Tele2 laat alleen nog klanten met 4G toestel toe
door Marit Veldkamp Leestijd: 2 minuten
Vanaf 1 februari is het alleen nog mogelijk met een 4G geschikte smartphone een sim only abonnement af te sluiten bij Tele2. Heb je een oudere telefoon? Dan bestaat de mogelijkheid dat je geblokkeerd wordt. De blokkade is op te heffen door je simkaart in een 4G-toestel te stoppen.
De blokkade heeft te maken met de hogere kosten voor een 2G en 3G verbinding die nu wordt afgenomen bij T-Mobile. Wanneer klanten gebruik maken van het eigen 4G netwerk, is dit veel goedkoper voor Tele2. De provider heeft een pagina online gezet met meer informatie over de blokkade.
Onafhankelijkheid
In december werd al bekend dat Tele2 alle klanten, die de beschikking hebben over 4G, naast internetten ook laat bellen over dit snellere netwerk (VoLTE). Alle toestel-abonnementen van de aanbieder zijn al geschikt. Nieuwe gebruikers kunnen vanaf 1 februari alleen een sim only abonnement afsluiten als zij een mobiele telefoon hebben die 4G ready is. Tele2 zet met deze regel een volgende stap richting onafhankelijkheid. Tele2 koopt capaciteit in op het 3G netwerk van T-Mobile en daar wil Tele2 van af. Tele2 is de enige provider in Nederland die er naar streeft om alleen haar eigen 4G netwerk te gebruiken voor al haar mobiele verkeer. De grote providers als KPN en Vodafone hebben naast 4G ook 2G en 3G netwerken, het maakt dan niet uit welke techniek de telefoon benut.
Bestaande klanten
Voor bestaande klanten verandert er niks tot het moment dat zij gaan verlengen. Dan zul je als klant een upgrade moeten doen naar een 4G-smartphone. Doe je dat niet, dan kun je worden geblokkeerd. De blokkade houdt in dat je zelf niet meer kunt bellen, sms’en en internetten, maar dat je nog wel sms’jes kunt ontvangen en gebeld worden. Wanneer jij je simkaart in een geschikt toestel doet, kun je binnen een werkdag gebruikmaken van 4G. Wil je je toestel niet vervangen? Dan kun je volgens Tele2 beter opzeggen. Voor 2-jarige abonnementen heeft dit tot gevolg dat je een afkoopsom moet betalen. Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers nog een oud toestel hebben, volgens Telecompaper zal dit maximaal 30 procent zijn.

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.
Laatste nieuws
-
T-Mobile en Tele2 heten vanaf nu Odido
5 sep T-Mobile Nederland gaat vanaf 5 september 2023 verder als Odido. Dit geldt voor de merken T-Mobile e...
-
Column: Het spel is over voor smartphones, game on!
4 sep Mobiele telefoons zullen komende jaren niet meer wezenlijk beter worden. Dat stelt Erwin Boogert in ...
-
Gezichtsherkenning smartphones makkelijk te omzeilen met papieren selfie
23 jun Bij veel smartphones is de beveiliging niet op orde. Bij 4 van de 10 smartphones kun je de gezichtsh...
-
KPN neemt Youfone over: wat verandert er?
23 jun KPN neemt de Nederlandse tak van provider Youfone over voor 200 miljoen euro. Maar wat verandert er ...
-
Column: Is internet nog wel te betalen voor de armsten?
15 jun Er is een groep die zich moet afvragen of ze hun internetrekening nog kunnen betalen. Kun je het voo...