Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile vernieuwt Relax abonnement

door Jeanet Woldring

Telecomprovider T-Mobile past zijn tarieven voor mobiele telefoonabonnementen per 6 december aan. Bellen, sms’en en mobiel internetten wordt voortaan bij een Relax-abonnement inwisselbaar: één sms of mms staat gelijk aan één MB en één minuut bellen. Onbeperkt houdbaar tegoed blijft, evenals voordeelbundels met echt onbeperkt internet. Afrekenen gaat per eenheid, dus per minuut, sms, mms of MB. Dat maakt T-Mobile vandaag bekend.

Onbeperkt houdbaar tegoed: uniek
Eerder dit jaar is het Relax abonnement  ook al volledig vernieuwd. Positief nieuws is dat het toen gelanceerde  onbeperkt houdbare tegoed ook in het nieuwe Relax van toepassing blijft. Hiermee is de provider uniek, want het 'wat-van-jou-is-blijft-van-jou principe' wordt niet door KPN en Vodafone gehanteerd. Voor iedereen met een wisselend bel- en smsgedrag levert deze aanpak van T-Mobile een aanzienlijke besparing op.

Afronden naar boven
Nadeel is dat er nu wel per eenheid naar boven wordt afgerond. Dit najaar was er veel ophef over het afronden per minuut, naar aanleiding van televisieprogramma Kassa. Gemiddeld zouden Nederlanders hierdoor zo'n 60 procent duurder uit zijn. Vodafone en KPN besloten hierna om consumenten ook weer abonnementen te gaan aanbieden waarbij per seconde wordt afgerekend. T-Mobile deed dat al met Relax Standaard en de iPhone abonnementen.

i-Plan abonnementen
Om de consument de keuze te blijven bieden om af te rekenen per seconde, gaat T-Mobile het `iPlan’-abonnement, dat tot nu toe alleen beschikbaar was voor de iPhone, voortaan ook combineren met andere toestellen. Belangrijkste kenmerken van dit abonnement zijn dat gebruikers onbeperkt mobiel kunnen internetten en per seconde worden afgerekend met een minimum van een minuut. Ook bij een Relax-abonnement is onbeperkt internet mogelijk, maar dat moet bovenop de gewone bundel worden gekocht tegen een meerprijs vanaf 4,95 euro per maand.

Inwisselbare eenheden: gemak en eenvoud
Het inwisselbaar maken van sms’en, bellen en internetten, is volgens T-Mobile ingegeven door de behoefte van klanten. Zij zouden het niet prettig vinden om te moeten afwegen hoeveel sms’jes of minuten er nog in de bundel zitten, heeft de aanbieder gemerkt. 

Internetsnelheid verhoogd
De internetsnelheid wordt bovendien verder opgeschroefd. T-Mobile denkt de toename van het mobiele dataverkeer te kunnen bijbenen. Het bedrijf heeft de afgelopen negen maanden 100 miljoen euro geïnvesteerd in het netwerk, aldus een woordvoerster tegenover het ANP.

Ook inflatiecorrectie
Een negatief punt is dat T-Mobile voortaan jaarlijks in januari een inflatiecorrectie doorvoert. KPN en Vodafone voerden dit overigens eerder al in.  Aan de andere kant wordt het versturen van een mms-bericht een stuk goedkoper. Dit gaat van 50 cent naar 6  tot 21 cent per bericht, afhankelijk van je abonnement.

Volgens Bellen.com kunnen de tariefswijzigingen, afhankelijk van het gebruik van een individuele klant, positief of negatief uitpakken.  "Je kunt via Bellen.com je telefoonrekening uploaden en een RekeningScan uitvoeren. De site rekent uit hoeveel je kunt besparen en ook hoeveel het je bijvoorbeeld kost als je per minuut in plaats van per seconde afrekent.’' Zo berekende de Belwijzer dat het afronden van gesprekken op hele minuten naar boven gemiddeld 30 procent meer kost dan afrekenen per seconde. 
 

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2010
Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie