Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile verbetert bereik binnenshuis

door Jeanet Woldring

T-Mobile heeft het bereik verbeterd in Amsterdam Zuid-Oost. Klanten  hebben in dit gebied nu betere dekking binnenshuis en sneller mobiel internet. Daarnaast is dit najaar het nieuwe 4G-netwerk  beschikbaar. In de rest van Nederland  gaat T-Mobile nu versneld  netwerkverbeteringen  uitrollen. Per week worden zestig masten vernieuwd.

Voorbereidingen nieuwe 4G-netwerk afgerond
Later dit najaar zullen klanten in Groot-Amsterdam toegang tot het 4G-netwerk. Dan maakt de provider ook bekend hoe klanten met een grote behoefte aan mobiel internet gebruik kunnen maken van de hoogste 4G snelheid. Eerder dit jaar liet T-Mobile al weten het bereik te willen verbeteren.

Uniek is dat T-Mobile alle klanten met een geschikt toestel toegang geeft tot het 4G-netwerk zonder extra kosten. Eind 2014 zal het 4G-netwerk het overgrote deel van de Nederlandse bevolking bereikt hebben.

Betere dekking binnenshuis, sneller mobiel internet
Het bestaande netwerk wordt op veel plaatsen uitgebreid naar de 900 Mhz frequentie (UMTS 900). Het installeren van het nieuwste geïntegreerde radiotechnologie (SRAN) levert directe voordelen op voor het bestaande netwerk en loopt gelijk aan de uitrol van het 4G-netwerk. 

T-Mobile lanceert op het bestaande netwerk bovendien HSPA+ en Edge. HSPA+ is de nieuwste en snelste techniek voor 3G. Wanneer het druk is op het netwerk zal het verbetering opleveren. Op het scherm zal een 'H+' of '+' te zien zijn voor klanten.

‘Samen Meer Bereiken’
De netwerkverbeteringen zijn onderdeel van het omvangrijke netwerkprogramma: 'Samen Meer Bereiken'. Het plan bestaat uit een drietal onderdelen. Ten eerste worden forse verbeteringen doorgevoerd op het bestaande netwerk. Daarnaast bouwt T-Mobile een geheel nieuw 4G-netwerk. En tot slot verbetert T-Mobile het mobiele bereik op druk bezette plaatsen, zoals evenementen, voetbalstadions en met WifiZone in het winkelgebied van Rotterdam-centrum.
 

Gepubliceerd: donderdag 1 augustus 2013
Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie