Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Voordeelsim minder voordelig dan het lijkt

door Jeanet Woldring

Zoals vooraangekondigd in onze nieuwsbrief  'Ook deze herfst volop besparen' heeft T-Mobile vier nieuwe Sim only's  onder de naam 'Voordeelsim'. De abonnementen zijn bedoeld voor iedereen die geen nieuw toestel zoekt, maar wel wil besparen op belkosten. Het belangrijkste is de combinatie van belminuten en sms’jes in één abonnement. Bellen.com heeft uitgezocht of Voordeelsim inderdaad voordeel oplevert.

Vergelijking met T-Mobile's eigen Sim only's 
T-Mobile heeft met Voordeelsim nu drie verschillende soorten abonnementen waarbij je geen nieuw toestel krijgt (de zogeheten Sim only's). Het voornaamste verschil met Relax  en Flex Sim Only is dat je met Voordeelsim zowel een vast aantal belminuten als sms'jes per maand krijgt. Je hoeft dus geen aparte sms-bundel meer toe te voegen. Je kunt overgebleven belminuten of sms'jes echter niet meenemen naar de volgende maand. Het is evenmin mogelijk om de overgebleven sms’jes om te zetten naar minuten, of andersom. In onderstaande tabel alle verschillen op een rijtje.

 T-Mobile Sim Only Voordeelsim Relax Sim Only Flex Sim Only
Bellen

vast aantal belminuten én sms'jes per mnd.

elke mnd zelf belminuten
inkopen; 

alles uit 1 bundel: bellen, sms, mms

Afrekening per minuut

1e min volledig, daarna per seconde

1e min. volledig, daarna per seconde

Houdbaarheid bundel 1 mnd. 2 mnd. onbeperkt
Hoger buitenbundeltarief

ja, € 0,30 per min/sms

ja, € 0,25 per min.

nee,  gelijk
Sms/mms

incl. sms-bundel; mms buiten de bundel

sms v.a. € 0,01

buiten bundel ook voordelig sms'en

Voeg toe:  niet nodig

Sms Voordeelbundel (v.a. € 0,01 per bericht)

Sms Verdubbelaar  (€ 2,50 p/mnd: 2x zoveel sms'jes/mms'jes) 


Wirwar van tariefsoorten
Waarschijnlijk weet u nu nog niet welk abonnement het best bij u past. Laat staan dat u nu weet of Voordeelsim echt voordeliger is. En dan vergelijken we alleen nog maar het Sim only aanbod van T-Mobile! We hebben het nog niet eens over de andere abonnementen in ruim 50 'soorten en smaken'! Geen wonder dat toezichthouder Opta meer duidelijkheid wil in de wirwar van tarieven...

Afrekening per minuut
Voordeelsim  lijkt qua tarieven en voorwaarden opvallend veel op Vodafone Scherp. T-Mobile heeft weliswaar een beperkter aanbod en wél sms'jes in de bundel, maar de bekende nadelen zijn ook op deze abonnementen van toepassing. Zo worden de gesprekken per minuut afgerekend en betaal je fors meer als je je bundel op hebt. Het  buitenbundeltarief is ongeveer het tienvoudige! Met deze voorwaarden volgt T-Mobile de markt. Helaas heeft deze provider  nu net als Vodafone, KPN en Telfort abonnementen die goedkoop lijken, maar door de voorwaarden in de praktijk duurder uitpakken!

Conclusie
Je moet heel precies weten hoeveel je maandelijks belt en sms't, anders ben je door die hoge tarieven buiten de bundel fors duurder uit! Bovendien moet je geen wisselend belgedrag vertonen en je realiseren dat je bij het goedkoopste abonnement geen 100 maar slechts circa 70 minuten kunt bellen: dan is je bundel 'op'. Dat komt door de afrekening per minuut.  Wie deze afrekenmethode niet wil, is veel beter uit bij (T-Mobile dochter) Ben. En wel met Ben zuinig, soms, regelmatig of vaak waarbij je bovendien niet aan een jaarcontract vastzit! Ziet u door de bomen het bos niet meer in deze wirwar van tarieven en voorwaarden, raadpleeg dan de Belwijzer en u krijgt een advies op maat.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie