Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tariefswijziging Essent Kabelcom Twinner

Tariefswijziging Twinner - vast naar mobiel

Per 1 februari 2004 worden de Essent Kabelcom-(Twinner) tarieven voor bellen naar een mobiel nummer in Nederland aangepast. Het betreft een forse daling én een kleine verhoging.

De 30.000 Twinner-bellers kunnen vanaf 1 februari tijdens de piekuren voor 22,50 cent per minuut naar een mobieltje bellen. Nu kost dat 31,05 cent, een tariefsverlaging van 27,5%. Tijdens de daluren en in het weekend wordt het bellen naar een GSM overigens iets duurder: resp. 3,9% en 1,4%. Nu belt men via de kabel in de avonduren én in het weekend voor 20,70 cent, straks kost het in de daluren 21,50 en 's nachts en in het weekend 21 cent per minuut.

Klik hier voor een vergelijking van de tarieven met die van KPN, waaruit blijkt dat Twinner klanten voor het bellen naar KPN Mobile en Vodafone duurder uit zijn en voor de overige operators goedkoper.
Klik hier voor een vergelijking van de tarieven met die van UPC, waaruit blijkt dat Twinner kabelbellers soms duurder en soms goedkoper uit zijn dan UPC kabelbellers. Waarbij opgemerkt moet worden dat UPC bellers in alle gevallen goedkoper uit zijn in vergelijking met KPN voor het bellen naar mobiel.

Twinner wijzigt de tarieven vanwege het feit dat de aanbieders van mobiele telefonie de kosten fors verlaagd hebben. De kabelaar rekent dit voordeel aan de klant door. Dit levert de gemiddelde Twinner abonnee een besparing op van 16% op kosten voor het bellen van vast naar mobiel, zo kondigt Essent Kabelcom op haar website aan.

Bent u nog geen kabelbeller op het netwerk van Essent en zou u het willen worden, dan is dit  momenteel overigens niet mogelijk. Met het aantal van 30.000 abonnees zou het netwerk optimaal benut zijn. Meer klanten zou volgens Essent een nieuwe en kostbare uitbreiding van apparatuur en netwerk betekenen. Er worden momenteel nieuwe oplossingen op het gebied van telefonie getest. Zodra hier meer over bekend is, kunt u het uiteraard vinden op Bellen.com.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie