle laptop actie tot het eind van het jaar verwachten wij opnieuw sneller te groeien dan de markt.”

Klik hier voor meer informatie en online aanmelden Tele2

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: william gamarra ()

ik will vragen welke is de BIC code en IBAN nummer van tele 2 .
omdat mijn moeder geeft in factuur te betaling .
dank juo wel
tot ziens

Geplaatst door: Wullem ()

Mijn vriendin is ook overgestapt naar tele2 internet plus bellen. Vanaf de opleverdatum is de huislijn naar buiten dood. Vaak met de klantenservice van Tele2 moeten bellen, en steeds weer het zelfde riedeltje beginnende bij de meterkast: kabeltje, stekkertje, modempje, kabeltje, computer, modem in, modem uit, modem in en alweer: Oh dan klopt er iets niet met uw telefoon aansluiting. Erg vreemd want de vorige provider die de apparatuur precies het zelfde had aangesloten heeft tot de laatste dag goed gewerkt. Technische dienst wordt ingeschakeld, en er zou binnen 3 dagen terug gebeld worden. Ik heb altijd gedacht dat een dag maximaal 24 uur heeft.........
Al dat heen en weer gebel heeft plaats gevonden met een mobiele telefoon (Tele2 verwacht dit ook omdat ze, denk ik dan, niet kunnen geloven dat iemand het doe het zelf pakket kan aansluiten). De kosten van deze gesprekken hebben we nog niet ontvangen maar ik hou mijn hart vast!
We gaan er van uit dat dit technisch probleem opgelost gaat worden. Echter weten we nu al dat het geld dat we uiteindelijk zullen besparen, niet opweegt tegen de ellende en frustratie die tele2 ons heeft bezorgt.
Wordt vervolgt......

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Een kennis van mij raadde ik af aan deze actie mee te doen gezien de problemen met Tele2. En terecht. Een week na bestelling was haar telefoon dood terwijl ze nu al een maand wacht op haar nieuwe Tele2 verbinding. Je zit dankzij Tele2 dus minimaal een maand zonder telefoon. Ze kunnen het gewoon niet goed doen. Dit is daarbij de tweede keer dat Tele2 zo`n actie organiseert. de eerste keer regende het klachten doordat Tele2 de stroom technische problemen en andere klachten niet kon verwerken. Gezien bovenstaande ervaring zal het ditmaal niet anders zijn.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie