Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 lanceert Fiberspeed tot 60 Mb

door Jeanet Woldring 11 reacties

Als ADSL aanbieder heeft Tele2 de primeur met supersnel internet. Onder de naam Fiberspeed lanceert Tele2 vandaag internet tot 60 Mb/s, waarmee de provider UPC en Ziggo gaat beconcurreren. 

Het abonnement kost 40 euro per maand, dezelfde prijs die UPC vraagt voor Fiber Power 60, maar goedkoper dan een vergelijkbaar pakket van Ziggo. Het wordt beschikbaar voor circa 200.000 woningen in 40 steden. Daarna wil Tele2 het netwerk verder uitrollen tot aan 2 miljoen huishoudens in 2011.

Behoefte aan meer bandbreedte
Tele2 heeft gemerkt dat de behoefte aan sneller internet toeneemt. Een jaar geleden heeft de provider haar breedbandpakketten al standaard voorzien van ADSL internet tot 20 Mb/s, zonder meerprijs. Naar eigen zeggen is deze snelheid genoeg voor de meerderheid van de klanten en huishoudens. Daarnaast ziet Tele2 een segment ontstaan waar behoefte is aan nog sneller internet

Met de introductie van Fiberspeed wil Tele2 de internetters bedienen die veel films downloaden, streaming via internet TV kijken, you tube filmpjes bekijken of online gamen. Deze klantengroep heeft behoefte aan een hogere bandbreedte.

Ultrasnel internet met of zonder telefonie
Tele2 komt met drie ultrasnelle abonnementen. Fiberspeed Internet 60 kost 39,95 per maand. De contractsduur is 12 maanden en de installatie door monteur en gebruik van draadloos modem is gratis. De aansluitkosten bedragen 14,95 euro. 

Inclusief telefonie kost het abonnement een tientje meer en wie altijd gratis wil bellen naar vaste nummers in Nederland, betaalt 59,95 euro per maand. Een 3-in-1 variant (internet+bellen+tv) volgt later.

Beschikbaarheid
Bij de lancering is Fiberspeed 60 verkrijgbaar in 40 plaatsen verspreid over het land. Uiteraard de grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Utrecht, maar ook Alphen aan den Rijn, Brunssum en Sneek. Via onze postcodecheck kan  de beschikbaarheid gecontroleerd worden.

Zie ook: Tele2 Internet, Bellen & TV

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (11)

Geplaatst door: casper ()

heb iptv van Tele 2 slokt godgloeiende de helft van me bandbreedte weg, als ik dat van te voren had geweten had ik het niet gedaan. 🙁

Geplaatst door: casper ()

heb iptv van Tele 2 slokt godgloeiende de helft van me bandbreedte weg, als ik dat van te voren had geweten had ik het niet gedaan.🙁

Geplaatst door: Egbert ()

Ik heb nu triple play van Tele2, maar op mijn vraag of dat straks ook mogelijk is bij Fiberspeed kreeg ik alleen als antwoord dat het in mijn postcode nog niet beschikbaar is (Rotterdam). Wanneer leren helpdesken nu toch eens goed te lezen! Je kunt ook niet reageren, want het antwoord komt via een zg. noreply e-mailadres.
Is er iemand ie het wel weet? Ik zit niet echt te wachten op al het moois van de kabelaars, wil "gewoon" TV kijken en dat doe ik al weer een poosje naar tevredenheid via Tele2 IPTV.

Geplaatst door: Bewoner uit Alphen aan den Rijn ()

Dit lkopt dus niet.
Ik woon in Alphen maar het is niet voor ons beschikbaar..... 🙁🙁

Geplaatst door: Bewoner uit Alphen aan den Rijn ()

Dit lkopt dus niet.
Ik woon in Alphen maar het is niet voor ons beschikbaar..... 🙁🙁

Geplaatst door: RADonker ()

Je wilt de kabelbedrijven toch niet met Ferrari vergelijken. Er zijn genoeg mensen die niet tevreden zijn over de kabel en een andere leverancier willen. Verder weet ik ook wel dat glasvezel beter is. Het duurt nog jaren voordat er in iedere woning glasvezel is en daarom is de oplossing van Tele2 goed om weer een tijdje vooruit te kunnen en het laatste stukje ook kunnen verglazen. Verder zal de kabel ook niet beter worden als ze geen concurrentie hebben, want dan vinden ze het wel best. Alleen wanneer er dreigt dat ze klanten kunnen verliezen zullen ze verbeteringen doorvoeren. Als de klanten niet weg kunnen omdat er geen keuze verdwijnd het geld in de zakken van de aandeelhouders en zullen ze echt niets meer uitgeven aan het netwerk. Alleen goede concurrentie houd de markt scherp en dan kan iedereen nemen wat men het beste vind voor zich zelf.

Geplaatst door: freek ()

Een Mini kan nooit een Ferrari worden

Mini> Adsl
Ferrari > Kabel/Glasvezel 😉

Geplaatst door: freek ()

Een Mini kan nooit een Ferrari worden😉

Mini> Adsl
Ferrari > Kabel/Glasvezel

Geplaatst door: LG ()

Meer keuze is goed voor iedereen! Er zouden nog veel meer van dergelijke initatieven moeten komen om de strijd aan te gaan met de dure kabelaars waar je alleen al zo`n 16 euro moet betalen voor analoge tv!

Geplaatst door: RA Donker ()

In Belgie is deze vorm van tv kijken heel populair. Eerst kijken wat het wordt en dan pas oordelen. Je kan nu nog niet oordelen omdat je het resultaat nog niet gezien heb. Verder is de kabel ook niet bij iedereen perfect. Het is gewoon perfect dat er keuze bij komt en dat je vrij uit meerdere aanbieders kan kiezen en kan nemen wat je zelf het beste vind.

Geplaatst door: Ben ()

Dit lijkt me heel leuk voor de degene welke er behoefte aan hebben, toch denk ik dat de kabelbedrijven zich geen enkele zorgen hoeven te maken voor wat betreft concurrentie van vdsl zoals aangeboden door Tele 2 ik las dat er in de toekomst ook tv aan wordt toegevoegd, is dit net als bij iptv dan heeft het al helemaal geen zin om er maar over te prakizeren aangezien dan ook een deel voor tv en internet wordt gebruikt.
En voorzover mijn ervaring is bij het zien van iptv kan het gewoon niet in de schaduw staan van digitalekabeltv of de sateliet
Kortom ik voor mij zal er geen moment aan denken om over te stappen, tenzij na het vrij geven van de kabel Tele2 mij de kwaliteit voor minder kan bieden welke ik nu heb van mijn kabelprovider (upc)

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie