Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tele2: Consumentenautoriteit slaat plank mis

door Jeanet Woldring 10 reacties

Communicatiebedrijf Tele2 gaat fel te keer tegen het besluit van de Consumentenautoriteit om een boete toe te kennen van zeventigduizend euro. Volgens de provider slaat de toezichter de plank volledig mis. 

De boete is opgelegd voor een drietal zaken. Met twee hiervan is Tele2 het in zijn geheel niet eens. De provider geeft toe dat zij onzorgvuldig is geweest door bij een klein percentage klanten met een ISDN aansluiting niet duidelijk te vermelden dat zij een toeslag betalen voor ISDN. Dit rechtvaardigt volgens Tele2 echter niet de boete die is opgelegd.

Naar aanleiding van signalen in de markt is de Consumentenautoriteit in februari 2008 gestart met een onderzoek naar de verkoop van vaste telefonie abonnementen door Tele2 aan bestaande klanten. 

Deze klanten ontvingen al een factuur voor hun belminuten en kregen nu ook een aanbieding voor het afnemen van een abonnement op vaste telefonie bij Tele2. Het zou bijna een jaar geduurd hebben voordat Tele2 enige inzage kreeg in de verwijten. Bovendien heeft het de Consumentenautoriteit nog vier maanden gekost om de boetes te bepalen. Dit vindt Tele2 op zijn minst vreemd. 

“Tele2 is ruim 11 jaar actief op de Nederlandse markt en heeft meer dan 1,2 miljoen tevreden klanten. Dat kan alleen maar als je op een correcte manier met je klanten omgaat,” aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt van Tele2. “Wij zijn diep teleurgesteld in de Consumentenautoriteit. De toezichthouder slaat hier volledig de plank mis door niet op te komen voor de bescherming van consumenten, maar door over de hoofden van de consument heen juridische haarkloverij te bedrijven.”

Zie ook: Tele2 Internet & Bellen

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (10)

Geplaatst door: am.vangelderen ()

beste mensen ben al een maand bezig maar hoe kan ik mijn website oploaden???????
alfast bedankt
anita

Geplaatst door: webservice ()

Geachte Frans

Stuurt u mij alstublieft een email met uw mobiele nummer en klantgegevens. Ik ben een medewerker van
Tele2 en kan voor u kijken wat er aan de hand is. Mijn email adres is: webservice@tele2.nl

Met vriendelijke groeten,

Tele2 webservice

Geplaatst door: Frans ()

Teleurstellende service vaste telefoonlijn van Tele2. Mijn 89-jarige moeder moest helaas verhuizen naar een verzorgingstehuis. Op 6 April verhuizing aangemeld bij Tele2, verhuizing met behoud van telefoon nummer duurt 4 weken en is toegezegd voor 5 Mei. Verhuizing dus uitgesteld tot 5 Mei. Haar medisch alarm loopt namelijk ook via de telefoon lijn.
Het is nu 15 Mei en de aansluiting is nog altijd niet veranderd. Het enige wat ik hoor van Tele2 zijn excuses en de schuld bij KPN leggen.
Niet zo erg geslaagd is deze technologische tijd om een oude dame zonder telefoon te laten zitten en daar geen goede verklaring voor te hebben.
Brieven, e-mails en telefoontjes naar Tele2 hebben nog steeds geen resultaat.
Is zij de enige met zo`n probleem?
Wat is de gemiddelde duurtijd voor een verhuizing? Zelfde plaats en zelfde 4 nummers in de postcode.

Geplaatst door: WebserviceTele2 ()

Geachte Darius_83 Stuurt u mij alstublieft een email met uw Tele2 mobiele nummer en/of uw Tele2 klantgegevens. Ik ben een medewerker van Tele2 en kan voor u kijken wat er aan de hand is. Mijn email adres is: webservice@tele2.nlMet vriendelijke groeten,Webservice Tele2

Geplaatst door: Darius_83 ()

ik heb nu een abonoment van Tele2 voor de vaste telefoon en ik ben allebehalve blij ermee.

het probleem : we kunnen niet naar buiten bellen, maar wel gebeld worden. Internet die we van provider Online (onderdeel KPN) hebben werkt wel.

Na 4 weken zonder telefoon te hebben gezeten hebben we 3 verschillende monteurs thuis gehad die pas na lange wachtijd langs kwamen, klantenservice die meermaals herhaald dat er over 24 uur contact word opgenomen, Tele2 die zegt dat het problem bij kpn is, Kpn die zegt dat het probleem bij Tele2 zit en nu komen ze dat het probleem waarschijnlijk bij Online zit! De reactie van Online was niet erg verrassend natuurlijk, want die gaf tele2 weer de schuld. Nadat we de deuntjes van de wachtmuziek van alle 0900 nummers beu zijn geworden zijn onze mobiele kosten natuurlijk erg gestegen.

Mijn moeder is nu ten einde raad en weet niet hoe ze dit moet oplossen en word helemaal gek van de heele tijd te horen " Houd uw mobiel standby, uw wordt binne 24 teruggebelt"..

iemand een idee wat we zouden kunnen doen??

Geplaatst door: Robin de Groot ()

Helaas doordat de wijkkast volzat kon ik ook niet mijn abo verkassen naar mijn nieuwe adres of ik zou akkoord moeten gaan met 4MB daardoor dus opgezegd. Wat ik niet begrijp dat mensen hier mekkeren. Op een site als internetten komt Tele2 helemaal niet naar voren met zijn 20MB Compleet pakket als ik mijn postcode en huisnummer intik. Ook bellen met Tele2 leverde het zelfde verhaal op dat ik alleen een 4MB abo kon nemen. Duidelijk toch. Daardoor heb ik voor Alice gekozen.

Geplaatst door: Robin de Groot ()

Even een response op eerdere wat negatieve reacties over Tele2. Ik ben 2 jaar lid geweest van van Tele2 (2007,2008) en kan zeer positief terug kijken op mijn Tele2 Compleet abo. Goede support (lokaal tarief) per telefoon op de weinige momenten dat ik ze nodig had. Ook het bellen werkte een stuk beter dan KPN Internetplusbellen of Telfort zoals ook recent bleek uit onafhankelijk iping onderzoek.

Alhoewel mijn huidige provider Alice daar dan wel weer slecht uit kwam qua bellen terwijl dit nu 4 maanden net zo goed werkt als Tele2 en nog voordeliger is ook qua vast-vast bellen 0,0 kosten ook geen starttarief. Merkte wel dat bij sommige draagbare DECT telefoons het wel nodig is een gratis dect filter bij Alice aan te vragen. Bij mij niet nodig (Siemens gigaset 260) bij mn ouders wel die hadden ander Siemens Gigaset werkt nu prima.

Geplaatst door: Ben M ()

Zo lang er internet bestaat zijn er altijd problemen geweest, zeker bij de adsl aanbieders en inhet begin ook bij de kabelaanbieders. het verhaal van een volle wijkcentrale is volslagen onzin aangezien dit volgens mij niet eens kan, maar slecht een smoes is van de adsl aanbieder die niet in staat is om de klant goed en juist te voorzien van een juiste aansluiting.
Wij zijn nu al ruim 2 jaar aangesloten op een all in pakket van UPC dit werkt heel erg goed nooit geen problemen niks geen maanden wachten op een aansluiting maar slechts een week en ook mijn ervaring wat betreft de beloftes van upc die zij naar ons deden netjes werden na gekomen.
Mijn persoonlijke ervaring met kabelinternet is dus heel goed, wat ook belangrijk is krijg je waar voor je geld dus niet zo als bij adsl 20mb betalen en slechts 14mb krijgen wat bij adsl heel veel voorkomt.

Geplaatst door: R A Donker ()

Welke provider doet dat niet. Bijna elke provider staat hoog in de klachtenlijst. Misbruik maakt bijna elke provider. Dat de centrale vol zit kan Tele2 niks aan doen, omdat KPN de centrale beheerd. Heel de telecom sector heeft lak aan klanten en willen alleen zo veel mogelijk geld verdienen. Doordat er geen echte concurrentie is en de grote bedrijven alleen maar voor de aandeelhouders gaan zal de service voorlopig wel slecht blijven. Als er een partij is die het goed doet wordt het overgenomen door KPN en kunnen ze weer door gaan met slechte service en zakken vullen.

Geplaatst door: Bob Schurkjens ()

De directeur van Tele2 is een huichelaar. Het hele internet staat vol met klachten over Tele2. Tele2 is alleen maar in het geld van klanten geénteresseerd en overtreedt de Wet Oneerlijke Handelspraktijken. Daarom hebben ze nu een boete gekregen. Ik vind dat ze er nog genadig van af komen. Heel veel klanten moeten maandenlang wachten op een aansluiting bij Tele2. Dit wegens een "volle wijkcentrale". Als consument heb je het wettelijke recht om na 30 dagen de overeenkomst met Tele2 te ontbinden als Tele2 niet levert. Maar als je Tele2 na maaandenlang wachten op een Tele2-aansluiting belt om je overeenkomst met Tele2 te ontbinden wordt er door Tele2 gedreigd met honderden euro`s opzegvergoeding. Dat is volstrekt illegaal maar daar heeft Tele2 lak aan. Met pure intimidatie proberen ze op deze schandalige manier klanten binnen te houden. Ze maken gewoon msbruik van het feit dat de meeste consumenten de wet op dit punt toch niet kennen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie