Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 als eerste met VoLTE

door Els Werkman Leestijd: 2 minuten

4G Tele2De Nederlandse 4G-netwerken werden tot 29 maart 2016 alleen gebruikt voor mobiel internet. Op die dag heeft Tele2 een aantal klanten op haar eigen 4G-netwerk overgezet naar 'Voice over LTE', oftewel VoLTE. Deze klanten bellen nu via het mobiele internet en daarmee zijn ze de eerste ter wereld. Voordelen van VoLTE zijn de spraakkwaliteit en de kortere call set-up time.

Eerste 4G-only operator ter wereld

Francois Mairey, CTIO Tele2 Nederland: "We zijn erg trots dat Tele2 de eerste 4G-Only operator in de wereld is geworden." Tele2 heeft sinds 2015 een eigen 4G-netwerk, voor spraak wordt vooralsnog het netwerk van T-Mobile gebruikt, behalve dan voor de VoLTE klanten. Het Tele2 4G-netwerk heeft tenminste 96% dekking buitenshuis, dit wordt nog steeds verder verbeterd. Als het eigen 4G-netwerk niet afdoende is wordt de klant automatisch overgeschakeld naar het 2G dan wel 3G netwerk van T-Mobile. Tele2 is de enige Nederlandse operator die gebruik maakt van 2 netwerken. Dit is feitelijk roaming en Tele2 betaalt T-Mobile voor het gastgebruik van haar netwerk. Tele2 wilt zo snel mogelijk van deze constructie af, dit kan alleen als al het verkeer via het eigen netwerk wordt afgehandeld. De eerste stap in die richting is nu dus gezet.
 

VoLTE gebruik toestelafhankelijk


Tele2 wil de VoLTE-dienst zo snel mogelijk aanzetten voor al haar klanten, er wordt gestreefd naar het einde van de zomer. Hoe snel dit echt gaat is in eerste instantie afhankelijk van de ervaringen van de Tele2-klanten die nu gebruik zijn gaan maken van VoLTE. En in tweede instantie moeten de telefoons geschikt zijn/geschikt gemaakt worden, er is namelijk een speciale software-update nodig.

Bekijk hier de 4G dekking in Nederland.

Geactualiseerd: donderdag 31 maart 2016

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie