Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 en KPN ruziën over voicemail

Leestijd: 2 minuten

KPN en Tele2 staan vandaag weer eens tegenover elkaar in de rechtszaal. Tele2 beschuldigt KPN ervan leugens te vertellen aan klanten van aanbieders van goedkope telefoontikken en heeft een kort geding aangespannen. Ditmaal is de aanleiding een brief die KPN onlangs stuurde naar twee miljoen mensen die bellen via  ‘carrier pre select’. Dit schrijft BN DeStem.

In de brief waarschuwt KPN ervoor dat Carrier Pre Select bellers vanaf 8 maart geen gebruik meer kunnen maken van de voicemail van KPN. Daarbij wordt gelijk vermeld dat de dienst blijft behouden als ze terugkeren naar KPN. Volgens Tele2 wordt onterecht de indruk gewekt dat consumenten straks niet meer over een voicemaildienst kunnen beschikken als ze niet met KPN bellen.

Het schrijven van KPN is een antwoord op een brief die Tele2 eerder naar zijn klanten stuurde. Daarin meldt het telecombedrijf dat vanaf 8 maart de zogeheten ‘niet-regionale nummers’, waaronder de 0800- en 0900-nummers vallen, niet meer apart door KPN worden afgerekend. Alle kosten staan voortaan op één rekening. Die verandering is een gevolg van een besluit van toezichthouder Opta.

Volgens KPN licht Tele2 daarmee de klanten eenzijdig voor. „De voicemailservice via KPN blijft gewoon bestaan“, verduidelijkt Maaike Scholten van het telecomconcern. De woordvoerster geeft toe dat mensen met hun abonnement op vaste telefonie wel moeten terugkeren om gebruik te kunnen blijven maken van de voicemaildienst van KPN.

Geactualiseerd: vrijdag 3 maart 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie