Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tariefswijzigingen KPN vastnet per 1 november

door Jeanet Woldring 3 reacties

KPN wijzigt enkele prijzen per 1 november 2008. Het betreft ondermeer verhuistarieven en een aantal tarieven van bellen met de vaste telefoon. Hieronder alle wijzigingen op een rijtje.

Verhuistarieven
Per 1 november 2008 veranderen de eenmalige verhuistarieven. In onderstaande tabel staan de oude en nieuwe tarieven vermeld:

 Verhuistarieven  oud nieuw
 Gewone tel. aansluiting  € 11,75  € 22
 ISDN-aansluiting  € 28,83  € 22
 TV van KPN  gratis  gratis
 Gidsvermelding  gratis  gratis

Nieuw nummer helpdesk Storingen
Vanaf 1 november 2008 zijn de storingsdiensten voor vaste telefonie en internet bereikbaar onder het nummer van KPN KlantenService, 0900-0244 (€0,10 per minuut). Dit houdt in dat de helpdesk Storingen voor vaste telefonie niet meer bereikbaar is via het gratis nummer 0800-0407.

Alleen beltarieven BelBasis andere aansluitingen wijzigen
KPN wijzigt per 1 november een aantal tarieven van bellen met uw vaste telefoon. Het betreft minimale verhogingen en is alleen voor BelBasis waarbij 'afwijkende gesprekstarieven' gelden. Behalve binnen- en buiten de regio, wordt het bellen naar 088- en 085-nummers van o.a. BBned, Coolwave, Priority, Tele2 en CAIW iets duurder.

Als je belt naar een aansluiting die niet door KPN wordt verzorgd, gelden soms andere gesprekstarieven. Zo kost het bellen met BelBasis naar bijvoorbeeld eenTele2 klant binnen de regio overdag  3,42 cent per minuut en 's avonds 1,57 cent per minuut. Per 1 november wordt dit respectievelijk 3,45 en 1,59 cent per minuut. Het starttarief is wel altijd hetzelfde. 

Ter vergelijking: wie overdag binnen de regio naar een KPN klant belt, betaalt nu een minuuttarief van 2,98 cent; 's avonds 1,34 cent. Deze tarieven worden niet verhoogd per 1 november aanstaande. Ook Belvrij abonnementen -waarbij je zelf kiest wanneer je onbeperkt wilt bellen naar alle vaste nummers in Nederland- blijven ongewijzigd. Vergelijk hier alle tarieven Vaste Telefonie

Niet vermelde tarieven

Niet vermelde tarieven worden per 1 november 2008 niet gewijzigd.

Opzeggen of overstappen
Volgens KPN staat het je vrij je vaste telefonie-abonnement op te zeggen als je het niet eens bent met deze wijzigingen. Dit moet je doen 'in de vier weken na dagtekening van je factuur voor vaste telefonie'. Je contract wordt dan beëindigd per 1 november 2008. Ook zou je  van BelBasis (€ 18,48 p/mnd) kunnen overstappen naar BelVrij (€ 18,- p/mnd) waarbij je in het weekend gratis belt. Een andere mogelijkheid is overstappen naar  InternetPlusBellen (v.a. € 35 p/mnd)  een internetabonnement + gratis belbundel waarbij je geen apart telefonieabonnement meer nodig hebt. Nieuw hierbij is dat je flexibel bent: na 3 maanden kun je elke maand gratis je internetsnelheid wijzigen. Onbeperkt verhogen óf verlagen zonder boete of nieuw jaarcontract.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: h.vlutters ()

Waar vind ik op de KPN site mijn rekeningen voor de vaste telefoon aansluiting?

Opmerking van de redactie op 30-09-2010
Die staan in uw eigen gedeelte op www.kpn.com. Onder `MijnKPN` kunt u uw eigen zaken regelen. Hier staan ook de facturen voor mobiele telefonie en internet.
Geplaatst door: henk ()

Geachte medewerkers!Ik heb een jaarcontract Surfen&Bellen (nog op de oude voorwaarden afgesloten) en heb nu een Servicebericht Surfen&Bellen ontvangen met daarin nieuwe gesprekstarieven en onder aan de brief de zin `Mocht u zich niet kunnen vinden in deze wijziging, dan staat het u vrij uw Surfen&Bellen abonnement tot 1 januari 2009 kosteloos op te zeggen`. Betekent dit dat ik nu mijn contract kan afbreken, en niet hoef te wachten tot de datum waarop het contract is ingegaan? Of moet ik gewoon mijn tijd uitzitten en wachten tot volgend jaar om mijn contract Surfen&Bellen te beeindigen?Met vriendelijke groet, Henk Spit

Geplaatst door: H.A. Lepoutre ()

20-11-2008
Beste medewerkers,

Vraag gesteld via computer op mijn werk omdat ik thuis geen internet aansluiting heb:

1. Waarom krijg ik niet per post de tariefswijzigingen door?
terwijl ik wel de gelegenheid krijg om te bellen dat ik papieren rekeningen wil blijven ontvangen. NB Er zijn meer mensen die om welke reden dan ook geen internet thuis (willen) hebben. Als jullie die als klant willen houden, stuur ze dan per post de nodige informatie svp
2.Ik ben naar de Primafoon KPN winkel in Enschede geweest, maar ook zij konden mij geen folder met tariefswijzigingen geven
3. Op jullie site vind ik geen recent overzicht van alle tarieven, laat staan alle tariefswijzigingen. Waar staat dit volgens u wel te lezen?

Ik hoop spoedig antwoord van u te krijgen, het liefst telefonisch of per post
Met vriendelijke groet,

H.A.Lepoutre

Opmerking van de redactie op 24-11-2008
U heeft uw vraag nu op een onafhankelijke vergelijkingssite gesteld; wij zijn KPN niet! Indien u graag een antwoord op uw vraag wenst te krijgen raad ik u aan de vraag direct bij de aanbieder te stellen, bijvoorbeeld via hun helpdesk.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie