Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile verbetert dekking binnenshuis

door Jeanet Woldring

T-Mobile wil de dekking  voor mobiel internet binnenshuis verbeteren door 3G te gebruiken op de 900 MHz-band. Ook wordt de capaciteit uitgebreid met HSPA+ en start de provider in het najaar met het aanbieden van 4G-internet. Dit maakte T-Mobile bekend tijdens de presentatie van de cijfers.

Omzetdaling, meer winst
Naast forse investeringen in haar netwerk wordt de online dienstverlening verder uitgebreid en tegelijkertijd opent T-Mobile dit jaar nieuwe winkels. De gehele telecomsector ziet zich geconfronteerd met een grote druk op de omzet en die van T-Mobile daalde dan ook met 5 procent. De brutowinst kwam echter wel 4 procent hoger uit.

Frequentieveiling
Het gebruiken van  de 900 MHz-band is mogelijk, omdat T-Mobile bij de laatste frequentieveiling 'een kwalitatief ideale mix van hoge en lage frequenties bemachtigde, tegen een weliswaar hoog, maar competitief onderscheidend investeringsniveau.' De frequenties in de 900 MHz-band mogen volgens de regels ook voor 3G worden ingezet; tot voor kort mochten die alleen gebruikt worden voor 2G.

Veel telefoons ondersteunen 3G op de 900MHz-band, omdat het in andere landen al wel breed wordt toegepast. Veel providers hebben een voorkeur voor lagere frequenties, omdat er minder masten nodig zijn om een groot gebied te dekken en het signaal beter doordringt in gebouwen. De hoge frequenties zijn meer geschikt om zoveel mogelijk mensen in een klein gebied online toegang te geven.

Geschikt voor alle 4G-toestellen
De 900 MHz-frequenties zijn de laagste die T-Mobile heeft. In tegenstelling tot KPN, Vodafone en Tele2 kan T-Mobile geen 4G-netwerk op de 800 MHz-band opzetten; het is aangewezen op de 1800 MHz- en 2600 MHz-banden. Het T-Mobile netwerk wordt wel direct geschikt voor alle 4G-toestellen, dus inclusief de bestaande iPhone en iPad modellen van Apple.

Zie ook: Alles over 4G op Internetten.nl

Gepubliceerd: donderdag 28 februari 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie