Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tariefwijzigingen buitenland bij Hi per 1 juli

door Jeanet Woldring

Per 1 juli gelden voor Hi abonnees en prepaidklanten nieuwe tarieven voor bellen binnen de EU. Bellen van 51 cent naar 46 cent per minuut. Gebeld worden van 23 cent naar 18 cent per minuut. Ontvangen van voicemail wordt gratis in plaats van 23 cent.

Voicemail ontvangen wordt gratis
Per 1 juli wordt het ontvangen van een voicemail gratis. waar ook ter wereld. Voor het beluisteren van voicemail berichten betaal je het tarief voor bellen naar Nederland. Voor alle gesprekken binnen de EU geldt dat er wordt afgerond op de eerste 30 seconden en daarna per seconde. Gebeld worden binnen de EU wordt per seconde berekend. Alle gesprekken buiten de EU (zowel bellen als gebeld worden) worden per minuut (60 seconden) afgerond.
 
Tariefwijzigingen Internet op je mobiel Blackberry
Wie een Eindeloos Online, Xtra Snel of Blackberry bundel heeft, betaalt € 2,95 per MB, anders € 3,95 per MB. Bij gebruikers van een Eindeloos Online Blackberry wordt internetverbruik afgerond per 20 KB, anders per 10 KB. De tarieven buiten de EU van Eindeloos Online Blackberry worden per 1 juli ook aangepast. Ze gaan van € 29,75 per MB naar € 19,90 per MB. Hiermee zijn de Internet op je mobiel tarieven van Eindeloos online Blackberry hetzelfde als de tarieven van Eindeloos Online.

Datalimiet Internet op je mobiel en laptop in het buitenland 
Om een onverwacht hoge telefoonrekening te voorkomen, wordt er per 1 juli een standaard begrenzing van € 59,50 op het datagebruik in het buitenland (EU) ingezet. Heb je deze grens bijna bereikt, dan ontvang je een berichtje en kun je aangeven om verder gebruik te maken van Internet op je mobiel in het buitenland. Dit kun je doen door een (gratis) sms’je te sturen –vanaf je toestel- met de tekst “JA” naar 1330. Je kunt dan de rest van de maand onbeperkt gebruik maken van Internet op je mobiel in het buitenland (EU). Bij geen melding kun je de rest van de kalendermaand geen gebruik meer maken van Internet op je mobiel of Laptop in het buitenland (EU). Als je de datalimiet wilt deactiveren en onbeperkt gebruik wilt maken van Internet op je mobiel in het buitenland (EU), kun je na 1 juli gratis een gratis sms-je sturen met ‘DATALIMIET UIT' naar 1330. 

De datalimiet ligt op het bedrag van € 59,50 en is afgeleid van het ronde bedrag € 50 excl. btw. Gemiddeld komt dat overeen met ca. 20 MB aan dataverkeer, afhankelijk van je abonnement en land.

Hi Prepay
Voor prepaidbellers gaan de tarieven binnen de EU per 1 juli eveneens omlaag. Bellen: van 51 ct naar 46 ct per minuut. Gebeld worden van 23 ct naar 18 ct per minuut.

Voor bellen en gebeld worden buiten de EU gelden per 5 juli nieuwe tarieven. Zo worden de zones gewijzigd en gelden er geen piek- en daltarieven meer. In de 'Rest van Europa' kost bellen dag en nacht 1,25 euro per minuut en gebeld worden 85 cent per minuut. In de VS en Canada en de 'Rest van de Wereld' respectievelijk 2,50 euro en 2 euro per minuut. Terwijl je in 'uitzonderingslanden' een minuutprijs van 4,50 euro betaalt voor een belletje. Gebeld worden is 2 euro per minuut.

Wie het niet eens is met deze wijziging kan de aansluiting kosteloos beëindigen en het beltegoed terugvragen, dat kan tot 1 juli 2010. Je nummer zal dan direct vervallen. Dit kan door te bellen met de klantenservice via 1200.

Op Vakantiebellen.com kunt u de wijzigingen op 1 en 5 juli terugvinden.

Gepubliceerd: dinsdag 29 juni 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie