Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile weer snelste mobiele netwerk

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Het mobiele netwerk van T-Mobile is opnieuw uitgeroepen tot snelste netwerk van Nederland.  Zowel in de grote steden als buiten de Randstad haalt de provider de hoogste internetsnelheid. Hiermee heeft T-Mobile de Ookla Speedtest Award voor de eerste helft van 2019 gewonnen. 

Drie jaar op rij de snelste

Een smartphone met een speedtest eropHet is niet de eerste keer dat het netwerk van T-Mobile als snelste wordt beoordeeld. In 2017 kwam de provider ook als snelste uit de speedtesten van Ookla. En in 2018 kwam T-Mobile in een onderzoek van Open Signal eveneens als snelste uit de bus. 

Hoogste down- en uploadsnelheid

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van 418.722 tests die tijdens het eerste half jaar van 2019 in Nederland zijn uitgevoerd. T-Mobile haalt een gemiddelde downloadsnelheid van 78,10 Mbps en een totale snelheidsscore van 70,79. De gemiddelde uploadsnelheid is 18,24 Mbps. T-Mobile verbreekt met deze snelheden haar eigen record.

'Speed Score'

Ookla gebruikt voor de resultaten van dit onderzoek een zogenoemde Speed Score. Dit is een getal om de snelheid van het netwerk mee aan te geven. De down- en uploadsnelheden van de providers worden hierin meegenomen. De downloadsnelheid weegt echter zwaarder mee, omdat dat de snelheid is die gebruikers constant ervaren. T-Mobile heeft een Speed Score van 70,79 gehaald, op de tweede en derde plek komen Vodafone en KPN met 48,57 en 47,99. Het mobiele netwerk van Tele2 behaalde een score van 43,57.

Lees meer over het Ookla onderzoeksrapport.

Geactualiseerd: dinsdag 6 augustus 2019

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.