Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile verlaagt sms- en beltarief

T-Mobile gaat zich met ingang van vandaag ook mengen in de sms-prijzenoorlog. Bovendien worden de belkosten gewijzigd. Dit maakte het bedrijf vrijdag bekend. 

Vanaf maandag 9 augustus 2004 bestaat de mogelijkheid om voortaan vanaf 15.00 uur te bellen voor 20 cent per minuut. Ook kunnen klanten met een vooraf gekochte belkaart (prepaid) een tekstbericht versturen voor 9 cent.

Nieuwe en bestaande klanten kunnen gebruikmaken van dit aanbod door te kiezen voor het nieuwe tariefplan T-Mobile PrePaid After3, dat in de plaats gekomen is voor het tariefplan PrePaid Afterschool. Bij dit tariefplan begint het daltarief voor de belminuten al om 15.00 uur. Het beltarief van 45 cent per minuut tijdens de piekuren is gelijk gebleven, maar tijdens de daluren geldt er voortaan één tarief van 20 cent, zowel naar 'vast als mobiel'. Bij Prepaid Afterschool kostte het bellen na drie uur en in het weekend naar een mobieltje 25 cent en naar een vast toestel 15 cent. De tariefswijziging betekent dus een verlaging én een verhoging, al naargelang welk soort toestel wordt gebeld.  

After3 SMS-berichten kosten altijd 9 cent per bericht, zonder dat daarvoor vooraf een bundel of iets dergelijks hoeft te worden ingekocht. Dit was voorheen 23 cent.

De winter staat nog lang niet voor de deur, maar T-Mobile zet de klok toch alvast terug! Pim van der Feltz, Marketing Directeur van T-Mobile Netherlands zegt het zo: 'Uit analyses van belverkeer blijkt dat veel PrePaid-bellers, zoals scholieren, studenten en mensen met een kantoorbaan, hun telefoon vooral vanaf 15.00 uur gebruiken om hun sociale contacten te onderhouden. Daarnaast sturen zij vrijwel de hele dag SMS-berichten. Met T-Mobile After3 bieden wij PrePaid-bellers iedere werkdag tussen 15.00 uur en 08.00 uur en uiteraard de hele dag gedurende het weekend een zeer laag beltarief en altijd voordelig SMS'en. Het nieuwe tariefplan is beschikbaar voor iedereen. Bestaande klanten kunnen tot 9 november 2004 gratis switchen naar After3 met één telefoontje naar nummer 1244.'

De sms-prijzenoorlog begon midden juni. Marktleider KPN verlaagde toen de prijs voor een tekstbericht van gemiddeld 23 naar 9 cent voor klanten die vooraf betalen.  Anderen volgden met soortgelijke of nog lagere prijzen. Orange was vorige week de éénnalaatste telecomaanbieder de die sms tarieven verlaagde. Dit bedrijf laat klanten tot en met eind oktober in de weekeinden zelfs gratis sms-berichten versturen.

De andere telecomaanbieders hebben voor zover bekend nog geen plannen om ook de belkosten te verlagen. Overigens heeft Brits onderzoeksbureau Current Analysis vorige maand al gewaarschuwd dat de prijzenslag weleens verkeerd kan uitpakken voor de telecombedrijven. In Scandinavië is op die manier al een waar slachtveld ontstaan. Het is een oorlog zonder winnaars vergelijkbaar met de supermarktoorlog, volgens Current Analysis.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie