Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile wereldwijd beste mobiele netwerk

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

De top vijf van het umlaut onderzoek wereldwijdT-Mobile heeft het beste mobiele netwerk ter wereld. Want ook wereldwijd komt het mobiele netwerk van T-Mobile als beste uit de test van het Duitse onderzoeksbureau umlaut. En als we verder kijken zien we dat KPN op de vijfde plek staat. We boffen in Nederland!

En de winnaar beste mobiele netwerk wereldwijd is...

Logo umlaut

De test werd vorig jaar uitgevoerd. Toen pakte T-Mobile al voor de vijfde keer op rij de hoogste score voor haar mobiele netwerk in Nederland. En die score blijkt voldoende om ook als beste netwerk ter wereld uitgeroepen te worden. Mooi voor T-Mobile. Fijn voor alle mobiele Nederlanders. Bij dit onderzoek worden punten toegekend: er zijn maximaal 1000 punten te verdienen. En alle drie Nederlandse netwerken scoren boven de 900 punten. T-Mobile kreeg 962 punten, KPN 954 en Vodafone 945 punten.

In 2020 deed het bedrijf ook onderzoek in een aantal andere landen, waaronder bijvoorbeeld in Duitsland (eerste plek T-Mobile met 926 punten),  Spanje (Vodafone, 890 punten), Oostenrijk (Magenta, 955 punten) en Zwitserland (Swisscom 960 punten, Sunrise 955 punten).  Zwitserland heeft dus twee netwerken in de top 3 staan.  

Uitslag umlaut test 2020 Nederland

Hoe wordt mobiele netwerk getest?

Umlaut gaat overal letterlijk op pad. Met auto's, maar ook lopend. En overal wordt hetzelfde protocol uitgevoerd. Hierdoor zijn de metingen goed met elkaar te vergelijken. Het umlaut onderzoek wordt dan ook gezien als het leidend op dit gebied.

Er werd door vier auto's een vaste route door Nederland gereden, met testtoestellen aan boord. De testteams belden met elkaar, downloaden filmpjes  en benaderden websites. Er worden vooral snelheden gemeten, bijvoorbeeld van het tot stand komen van een gesprek of het laden van een YouTube filmpje. Dit wordt gecombineerd met soortgelijke metingen die te voet in dorpen en  steden en al rijdend in de trein gedaan zijn. In het testgebied wonen 6.2 miljoen mensen, dit is ruim een derde van de Nederlandse bevolking. 

Crowdsourcing

Umlaut gebruikt ook data uit een crowdsourcing-app. Tussen mei en november 2020 zijn er in totaal 237 miljoen snelheidsmetingen gedaan door 45.324 gebruikers. Zo’n 80 procent van het Nederlandse grondgebied werd bestreken. Uit dit deel van het onderzoek komt Vodafone als beste uit de bus, waarbij het gaat om de kwaliteit van de dekking.

Conclusie

Ook uit het umlaut onderzoek van dit jaar blijkt dat we geluk hebben met netwerken die zo goed scoren! Want de Nederlandse netwerkoperators behoren tot de wereldwijde top. Sterker nog, we kunnen gebruikmaken van het beste netwerk ter wereld. Of van één van de andere twee aanbieders. Want als de uitslagen zo dicht bij elkaar liggen, maakt het eigenlijk niet echt uit bij wie je klant wordt: bij T-Mobile, KPN of Vodafone. Doe er je voordeel mee bij het maken van een vergelijking.

Geactualiseerd: dinsdag 2 maart 2021

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie