T-Mobile wijzigt opzegtermijn

door Anniek Kruijer (9 reacties)

Per 22 december 2003 wijzigen de Algemene Voorwaarden van T-Mobile Abonnee voor alle T-Mobile Abonnee klanten.

De belangrijkste wijzigingen betreffen de wijziging van de opzegtermijn naar drie maanden (artikel 10.2) en de toevoeging van artikel 12 met betrekking tot content en contentdiensten.

Tot dusver waren T-Mobile en Orange nog de enige providers die een opzegtermijn van twee maanden hanteerden. In 2002 werd hier vermeld dat KPN het opzegtermijn verhoogde van één naar drie maanden, een termijn die ook Vodafone, Telfort en Debitel in hun voorwaarden hebben staan.

Bent u van plan om van abonnement te veranderen, houdt deze termijnen dan goed in de gaten! In de praktijk wordt de datum waarop het contract afgesloten is, vaak vergeten. Daarom is het via de ContractWizard van Bencom mogelijk om tijdig op de hoogte te zijn over het aflopen van het contract van uw mobiele telefoon bij een aanbieder/service provider. Zodoende kunt u eventueel overstappen naar een goedkopere aanbieder. Het opnieuw afsluiten van een contract is namelijk in de meeste gevallen voordeliger dan het stilzwijgend te verlengen. Dankzij de invoering van nummerportabiliteit wordt u nu ook nog in staat gesteld het huidige nummer mee te nemen naar een (nieuwe) provider. Dit maakt het opnieuw afsluiten van een abonnement nog aantrekkelijker.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (9)

Geplaatst door: Jan Pieter

Hey Jurgen,

Heb je daar een artikel nummer bij?

Geplaatst door: Jurgen

Mag dit eigenlijk wel?

Ik dacht dat in het nederlands wetboek onder het gedeelte overeenkomsten staat: "de opzegtermijn mag nooit langer zijn dan de periode waarvoor ik betaal"

Met andere woorden, ik betaal per maand, dus mijn opzegtermijn is één maand.

(Ps. Naar deze regel heb ik ook verwezen toen ik mijn huur van mijn woning opzegde en ik van de huurbaas een opzegtermijn van 3 mnd kreeg. Achteraf heb ik gelijk gekregen)

Geplaatst door: Cliff

Hou er rekening mee dat dit GEEN reden is om op te kunnen zeggen men heeft in de voorwaarden opgenomen dat men MAG veranderen heb je dus je handtekening gezet dan kan je daar niks maar aan doen!!

Geplaatst door: gerard

Wijzigen jullie de contract wizard voor T-mobile automatisch, of moet ik dat voor onze abonnementen opnieuw invoeren?

Groet

Geplaatst door: Peter

Is dus nu alleen bij Orange nog 2 maanden als ik het goed heb.

Geplaatst door: Jansen

Gerard--> dit is bij iedere provider zo. Bij T-Mobile hebben de mensen dus tot nu toe gewoon leuk kunnen profiteren dat het niet zo was. Nu hebben ze gewoon dezelfde regels als iedere andere operator ook!

Geplaatst door: Gerard

Leuk bedacht. Als je nu van provider wil veranderen, dan betaal je drie maanden een dubbel abonnement.

Geplaatst door: Willem

De nieuwe voorwaarden gaan m.i. ook voor bestaande abonnementen meteen in. Je zou inderdaad per direct je abonnement kunnen stoppen.
Overigens, de opzegwizzard van bellen.com rekent nog met 2 maanden opzegtermijn! Pas op dus!

Geplaatst door: ergo sum

Is deze wijziging van de algemene voorwaarden nu reden om mijn abonnement per direct stop te zetten?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.