Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 komt met maandabonnementen en vergroot databundels

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten


Tele2-maandelijks-opzegbaar.jpgPer 1 februari vergroot Tele2 enkele databundels, terwijl de prijs gelijk blijft. Daarnaast is het nu ook voor zakelijke gebruikers mogelijk om maandelijks opzegbare sim only abonnementen af te sluiten.* 'Freedom, omdat het kan' is de missie van Tele2.

Meer data voor dezelfde prijs

Op basis van klantgedrag heeft Tele2 besloten om de middelste twee databundels te vergroten. De bundels van 4 GB en 8 GB gaan respectievelijk naar 5 GB en 10 GB. Daarnaast blijft Tele2 ook databundels van 1, 2 en 24 GB aanbieden. In de prijs wijzigt niets.

Freedom: maandelijks opzegbaar

Tele2-4G-simonly-1-2-2017.jpg'Iedereen die vanaf 1 februari een sim only abonnement afsluit bij Tele2, kan daarbij ook gebruik maken van een contract dat zij maandelijks kunnen stopzetten', zegt Tele2 in haar persbericht.

Met 'iedereen' bedoelt de provider ook de zakelijke gebruikers, want voor consumenten was het al heel lang mogelijk. De maandcontracten zijn 1 euro per maand duurder dan de abonnementen met een looptijd van twee jaar. 

Het goedkoopste 4G sim only maandcontract met 100 belmin/sms en 1GB kost € 12 per maand. Voor het duurste maandabonnement met onbeperkt bel/sms en 24 GB betaal je € 36. Ter vergelijking: hetzelfde bedrag ben je kwijt voor het nieuwe abonnement van T-Mobile Go Unlimited EU. Wel zit je bij deze provider een jaar lang vast, krijg je onbeperkt internet en buitenlandvoordelen.

Tele2 de eerste provider?

Naar eigen zeggen is Tele2 de eerste provider die dergelijke abonnementen aanbiedt aan zowel consumenten als zakelijke gebruikers. Dit is niet juist, want Robin Mobile biedt al sinds 2013 maandelijks opzegbare contracten, ook voor zakelijke gebruikers. Deze prijsvechter gebruikt het 4G netwerk van KPN en biedt naast onbeperkt bellen/sms ook onbeperkt internet (Fair Use Policy). Hun goedkoopste maandelijks aanpasbare 4G sim only abonnement Robin Super Snel 4G kost € 39,95 per maand. Daarbij krijg je ook gratis buitenland voordelen.

Bellen via 4G met iPhone

Naast wijzigingen in het aanbod heeft Tele2 de selectie uitgebreid van telefoons die geschikt zijn op het eigen netwerk. Sinds afgelopen vrijdag kunnen iPhone gebruikers met de meest recente iOS-software op hun toestel zowel data-als spraakdiensten op Tele2’s eigen 4G-netwerk gebruiken. Klanten die iOS 10.2 hebben geïnstalleerd op de iPhone SE, de iPhone 6 (Plus), iPhone 6S (Plus) en de iPhone 7(Plus) profiteren nu ook van HD geluidskwaliteit. Tot nu toe schakelden iPhones terug naar het 2G of 3G netwerk van T-Mobile op het moment dat een klant wilde bellen of gebeld werd.

Afgelopen weekend maakte Vodafone ook al bekend dat het voor klanten met een iPhone mogelijk werd om te bellen via het 4G netwerk van Vodafone. 

Zelf kiezen en mixen

Bij Tele2 kunnen klanten hun mobiele abonnement zelf kiezen en mixen, waarbij ze een keuze hebben uit een databundel (1, 2, 5, 10 of 24 GB) en een belbundel (100 minuten of onbeperkt). Zakelijke klanten kunnen data delen met behulp van de zogenaamde company bundel. Zij beschikken over een zogenaamde datapool.

Sim only abonnementen vergelijken

Vanaf 1 februari kun je de nieuwe Tele2 Sim only abonnementen vergelijken op Bellen.com. In onze Belwijzer kun je snel filteren op contractduur: geen, 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. 

* Update 1-2-2017: Bericht aangepast. Voor consumenten was het al mogelijk om maandcontracten af te sluiten. Dit kwam niet duidelijk naar voren in het persbericht. Nieuw is dat per 1 februari ook zakelijke gebruikers gebruik kunnen maken van een contract dat zij maandelijks kunnen stopzetten.

Geactualiseerd: maandag 8 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie