Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2 is het zwarte schaap

door Jeanet Woldring 22 reacties

Tele2 begint vandaag met een nieuwe campagne voor de consumentenmarkt. Frank, ' a black sheep' is het nieuwe boegbeeld van Tele2.

‘A “sheep” omdat “cheap” nu eenmaal in het DNA zit van Tele2. A “black sheep”, omdat Tele2 anders is dan de traditionele telecomaanbieders’, zo meldt het bedrijf. Met deze campagne wil Tele2 onderstrepen dat het er altijd naar streeft om kwalitatief hoogstaande diensten betaalbaar te maken voor iedereen. 

Nieuwe huisstijl
Tele2 heeft ook een nieuwe huisstijl. Geel is (zo goed als) verdwenen en heeft plaats gemaakt voor zwart-wit. 
Frank was afgelopen week al ‘teasend’ door heel Nederland te zien op posters en livebanners. Op diverse   weblogs -zoals Molblog- werd sinds begin deze week hevig gespeculeerd wie erachter zou zitten! Vanochtend maakte hij zichzelf officieel bekend op een persconferentie op tele2.nl. 

Gelijktijdig gaat de tv-campagne van start, waarin Frank over zijn zoektocht naar zijn thuis vertelt. Ook zal Frank te zien zijn op bussen, bushokjes, internet, verschillende dagbladen en magazines. 

De campagne werd gemaakt door Forsman&Bodenfors uit Zweden, waar het zwarte schaap al eerder te zien was.


Meer info en online aanmelden: Tele2 ADSL Compleet (Internet + Telefonie + TV)

Zie ook: Belwijzer Mobiel

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (22)

Geplaatst door: willem ()

met trompetgeschal binnengehaald 3 maanden geleden, af en toe haperingen, tot 14 dagen geleden, geen telefoon, televisie en internet,

` t moet nog steeds opgelost worden en inmiddels ruim 100 euro kwijt aan mobiel klagen!!!

veel van geleerd: dat in deze tijd van oplichtingspraktijken nog zoiets bestaat:
TO BE THE CHEATEST!

inmiddels aangetekende brief met opzegging onderweg, ben benieuwd en ben naarstig op zoek naar een nieuwe provider

mail me maar voor details

(ingelogd via een vriendelijke buur met onbeveiligde verbinding !)

Geplaatst door: Kees ()

Telefoon en internet gaan goed bij Tele2 niets verkeerds over te zeggen.
Alleen.....worden wij sinds oktober telefoonisch gestalct......Na de vraag aan tele 2 om een nieuw telefoon nummer krijg je te horen dat je eerst aangifte moet doen bij de politie en dit procesverbaal moet toezenden aan tele2.....Wij naar de politie.... deze viel van zijn kruk af en vroeg of tele2 dacht dat ze teweinig werk hadden????
Kortom...weer tele2 gebelt, met als antwoord zonder aangifte doen we niets.....politie laten bellen naar tele 2 kreeg te horen dat wij dan maar een verzoek moesten doen bij tele 2 per brief....na 3 maanden niets gehoord te hebben met tele 2 gebelt, brief was niet ontvangen en de mededeling stuurd u de brief maar opnieuw of laat de politie naar het fax nummer vragen dan kunnen zij daar een verzoek over indienen..... hoezo kastje naar de muur???:?

Geplaatst door: k roos ()

Mijn dochter heeft op 8 dec tele2 aangevraagd,en ziggo opgezegd,whaaaaaaa.
Na MOEIZAAM contact,stond ze op wachten?? duhhhh.
Ze kon excuses krijgen(dank u wel!)..en haar aanvraag zou worden ontbonden.Zij weer met ziggo gebeld.Werd diezelfde dag nog TERUG GEBELD(eerst ging dat maar niet)...Met de mededeling dat ze haar contract NIET opkon zeggen,en gewoon moest wachten!!

Wat een schande,dit is toch echt de tele2 die ik mij herriner! Wat moet dat meissie nu doen?? Ze is alleenstaand ouder,en daardoor heel afhankelijk van haar internet.Daar zitten bijna al haar sociale contacten!!

WIE WEET EEN OPLOSSING!
Mevrouw R

Geplaatst door: samantha ()

waarom hebben jullie niet het tele2 schaap er in het groot op gezet groetjes van samantha . 🙁🙁🙁🙁

Geplaatst door: samantha ()

waarom hebben jullie niet het tele2 schaap er in het groot op gezet 🙁🙁🙁🙁 groetjes van samantha .

Geplaatst door: Carla Jonkman ()

Toen jaren terug Internet + Vaste telefonie bij tele2 werd aangeboden ben ik overgestapt bij HetNet en de KPN vandaan.

Ok, in het begin liep het niet echt lekker maar de welwillendheid en bereikbaarheid van de Tele2-helpdesk maakte toen veel goed. Vergelijk dit maar met HetNet of Planet.......dat is toch een ramp apart!

Ondertussen zijn ook al onze mobile nummers bij Tele2 ondergebracht .
Alles loopt sinds jaren naar volle tevredenheid!

Persoonlijk vind ik de reclame van "Frank" eens heel iets anders: humorvol en duidelijk. Engels is "onze" wereldtaal, "Cheap" begrijpt toch nagenoeg elke Nederlander? Ik kom uit Friesland en zit ook niet enkel vastgeroest aan de Friese- en Nederlandse taal.

En nee, ik verdien mijn brood niet bij Tele2 maar ben gewoon een zeer tevreden klant.

Groet, Carla

Geplaatst door: Koos ()

Inderdaad een zwart schaap onder de providers. Ben een keer in een aanbieding van Tele 2 getrapt voor mobiele telefonie + toestel voor €10,- per maand. Het toestelletje komt , chipkaartje erin en wat denkt u , geen enkel bereik. bellen was in en om het huis in Assen niet eens mogelijk. Na telefonische verificatie bleek er in onze buurt geen zender te staan. Maar we moesten wel de volle termijnen afbetalen anders kwam de deurwaarder. Misselijk worden we van Tele 2 en ook van deze Frenk dat gore zwarte schaap, bah!!!
Koos Ottenhoff

Geplaatst door: Marco ()

Bijzonder irritante reclame. Misschien kan iemand Forsman&Bodenfors even uitleggen dat we in dit land NEDERLANDS spreken. Maar ja dan kunnen ze natuurlijk niet zoén ongelofelijk "leuk" grapje maken als sheep/cheap. Ga allemaal maar als een dom schaap achter Tele2 aanhobbelen, ikke mooi niet.

Geplaatst door: L.N. ()

Heb sinds september problemen met nieuw telefoonnummer na aanmelding internet plus vaste telefonie. Ze hebben gewoon mijn KPN nummer overgenomen en dat was niet de aanvraag. Wilde een nieuw nummer ben al vanaf okt. bezig. kan iemand mij het posadres geven van Tele2, ik wil nu formeel opzeggen. Krijg ook altijd andere namen, de mensen die mij toezeggingen hebben gedaan zijn nooit meer bereikbaar!!!!!

Geplaatst door: roel ()

Tele2 is erg goed...

goedkoop daar ging het eerst om en nu hebben ze ook nog 20mbit en dan is toch nog 12mbit download snelheid! Dus dat zit wel snor... Niemand kan de volle 20mbit aanbieden omdat het praktisch maar tot 16mbit kan gaan....

Nooit problemen mee gehad, behalve gister en vandaag... Af en toe viel het internet uit en nu hebben ze de wijkcentrale gereset en nu doet de hele meuk het!

Mooi geen Ziggo alles-in-een, tenzij je een alles-in-een box met troep wilt... Ook nog hartstikke duur ook!

Tele2 is een goeie, maar wat ik zo lees heeft niet iedereen er evenveel plezier van. Het ligt ook aan de hardware in de buurt hoe goed het internet is he!

Geplaatst door: Jeroen ()

Wat een irritante ***reclame. Gebruik webmail van hotmail en steeds begint dat klotebeest te schreeuwen. Zal nooit iets van Tele2 afnemen.

Geplaatst door: Rob ()

" Ik heb al een paar jaar Tele2 Compleet met tv en ik heb superscherp beeld, snelle internet en telefoon. Deze producten werken altijd en ik heb nooit geen storing. Andere providers hebben meer storingen en je betaald meestal nog meer ook. Bij de consumentenbond, maar ook bij veiligheidstest voor draadloze internet horen ze bij de goede en veilige providers. Het is gewoon een goede serieuse provider. Een echte aanrader. "

@Reinier en Danielle: volgens mij zijn jullie in dienst van Tele2.

Geplaatst door: Rob ()

[quote] Ik heb al een paar jaar Tele2 Compleet met tv en ik heb superscherp beeld, snelle internet en telefoon. Deze producten werken altijd en ik heb nooit geen storing. Andere providers hebben meer storingen en je betaald meestal nog meer ook. Bij de consumentenbond, maar ook bij veiligheidstest voor draadloze internet horen ze bij de goede en veilige providers. Het is gewoon een goede serieuse provider. Een echte aanrader. [/quote]

@Reinier en Danielle: volgens mij zijn jullie in dienst van Tele2.

Geplaatst door: Victor ()

Ik ben al een "ervaren" gebruiker van ADSL aansluiting. In de afgelopen jaren heb de contracten met verschillende providers gehad. Nu zit ik dus bij TELE2. En hoe dan ook ben ik tot nu toe heel tevreden over. Als ik nu terugdenk aan de andere providers en problemen, mag ik nu dus echt niet klagen. "Frank" interesseert me in veel mindere mate, als maar alles goed werkt.

Geplaatst door: karina x ()

MIjn opzegbrief heb ik vandaag de deur uit gedaan, en daar ben ik heel bij om.

Wij hebben al de hele week geen of gebrekkige tv, regelmatig blijft het beeld hangen.

20 mb???? Vergeet het maar 3 MB bedoelen ze

Ik ben superblij dat ik na 2 jaar kan opzeggen 🙁🙂

Geplaatst door: karina x ()

MIjn opzegbrief heb ik vandaag de deur uit gedaan, en daar ben ik heel bij om.

Wij hebben al de hele week geen of gebrekkige tv, regelmatig blijft het beeld hangen.

20 mb???? Vergeet het maar 3 MB bedoelen ze🙁

Ik ben superblij dat ik na 2 jaar kan opzeggen 🙂

Geplaatst door: Francis ()

Laten ze eerst de facturatie maar op orde hebben. Bij ons is het al meer dan 2 jaar niet op orde. Inderdaad zijn ze het zwarte schaap van de familie. Die zet ik dan ook graag buiten de deur. De opzegbrief is inmiddels al de deur uit.

Geplaatst door: Bas ()

Lagere prijzen is natuurlijk prima, maar een schaap? Ik vraag mij af of ze daarmee nieuwe klanten krijgen. Verder een prima provider lijkt mij.

Geplaatst door: Reinier ()

Ik heb al een paar jaar Tele2 Compleet met tv en ik heb superscherp beeld, snelle internet en telefoon. Deze producten werken altijd en ik heb nooit geen storing. Andere providers hebben meer storingen en je betaald meestal nog meer ook. Bij de consumentenbond, maar ook bij veiligheidstest voor draadloze internet horen ze bij de goede en veilige providers. Het is gewoon een goede serieuse provider. Een echte aanrader.

Geplaatst door: Danielle ()

HCU! Tele2 is in december als beste internetproviider getest door de consumentenbond. Ik zelf heb internet via Tele2 en ook televisie. Mn beeld is superscherp en mn internetverbinding heel snel. Heb het nu een half jaar en niet 1 storing gehad. Succes

Geplaatst door: hcu ()

ik ben eigenlijk wel geinteresseerd in hetgeen Tele2 heeft te bieden mn Tele2 TV plus.
graag zou ik reacties hebben waarom wel en waarom niet in te gaan op hun aanbieding(en)?

mijn huidige provider internet en tv is zonder hem te noemen in elk geval duurder en biedt minder snelheid.

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

Ben benieuwd hoeveel mensen in dit marketinggeblaat van Tele2 zullen trappen. Misschien wel hele volksstammen. Want als er een schaap over de dam is...

Kennelijk denkt Tele2 met deze campagne zijn schaapjes op het droge te krijgen. Maar je bent en blijft een schaap als je als consument valt voor dit soort reclame.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie