Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile verwacht data-explosie

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

T-Mobile verwacht een data-explosie. Het aantal apparaten dat van internet gebruik maakt, zal exploderen. Dat zegt topman Mark Klein in een interview tegen de NOS over mobiele netwerken. Of T-Mobile grotere bundels gaat aanbieden, net als Tele2, kan hij nog niet zeggen. Waren er verder opvallende uitspraken?

3G-netwerk stond slecht bekend. Hoe zit dat nu?

'Het 4G-netwerk is compleet anders dan het 3G-netwerk dat we rond 2008 hadden. Ik ben een paar keer meegegaan bij het vervangen van de apparatuur. Het enige wat bleef was het stroompunt, voor de rest werd alles vervangen. Daarnaast hebben we alle antennes voorzien van een motor, zodat alles softwarematig kan worden aangestuurd. Dat is handig bij onderhoud, maar betekent ook dat we veel preciezer kunnen sturen als er ergens een betere verbinding nodig is.

Hoe zit het met 4G+?

4G+ is een technologie waar we nu onderzoek naar doen en waarmee we aan het testen zijn. In tegenstelling tot de aanleg van ons 4G-netwerk hoeven we nu niet het dak op om iets toe te voegen. Zodra we dat willen, kunnen we de technologie aanzetten. We zullen dat doen als genoeg klanten er gebruik van maken. Omdat dat aantal nog zeer beperkt is, heeft het nog niet zoveel zin. Maar het komt er wel aan. Overigens zal dat omzetten KPN en Vodafone meer tijd kosten. Zij moeten opnieuw de mast in om hardwarematige aanpassingen te doen.

Wat kunnen we verwachten van 5G?

Ik denk dat het een grote verandering is. Het zal nieuwe toepassingen mogelijk maken. Een specialistische arts kan straks met 5G een patiënt opereren via een robot-arm. Omdat dat heel nauwkeurig moet gebeuren, mag er eigenlijk geen vertraging in de verbinding zitten. Daar is nu nog wel sprake van, maar ik denk dat die vertraging in 2020 zo goed als weg is. Mark Klein verwacht dat 5G In 2020 beschikbaar is. 'En dan leven we in een totaal andere wereld. Ga maar na: vijf jaar geleden had ik niet kunnen bedenken dat we nu alles streamen. Ik denk dat het datagebruik enorm zal toenemen. Het aantal apparaten dat van internet gebruik maakt, zal exploderen.'

Krijgt T-Mobile grotere bundels, net als bijvoorbeeld Tele2?

Daar kan ik nu niets over zeggen. Maar ik verwacht dat het datagebruik de komende tijd alleen maar verder toeneemt. Op ons netwerk is het gemiddelde gebruik al 1,2 GB. En ik denk dat we onze abonnementen daar blijven aanpassen. We willen niet dat onze klanten zich inhouden omdat ze een kleiner dataplan hebben.'

Verwachting 2016

De topman zegt heel tevreden te zijn heel tevreden over het T-Mobile netwerk. 'Het is nu tijd om meer klanten aan te boren. Ons aandeel op de zakelijke markt is nog heel klein en daar willen we iets aan gaan doen. Onlangs sloten we een contract met KLM en dat soort contracten willen we meer gaan afsluiten. Daarnaast kijken we uiteraard naar bellen via 4G  en gaan we, samen met een partner, video-content leveren.

Nieuwe tv-dienst

Knippr is de nieuwe tv-dienst van T-Mobile, die dit voorjaar beschikbaar komt. Via Knippr kunnen gebruikers zelf bepalen wat ze willen zien. De dienst richt zich op mensen die niet meer tv-kijken via de kabel. 'Die cord cutters zijn in Amerika een sterk groeiende groep, stelt Klein. T-Mobile heeft marktonderzoek laten doen waaruit blijkt dat één op de vier jonge huishoudens in Nederland (leeftijd tussen 18 en 35) bereid is om de tv-kabel door te knippen en een dienst als Knippr te nemen. 

Geactualiseerd: donderdag 4 augustus 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.