Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 komt voor eind 2015 met 4G-abonnementen

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Tele2 start nog voor het einde van 2015 met het aanbieden van 4G-abonnementen. Ook opent de provider nog dit jaar zijn eerste eigen winkel. Dit meldt de provider bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Hoe de nieuwe abonnementen er precies uit komen te zien is nog niet bekend.

Het tempo waarmee het eigen mobiele netwerk in heel het land is uitgerold, is hoger dan Tele2 eind vorig jaar verwachtte. Details over de exacte lancering van het 4G-netwerk en opening van de eerste winkel worden later bekend gemaakt. 

Tele2 heeft het mobiele netwerk vanaf de grond af opgebouwd, waarbij gebruik werd gemaakt van Tele2’s landelijke glasvezelnetwerk en de site sharing overeenkomst met T-Mobile. 

Aan het begin van 2013 bemachtigde het bedrijf de mobiele frequentie licentie voor de bouw van een eigen 4G-netwerk. Als eerste operator in de wereld kiest Tele2 voor de bouw van een 4G-only-netwerk.

Het afgelopen kwartaal haalde de provider een 4G-dekking buitenshuis van bijna 90 procent van de bevolking, waardoor een meerderheid van de klanten met een 4G-toestel nu van het netwerk gebruik kan maken. 

Uit de kwartaalcijfers blijkt verder dat het aantal mobiele klanten in Nederland gelijk bleef: de teller staat op 841.000. De provider zegt minder klanten te krijgen omdat het zich meer richt op klanten met 4G-toestellen en minder op prepaidklanten en goedkope abonnementen.

Tele2 verloor bij vaste telefonie 5000 klanten en heeft nu nog 62.000 vaste bellers. Bij breedband internet nam het aantal klanten met 7000 af: er zijn nu nog 348.000. Uit de TOP 5 Alles-in-1 pakketten op Internetten.nl blijkt dat Tele2 nog altijd de goedkoopste provider is met internet, bellen en interactieve tv in één.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.