Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 lanceert nieuwe 4G-abonnementen

door Anniek Kruijer Leestijd: 3 minuten

4G-Tele2.JPGTele2 biedt vanaf vandaag nieuwe mobiele 4G-abonnementen. De bel- en internetbundels zijn losgekoppeld, waardoor je zelf kunt bepalen welke combinatie je maakt. Het is vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om de 24 GB-bundel te combineren met de kleinste belbundel. Is Tele2 de goedkoopste provider met zo'n grote internetbundel? 

Zelf bundels combineren

Tele2 biedt vijf databundels en twee belbundels. Klanten kunnen zelf bepalen welke combinatie zij maken met de internetbundels van 1, 2, 4, 8 of 24 GB en de belbundels van 100 minuten/sms of onbeperkt bellen/sms. De kleinste bel/sms-bundel kost twee euro, de grootste zes euro per maand. Onderstaande prijzen betreffen de sim only abonnementen met een contractduur van twee jaar. Wie een maandelijks opzegbare variant wil, betaalt per maand een euro meer.

Wat is er veranderd?

Nieuwe situatie  1 GB  2 GB  4 GB  8 GB  24 GB
100 minuten/sms  € 11   € 15  € 17  € 21  € 31
Onbeperkt minuten/sms  € 15  € 21  € 23  € 27  € 35
Oude situatie 
Oude abonnementen  € 10  € 16*  € 21  € 25  € 35
Belminuten/sms bij abonnementen 100 onbeperkt onbeperkt onbeperkt onbeperkt

* De 2 GB bundel was voorheen een 1,5 GB bundel

Weinigbellers goedkoper uit

In de meeste gevallen zijn klanten die kiezen voor een bel- en sms bundel met 100 minuten/sms goedkoper uit. Dit scheelt ongeveer 1 tot 4 euro per maand. Alleen bij het kleinste abonnement met een databundel van 1 GB zijn klanten één euro duurder uit in vergelijking met de oude situatie.

Onbeperkt bellen duurder?

Klanten die een onbeperkte belbundel willen zijn met de nieuwe abonnementen tot 5 euro per maand duurder uit. De twee kleinste abonnementen met databundels van 1 of 2 GB zijn in combinatie met onbeperkt bellen en sms'en 5 euro duurder geworden. Abonnementen met databundels van 4 en 8 GB en onbeperkt bellen/sms stijgen met 2 euro per maand. Het grootste abonnement met 24 GB is in combinatie met onbeperkt bellen en sms'en niet in prijs gestegen.

vergelijker-onbeperkt-internet.jpg

Tele2 schrijft het volgende in haar persbericht: “De lancering van onze eigen 4G-abonnementen in november vorig jaar, heeft echt een verandering teweeg gebracht in de manier waarop mensen hun telefoon gebruiken. Met onze nieuwe propositie zorgen we ervoor dat we blijven voldoen aan de behoefte van onze klanten en hen met heel veel data in staat stellen om het hele internet binnen te halen op hun mobiel.” 

Wil je een grote internetbundel en onbeperkt bellen?

Dan ben je bij Tele2 klaar voor 35 euro per maand. Je krijgt 24 GB en onbeperkt minuten en sms. De snelheid van het internet is 150 Mbps. Sim only provider Robin Mobile biedt een maandelijks abonnement GEWOON SNEL aan met onbeperkt internet, bellen en sms'jes voor 29,95 euro. Maar dan is de snelheid aanzienlijk lager, namelijk 2 Mbps. Kijken we verder in onze Belwijzer dan verschijnen ook T-Mobile en Vodafone in de top 10, wel met een 4G-snelheid. Je betaalt dan bijna 90 euro per maand. 

Geactualiseerd: woensdag 24 juni 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie