Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tariefsverlaging Orange kleurt Bellen.com oranje

Leestijd: 3 minuten

Orange heeft vandaag een nieuwe tariefstructuur geïntroduceerd, waardoor mobiel telefoneren goedkoper wordt voor abonnees. Mobiel bellen kost voortaan 12 cent per minuut voor de abonnementen tot € 40 en 10 cent voor de bundels daarboven. Voorheen betaalde u bij de goedkoopste Orange-abonnementen 32 cent per minuut en gold het tarief van 12 cent pas bij abonnementen vanaf € 82,50 per maand. De sms-tarieven lopen uiteen van 6 tot 17 cent per bericht. Een mms versturen kost 34 cent. Voor het bellen buiten de bundel hanteert Orange nu een minuuttarief van 22 cent. De oude situatie kende geen prijsverschil tussen het bellen binnen en buiten de bundel.

Belwijzer kleurt Oranje
Door de wijzigingen kleurt de tariefvergelijking op Bellen.com ineens een stuk meer oranje. Ook wel toepasselijk gezien het naderende WK! Wie in de Belwijzer aangeeft maandelijks 100 minuten te bellen, ziet Orange nu bovenaan staan.

Alles uit één bundel en onbeperkte houdbaarheid
Orange rekent de gesprekken af per werkelijk gebelde seconde. Dit in tegenstelling tot veel concurrenten die minimaal een minuut berekenen, ook bij een gespreksduur van 3 seconden. Aangezien zes van de tien mobiele gesprekken van abonnees korter dan een minuut duren volgens Orange, scheelt dit aanzienlijk.  Wel geldt voor ieder gesprek een starttarief van 6 cent. Zoals we al gewend waren, vallen bij Orange alle diensten binnen één geldbundel. Dus bijvoorbeeld ook het gebruik in het buitenland en het bellen naar 0900-nummers. Ook in de nieuwe tariefstructuur is het tegoed onbeperkt houdbaar.

Extraatjes
Voor klanten met een abonnement van € 50 of hoger, heeft Orange enkele extraatjes. Deze zogenaamde Premier-klanten bellen gratis naar de klantenservice, ontvangen een reserve simkaart voor noodgevallen en krijgen 50% korting op een toestelverzekering.

Voordeelbundels
Naast de nieuwe tarieven introduceert Orange ook een achttal voordeelbundels. Deze zijn onderverdeeld in de categorieën sms, op reis*, data en bellen. Met laatstgenoemde bundel kunt u kiezen voor "onbeperkt" bellen naar vaste nummers en Orange-klanten. Hierbij geldt wel een maximum van 2000 minuten per maand. Voor de bundels betaalt u een vast maandbedrag, dat in mindering wordt gebracht op uw geldbundel. Als u bijvoorbeeld een Orange € 15 abonnement wilt met een sms 60 bundel van € 5,50, houdt u nog maar een bundel over van € 9,50 waarmee u kunt bellen tegen het lage tarief van 12 cent. Zodra u de bundel overschrijdt, betaalt u het hogere beltarief van 22 cent per minuut. Om dit te voorkomen kan het verstandig zijn om niet het € 15 maar het € 20 abonnement te kiezen. De voordeelbundels kunnen maandelijks aan- of uitgeschakeld worden.

Sim Only
Voor mensen die geen nieuw toestel nodig hebben, kent Orange een aantal Sim Only varianten. Bij deze abonnementen verdubbelt Orange het maandelijkse tegoed. Bij een € 7,50 abonnement krijgt u een bundel van € 15,-. Omgerekend kunt u hierdoor al bellen vanaf 8 cent per minuut, sms'en voor 9 cent en mms'en voor 17 cent. Ook het starttarief wordt gehalveerd tot 3 cent. Voordeelbundels zijn, met uitzondering van de databundel, niet mogelijk in combinatie met Sim Only.

Bestaande klanten
De genoemde wijzigingen gelden voor alle klanten die vanaf vandaag een abonnement afsluiten. Voor bestaande klanten heeft Orange een overgangsregeling.

* Zie voor meer informatie over de twee nieuwe voordeelbundels 'Bel op reis' en 'Sms op reis' onze speciale website Vakantiebellen.com.
 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie