Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile weer snelste mobiele netwerk

door Margot Meendering

Het mobiele netwerk van T-Mobile is opnieuw uitgeroepen tot snelste netwerk van Nederland.  Zowel in de grote steden als buiten de Randstad haalt de provider de hoogste internetsnelheid. Hiermee heeft T-Mobile de Ookla Speedtest Award voor de eerste helft van 2019 gewonnen. 

Drie jaar op rij de snelste

Een smartphone met een speedtest eropHet is niet de eerste keer dat het netwerk van T-Mobile als snelste wordt beoordeeld. In 2017 kwam de provider ook als snelste uit de speedtesten van Ookla. En in 2018 kwam T-Mobile in een onderzoek van Open Signal eveneens als snelste uit de bus. 

Hoogste down- en uploadsnelheid

Voor het onderzoek is gebruik gemaakt van 418.722 tests die tijdens het eerste half jaar van 2019 in Nederland zijn uitgevoerd. T-Mobile haalt een gemiddelde downloadsnelheid van 78,10 Mbps en een totale snelheidsscore van 70,79. De gemiddelde uploadsnelheid is 18,24 Mbps. T-Mobile verbreekt met deze snelheden haar eigen record.

'Speed Score'

Ookla gebruikt voor de resultaten van dit onderzoek een zogenoemde Speed Score. Dit is een getal om de snelheid van het netwerk mee aan te geven. De down- en uploadsnelheden van de providers worden hierin meegenomen. De downloadsnelheid weegt echter zwaarder mee, omdat dat de snelheid is die gebruikers constant ervaren. T-Mobile heeft een Speed Score van 70,79 gehaald, op de tweede en derde plek komen Vodafone en KPN met 48,57 en 47,99. Het mobiele netwerk van Tele2 behaalde een score van 43,57.

Lees meer over het Ookla onderzoeksrapport.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie