Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 introduceert 4GB databundel

door Margot Meendering Leestijd: 3 minuten

tele2.gifTele2 heeft een 4 GB databundel toegevoegd aan haar aanbod. Heb je te weinig aan 1 GB en teveel aan 7 GB per maand? Dan kun je nu kiezen voor de 4 GB bundel. Waarom is dit een slimme zet van de provider en hoeveel betaal je ervoor? Bellen.com vergelijkt de prijs van de databundel met die van andere aanbieders. 

Keus uit 5 databundels en 2 belbundels

In juli 2019 was de laatste ingrijpende aanpassing van de bundels van Tele2. Toen werden de 2 GB, 5 GB en 10 GB databundels vervangen door een 1 GB en een 7 GB bundel. Daarmee ontstond een groot gat tussen de internetbundels. Een andere verandering was destijds de introductie van de 200 minutenbundel. Deze kwam in de plaats van de 150 minutenbundel, voor dezelfde prijs. Tot 1 juli vorig jaar kon je alleen een databundel afnemen, dus zonder er een belbundel aan te hoeven koppelen (alleen de Unlimited bundel moest altijd met Unlimited bellen gecombineerd worden). Maar sinds die tijd kan dat niet meer en ben je verplicht er een bel/sms bundel bij te nemen. Je kunt kiezen tussen 200 bel/sms of onbeperkt bellen. Vanaf nu heb je keuze uit in totaatele2-databundels-1-11-2020.PNGl 5 databundels: 1, 7, 20, onbeperkt GB en de nieuwe 4 GB bundel. Deze bundel kun je zowel in Nederland als in het buitenland (binnen de EU) gebruiken.

Wat is het gemiddelde dataverbruik?

Het gemiddelde dataverbruik ligt momenteel rond de 4 GB per maand. Dus is het niet verwonderlijk dat Tele2 een 4 GB bundel introduceert. Enkele andere providers bieden dit ook zoals Simpel, Youfone en hollandsnieuwe. Lebara en Ben lopen al iets op de muziek vooruit: zij hebben een 5 GB bundel voor een concurrerende prijs. Bij KPN en T-Mobile kun je ook een 5 GB bundel aanschaffen, alleen liggen hun maandprijzen een stuk hoger dan bij de eerder genoemde providers. Vodafone heeft een 3 GB bundel (bij Start XL) en daarboven zit dan Red Essential met 10 GB. Misschien dat Vodafone het voorbeeld van Tele2 kan volgen, en het gat daartussen dichten met een 5 GB bundel.

Vergelijking: 4 GB databundel+ belbundel

De prijs van de 4 GB bundel van Tele2 komt uit op € 9 per maand bij een tweejarig abonnement. Voor een 1-jarig abonnement betaal je een euro meer. Je kunt deze bundel uitbreiden met 200 minuten/sms (€ 2) of met onbeperkt bellen (€ 5). Er zijn nog 2 providers die zo'n bundel aanbieden. In onderstaande tabel zie je waar je de goedkoopste Sim only vindt met een databundel van 4 GB en 200 of onbeperkte minuten en sms'jes.

Provider Pakket Maandprijs Pakket Maandprijs Looptijd
youfone.gif 200 min / sms + 4 GB  € 9 Onbeperkt min/sms + 4 GB  € 10 1 jaar
simpel.gif

 niet beschikbaar

 - Onbeperkt min + 500 sms + 4GB  € 10 1 jaar
tele2.gif 200 min / sms + 4 GB  € 12 Onbeperkt min/sms + 4GB  € 14 1 jaar 

Heb je meer of juist minder internet nodig? In onze Sim only vergelijker kun je precies invullen hoeveel data, minuten en sms'jes je wilt. Zo vind je altijd de goedkoopste deal die aansluit bij jouw wensen!

Geactualiseerd: donderdag 5 november 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie